Coatingvloeren voor buitentoepassingen

Coatingvloeren voor buitentoepassingen

Aan welke eisen moet het voldoen?

Bij Mesa zijn we van alle markten thuis en verzorgen we niet alleen vloeren binnen, maar óók buiten. Er zijn vele toepassingen waar de buitenvloer aan verschillende eisen moet voldoen en onze experts zijn daar volledig van op de hoogte. Zo adviseren zij u welke coatingvloer het beste bij uw buitentoepassing past en houden we tegelijkertijd rekening met uw persoonlijke wensen en de uitstraling van het bedrijf. De zomer is net begonnen en dankzij het droge weer is dit een ideaal moment om de buitenvloer aan te pakken!

Het juiste coatingsysteem kiezen

Een keuze maken over welke vloer u wilt laten leggen in uw bedrijf is niet makkelijk, vooral als de bedrijfsvloer aan specifieke eigenschappen moet voldoen. U wilt waarschijnlijk een praktische vloer, die ook een mooie en moderne uitstraling geeft aan uw bedrijf.

Daarom heeft Mesa Coatings het Mesa Fast Systeem ontworpen. Geschikt voor elke branche en voor binnen en buitentoepassingen. Beschikbaar in vele kleuren en een overvloed aan praktische voordelen. Wij kunnen uw buitentoepassing binnen 1 dag voorzien van een nieuwe coating, waardoor u binnen de kortste keren niets meer ziet van uw betonnen vloer, geasfalteerde vloer of tegelvloer.

Welke eigenschappen heeft een buitenvloer nodig?

Een buitenvloer heeft vaak met andere omstandigheden te maken dan een binnenvloer. Zo heeft het weer een grote invloed op de buitenvloer, denk aan: regen, hitte, vorst en UV-licht. Bij Mesa hebben we hier rekening mee gehouden en een coatingvloer ontwikkeld die bestand al tegen al deze weersomstandigheden. Zo verkleurt de vloer niet en zullen er ook geen scheuren ontstaan door vorst.

Branche gerelateerde buitenvloer

Daarnaast krijgt de vloer ook te maken met andere invloeden die gebruikelijk zijn bij uw bedrijf. Zo is Mesa gespecialiseerd in vloeren voor o.a. wasboxen, pompeilanden en tankplaatsen. Wij zorgen ervoor dat de vloer 100% vloeistofdicht en chemisch bestendig is. Zo heeft water geen kans om onder de vloer te komen en zullen olie en remsporen geen negatieve impact hebben op de vloer. Door een combinatie van onze vloer met op maat gemaakte plinten is ook het schoonmaken zo gebeurd.

Een andere toepassing is de terrasvloer voor de horeca sector. Als horeca-eigenaar wilt u waarschijnlijk een strakke en nette coating die veilig is voor bezoekers en personeel. Wij kunnen de coating in verschillende antislip gradaties afwerken, gebaseerd op uw wensen.

Verder is onze coating zwaar mechanisch belastbaar, waardoor vrachtwagens, auto’s en zware machines zonder problemen gebruik kunnen maken van de vloer. Parkeergarages, hellingbanen, laad- en losplaatsen kunnen daarom ook worden voorzien van onze coatings.

Tot slot zijn onze coatings ook zeer geschikt voor galerijen, balkons, speelplaatsen en zelfs het voetbalstadion is ons niet te gek!

Een coatingvloer van Mesa Coatings

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak. Bij Mesa zijn we erg flexibel in het leggen van de vloeren, dit doen wij op alle werkdagen, weekenden, maar ook ‘s avonds en ‘s nachts, wanneer het u het beste uitkomt.

Een duurzame winkelvloer voor uw bedrijf

Een duurzame winkelvloer voor uw bedrijf

Het kiezen van de juiste vloer is nooit een gemakkelijke keuze. Helemaal wanneer de vloer aan bepaalde eisen dient te voldoen. Het kiezen van een vloer voor uw winkel kan daarom een flinke opgave zijn. Daarom helpen wij u graag bij het kiezen van een geschikte winkelvloer voor uw winkelruimte.

Welke vloer kiezen als winkelvloer?

Mesa Coatings legt verschillende soorten winkelvloeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de troffelvloer, gietvloer, epoxyvloer en de coatingvloer. Afhankelijk van uw situatie en uw wensen stemmen wij met u af wat de beste vloer is voor uw winkel. Geen enkele winkel en geen enkele vloer is namelijk hetzelfde. Tevens kunt u ervoor kiezen om uw winkelvloer in verschillende antislip gradaties af te werken. Indien nodig, kunnen wij de vloer volledig antislip afwerken, waardoor de veiligheid van uw personeel en uw klanten in uw winkel kan worden gewaarborgd.

