Wasstraat vloeren

Vloeistofdichte en slijtvaste coatings voor de wasstraat

Specialist in coatings voor de carwash branche

Mesa Coatings heeft jarenlange ervaring binnen de automotive sector en komt geregeld bij carwash en truckwash bedrijven. Hieronder vallen ook de kettingwasstraten, rollovers en (self-wash) wasboxen. De coatings van Mesa zijn geschikt voor renovatie en nieuwbouw en worden niet alleen gebruikt voor vloeren, maar ook voor wandafwerkingen. De coatings zijn gewenst in iedere situatie en niet meer uit de sector weg te denken. Zo hebben we al meer dan 600 wasstraten, dealers en tankstations in de Benelux blij mogen maken met een geschikte coating.

Veelvoorkomende vloerproblemen in wasstraten

Het kan voorkomen dat u vloerproblemen heeft, maar het niet duidelijk is waar deze vandaan komen. Dit is een bekend verhaal, waar gelukkig een oplossing voor bestaat. Het zijn veelal chemicaliën in reinigingsmiddelen die in combinatie met een slechte ondergrond tot problemen leiden. Het gevolg is aantasting van de vloer door bijvoorbeeld bacteriën die zich hechten in tegelvloeren of open beton.

En de oplossing? Het Mesa Fast vloersysteem van Mesa Coatings. Wij ontwikkelden dit vloersysteem speciaal voor truck- en autowasstraten, maar is geschikt voor alle sectoren. Het voldoet aan alle (vloeistofdichte) eisen en komt met veel bijbehorende voordelen en kenmerken, zoals de mechanische belastbaarheid. Lees verder voor al deze voordelen.

Antislip en volledig vloeistofdicht

Voor de veiligheid van uw klanten, uzelf en uw personeel is het van belang dat er een goede antislipvloer aanwezig is in de wasstraat. Door het vele gebruik van water en zeep wordt deze namelijk glad. U heeft de keuze uit verschillende antislip gradaties, van licht antislip tot zeer antislip. Een harde eis in de carwash branche is de vloeistofdichtheid van de vloer. Wees gerust, want dit vloersysteem is 100% vloeistofdicht door de naadloze afwerking, inclusief bijbehorende op maat gemaakte plinten van hetzelfde systeem.

Mechanisch belastbaar en chemisch bestendig

Alle chemische middelen in combinatie met grote hoeveelheden water, zand, zout en vuiligheid van voertuigen, hebben een verwoestende werking op een betonvloer. Echter, het Mesa Fast vloersysteem heeft een extra seallaag, waardoor water en vuiligheid bovenop de vloer blijft liggen en makkelijk weggespoeld kan worden. Door de stevige tussenlaag is de vloer mechanisch belastbaar voor zware voertuigen. Al met al heeft u een duurzame vloer die jarenlang meegaat.

Binnen 1 dag gelegd

Heeft u een wasstraat die dagelijks in gebruik is? Dan wilt u voorkomen dat de wasstraat onnodig buiten gebruik is. Wij appliceren de vloer en/of wanden binnen 1 dag en door de snelle uitharding is de vloer na 3 uur weer volledig in gebruik te nemen. Mocht het wenselijk zijn, is het mogelijk de coating te laten aanbrengen in de avond, nacht en weekenduren.

Enkele voordelen

Heavy duty

Heavy duty

Geschikt voor zware belasting
Chemisch bestendig

Chemisch bestendig

Bestand tegen chemische substansies
Vloeistofdicht

Vloeistofdicht

Bestand tegen vloeistoffen
Hygiënisch

Hygiënisch

Minder ophoping van bacteriën
Werkplaats garage brochure

Download onze automotive brochure

Aanbrengen van de carwashvloer

Het kan zijn dat uw ondergrond eerst voorbehandeld dient te worden door bijvoorbeeld te schuren of te stralen. Vooraf geven wij u een duidelijk beeld en planning hoe alles in zijn werk gaat en wat u kunt verwachten. 

Door de jarenlange ervaring, kunnen we snel en efficiënt onze carwashvloer aanbrengen. Wij zorgen ervoor dat uw vloer binnen 1 dag helemaal gereed is. Heeft u een grote wasstraat? Dan komen wij met een groot team van specialisten om deze klus te klaren. Onze carwashvloer bestaat uit 3 lagen, die snel achter elkaar worden gelegd voor een zo’n optimaal mogelijk resultaat. Zie de video hieronder hoe wij de vloer leggen.

Beschikbaar in alle RAL-kleuren

Dankzij de diverse kleuren zorgen we graag voor een uitnodigende vloer, die bijvoorbeeld in overeenstemming is met de kleuren van uw huisstijl. De vloer zorgt voor een professionele en mooie bedrijfsuitstraling. Daarnaast kunnen we op de vloer signalering aan brengen, voor een zo’n goed mogelijke gebruiksvriendelijkheid. Hieronder vind u enkele van onze leverbare kleuren, maar u heeft de mogelijkheid uit alle RAL-kleuren.

RAL 5005
RAL 9016
RAL 9006
RAL 1013
RAL 9007
RAL 5015
RAL 9010
RAL 3020

Oplossingen voor benzinestations

Benzinestations maken gebruik van onze carwashvloer voor de wasbox of wasstraat. Daarnaast kunnen we u ook met de rest van de locatie goed van dienst zijn. Wij zorgen voor een hygiënische en moderne winkel- en restaurantvloer. Ook is onze Mesa Fast vloer uiterst geschikt voor de pompeilanden en de rest van het tankstation. Zo voldoet u met onze vloercoating netjes aan de belangrijke richtlijnen en wetgeving.

Deze bedrijven hebben al een geschikte coatingvloer

Kwikstraat carwash xxxl
Carwash Eerbeek
Carwash blijdorp
Berkman
verbeek-veenman
subaru
van mossel groep
van dijk groep

Geïnteresseerd in de carwashvloer van Mesa Coatings?

Meer weten over onze coatings voor de wasstraat of tankstation? Neem dan gerust contact met ons op, dan vertellen onze specialisten u er graag meer over. Wilt u meer informatie of een prijsindicatie ontvangen? Vraag deze hieronder aan.

Offerte aanvragen

Dominique Laureijs

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Ik zal u contacteren na het invullen van de vrijblijvende offerte.

 • Geheel vrijblijvend
  Ontvang een gerichte prijsindicatie
 • Vakkundig advies
  Bezoek op locatie door de echte vakman
 • Jarenlange ervaring
  Expert in iedere branche
 • Levering in de BeNeLux en Duitsland
  Vertegenwoordigers in elke regio.
 • Marktleider in coatingsystemen
  Met onze focus op bedrijven.