Winkelvloer leggen

Een winkelvloer leggen is een specialistische klus wat u beter kunt overlaten aan een gespecialiseerd bedrijf. Mesa Coatings is gespecialiseerd in het leggen van vloeren, onder andere ook in het leggen van winkelvloeren. Voordat de vloer kan worden gelegd, dient er eerst een grondige inspectie plaats te vinden om de huidige situatie te inventariseren. De ondervloer speelt hierin een belangrijke rol. De ondergrond dient namelijk volledig vet- en stofvrij te zijn voordat er een nieuwe vloer aangebracht kan worden. Tevens dient de ondergrond ruw te zijn om optimale hechting te kunnen garanderen. Onze partner Straalbedrijf Arts is gespecialiseerd in de voorbereiding van vloeren door middel van stofarm schuren, stralen en frezen. Na het voorbereiden van de ondergrond, kan er worden overgegaan op het leggen van de nieuwe vloer.

Voordelen van een winkelvloer van Mesa Coatings

De winkelvloer van Mesa Coatings heeft vele voordelen voor uw winkel. Onze winkelvloeren zijn van de hoogste kwaliteit, zijn uiterst duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Dit zijn vaak de belangrijkste eigenschappen waar een winkelvloer aan dient te voldoen. Bovendien worden onze winkelvloeren naadloos gelegd en zijn ze volledig vloeistofdicht, waardoor er geen vocht of vuil onder de vloer kan komen. Een andere belangrijke eigenschap wat een winkelvloer moet hebben, is een strak en professioneel uiterlijk. Mede door het naadloze design en de vele beschikbare kleuren, krijgt uw winkelvloer een professioneel en een modern design. Een hoge mechanische belastbaarheid, slijtvastheid en de mogelijkheid om de vloer in verschillende antislip gradaties af te werken is een mooie bijkomstigheid wat onze winkelvloer alleen nog maar aantrekkelijker maakt.

Winkelvloer prijs

Wat kost een winkelvloer? Hier is helaas geen universeel antwoord op te geven. De prijs van een winkelvloer is afhankelijk van een aantal factoren. Het totale oppervlak speelt hierin een belangrijke rol. Logischerwijs, hoe groter het oppervlak, hoe hoger de totale kosten. Ook hangt de prijs af van het soort winkelvloer dat u kiest. Zo is een coatingvloer bijvoorbeeld goedkoper dan een troffelvloer of een gietvloer. Echter, zijn de troffelvloer en de gietvloer wel een betere keuze op langere termijn. Deze vloeren zijn simpelweg duurzamer en hebben een langere levensduur.

Winkelvloer onderhouden en schoonmaken

De winkelvloeren van Mesa Coatings zijn zeer onderhoudsvriendelijk en zeer hygiënisch. Doordat de vloeren naadloos worden gelegd, zijn deze gemakkelijk schoon te maken en schoon te houden. Schoonmaken kan simpelweg door middel van een stofzuiger, stofwisser of veger, maar kan ook door middel van een mob of een dweil. Water is geen probleem, want onze winkelvloeren zijn 100% vloeistofdicht.

Trends winkelvloer

Op gebied van vloeren bij winkels, zien wij dat gietvloeren en troffelvloeren erg populair zijn. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Beide vloeren hebben uitstekende eigenschappen voor winkels. De duurzaamheid, het onderhoudsgemak en de moderne looks zorgen ervoor dat deze vloeren veelal worden gekozen door winkeleigenaars. Bij Mesa Coatings kunt u terecht voor zowel de gietvloer als de troffelvloer voor uw winkel.

Mesa Coatings: specialist in het leggen van vloeren

Per jaar leveren wij circa 1.000 coatingsystemen voor uiteenlopende branches, van winkelruimtes tot aan wasstraten en van magazijnen tot aan de agrarische sector. Wij zijn constant bezig met het perfectioneren van onze vloersystemen en zijn constant up-to-date van de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen onze branche. Zo kunt u bij ons rekenen op jarenlange kennis, ervaring en expertise op het gebied van vloeren en weet u zeker dat de winkelvloer die wij bij u zullen leggen van de hoogste kwaliteit is.

Winkelvloer voor uw bedrijf nodig?

Wilt u een nieuwe winkelvloer laten leggen? Of is uw huidige winkelvloer toe aan vervanging? Wij kunnen de huidige vloer voor u verwijderen en een nieuwe vloer aanbrengen. Afhankelijk van het totale oppervlak, kan de vloer vaak al binnen 1 dag worden aangebracht en na 2 uur uitharding is de vloer weer volledig klaar voor gebruik. Wij zijn actief in heel Nederland en België, maar ook in Duitsland, Luxemburg en zelfs Frankrijk. Heeft u vragen over welke winkelvloer voor u het meest geschikt is of heeft u behoefte aan deskundig advies? Neem dan snel contact met ons op en onze specialisten staan u graag te woord.

Wij bellen u op

Heeft u vragen of direct advies nodig? Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk op

 • Hidden

Een hygiënische horeca keukenvloer

Een hygiënische horeca keukenvloer

De vloer in de horeca is een belangrijk aspect van het bedrijf. Het zorgt niet alleen voor de uitstraling, maar ook voor de veiligheid en functionaliteit. Daarnaast dient de vloer ook te voldoen aan de nodige geldende normen en eisen. Hieronder leest u meer over een horeca keukenvloer, zoals de voordelen en het leggen van de vloer.

Wat is een horeca keukenvloer?

In de horeca zijn er verschillende gelegenheden waarin een keuken terug te vinden is, zoals restaurants, cafés, snack bars, hotels et cetera. Een keukenvloer in de horeca moet als eerst veilig en hygiënisch zijn. Veiligheid in de keuken is een belangrijk aspect waar veel aandacht aan besteed moet worden. Een veilige keukenvloer krijgt u door de vloer antislip af te werken, waardoor de vloer voldoende grip heeft en niet glad is zo creëert u een veilige werkomgeving voor uw personeel en worden glijpartijen of andere ongelukken vermeden.

Waar moet een horeca keukenvloer aan voldoen?

Zoals eerder benoemd, dient een horeca keukenvloer veilig te zijn. Dit kan door de vloer voldoende antislip af te werken. Daarnaast is het ook belangrijk dat de vloer vloeistofdicht is, aangezien er in de keuken veel met verschillende vloeistoffen wordt gewerkt. Naast veiligheid is hygiëne ook een erg belangrijk aspect in de keuken van uw horecazaak. Een goede hygiëne is een vereiste voor vele horecagelegenheden en is dus uiterst belangrijk in keukens van restaurants, cafés en andere eetgelegenheden waar met voeding gewerkt wordt.

Alle bedrijven die te maken hebben met voedsel, door middel van het bereiden, behandelen en verwerken ervan zijn wettelijk verplicht een voedselveiligheidssysteem op te stellen. Deze dient gebaseerd te zijn op de HACCP richtlijnen. Deze richtlijnen zijn uitgewerkt in de hygiënecode.

Een hygiënische keuken vloer die voldoet aan de HACCP richtlijnen is er een die goed reinigbaar- en desinfecteerbaar is. Verder dient de vloer naadloos te zijn en moet deze ondoordringbaar zijn voor water, oliën en vetten. Tevens mag vuil zich niet aan de vloer kunnen hechten, zodat er geen schimmels kunnen ontstaan.

Het leggen van een horeca keukenvloer

Het systeem dat wij in een horeca keuken leggen is een kunstharsgebonden vloersysteem, het Mesa Fast Systeem, op basis van PMMA harsen. Dit systeem is 4 – 5 mm dik en is zwaar mechanisch belastbaar. De toplaag van de vloer is UV-bestendig en kan in verschillende antislip gradaties worden afgewerkt. De chemische bestendigheid en UV wering zorgen ervoor dat er geen vlekken en kleurvervaging zullen ontstaan. Dit systeem is beschikbaar in vele kleuren en heeft een professionele en moderne uitstraling.

Het Mesa Fast systeem wordt binnen 1 dag gelegd en na 2 uur uitharding is het oppervlak volledig uitgehard en klaar voor gebruik. Hierdoor wordt omzetderving tot een minimum beperkt. Tevens is dit systeem niet alleen geschikt voor het aanbrengen op de vloer, maar kan het ook worden aangebracht op de wanden.

Voordelen horeca keukenvloer

Ons Mesa Fast Heavy Duty vloersysteem is geschikt voor verschillende toepassingen in de horeca. Als horecavloer voor in de professionele keuken, vloer voor in het restaurant en ook in de snackbar en het eetcafé.

Bij Mesa Coatings hebben wij de ideale horeca keuken vloer voor uw horecazaak. Onze keukenvloer wordt naadloos gelegd, waardoor vuil en vloeistoffen gemakkelijk opgeveegd kunnen worden. De vloer is namelijk ook volledig vloeistofdicht, waardoor water en andere vloeistoffen niet onder de vloer kunnen komen en de ondervloer kunnen aantasten. Dit draagt bij aan de uitstekende hygiëne in uw keuken, waardoor u aan de strenge HACCP normen voldoet.

Tevens is de vloer erg onderhoudsvriendelijk en zeer gemakkelijk schoon te maken. De vloer is daarnaast ook uiterst duurzaam en slijtvast, waardoor u jarenlang zorgeloos van de vloer kunt genieten. Bovendien is onze keukenvloer ook bestand tegen oliën en vetten, waar u in de keuken natuurlijk ook vaak mee te maken hebt.

Horeca keukenvloer van Mesa Coatings

Bij Mesa Coatings bent u aan het juiste adres als u op zoek bent naar een hygiënische, veilige en onderhoudsvriendelijke keukenvloer die voldoet aan de strenge HACCP eisen. Onze horeca keukenvloer is de ideale vloer voor de keuken van uw horecazaak. Tevens kunnen wij ook het restaurant gedeelte en sanitair meenemen in de vloerafwerking. Geïnteresseerd? Neem dan direct contact op met een van onze specialisten of vraag een geheel vrijblijvende offerte bij ons op.

Wij bellen u op

Heeft u vragen of direct advies nodig? Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk op

 • Hidden

Coating vloer over tegels leggen

Een coating over tegels

Een veelgestelde vraag die wij ontvangen: “Is het mogelijk om een coating over tegels aan te brengen?” Het antwoord op deze vraag is: jazeker! Is het dan ook realistisch om een vloeistof- en waterdichte coating over tegels te leggen? Ook dat is geen probleem! Niet iedereen is hiervan op de hoogte en daarom leggen wij graag uit waarom dit uitstekend kan en hoe dit in zijn werk gaat.

Weg met de verouderde, vieze en gevaarlijke tegelvloer!

Veel bedrijven willen van de verouderde, vieze en gevaarlijke tegelvloer af, maar weten vaak niet waar ze moeten beginnen óf wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast zijn er ook nog vele eisen die worden gesteld aan een nieuwe vloer. Een bedrijf waar voedsel bereid wordt moet voldoen aan de hygiëne eisen of een vloer in een wasstraat moet voldoen aan de eisen voor vloeistofdichtheid. Naast de eisen die opgevolgd moeten worden, is het ook een voordeel om een mooie en moderne vloer te laten leggen wat een prachtig visitekaartje wordt voor jouw bedrijf.

Nadelen tegelvloer

Vaak wordt er in vele verschillende sectoren voor een tegelvloer gekozen zonder op de hoogte te zijn van de nadelen van zo’n vloer. Vaak liggen er tegelvloeren in horeca keukens, showrooms, werkplaatsen, slagerijen, bakkerijen, zwembaden et cetera. Een tegelvloer heeft meerdere nadelen; zo heeft een tegelvloer naden en kieren waar vuil, stof en vloeistoffen, bacteriën en schimmels ophopen. Daarnaast duurt het schoonmaken vaak lang, de droogtijd is langer, waardoor de vloer gevaarlijk is bij het betreden en uiteindelijk is de vloer nog niet goed schoon. Water en vloeistoffen zorgen voor gevaarlijke situaties zoals glijpartijen en andere ongelukken, dit moet natuurlijk vermeden worden!

Beton reparatiemassa aanbrengen
Beton reparatiemassa aanbrengen
Beton reparatiemassa aanbrengen

Een coating over tegels aanbrengen

Wat komt er kijken bij het leggen van een coating over een tegelvloer? Ten eerste moet de ondergrond, dus de tegels, worden voorbereid. Losse tegels moeten verwijderd en opgevuld worden. Daarna moet de tegelvloer geschuurd worden en gaten en scheuren dichtgezet worden, zodat er een vloer over de tegelvloer kan worden gelegd.

Na het schuren, brengen wij het Mesa Fast vloersysteem aan over de tegels, ook wel een troffelvloer. Het Mesa Fast systeem is het enige systeem wat de tegelstructuur kan overbruggen. Allereerst wordt er, na het schuren, de Mesa Fast primerlaag aangebracht voor de hechting van de coatingvloer aan de tegels. Daarna komt onze Mesa Fast tussenlaag die wij tweemaal leggen, hierdoor wordt de huidige tegelstructuur overbrugt. Direct daarna wordt deze tussenlaag ingestrooid met granulaat. Dit granulaat geeft de gewenste kleur aan de vloer. Als laatste sluiten we af met onze Mesa Fast seallaag, die in verschillende antislip gradaties kan worden afgewerkt.

Bij Mesa Coatings leggen wij geen epoxy vloer of gietvloer over tegels. Het Mesa Fast vloersysteem is een fantastisch alternatief voor een gietvloer over een tegelvloer. Een bestaande tegelvloer kan zo worden omgetoverd tot een prachtige, moderne en vooral ook kwalitatieve vloer. Hierboven zie je de opbouw van de verschillende lagen van een coating over tegels.

Voordelen Mesa Fast coatingvloer over tegels

Er zijn ontelbare voordelen van een coating over een tegelvloer te benoemen. Zo bespraken we al dat een waterdichte coating over tegels kan worden aangebracht en deze ook in verschillende antislip gradaties kan worden afgewerkt. Hieronder een rijtje met verschillende kenmerken en voordelen van onze Mesa Fast vloer over een tegelvloer:

 • Vloeistofdicht
 • Chemisch bestendig
 • Verschillende antislip gradaties
 • Mechanisch belastbaar
 • Hygiënisch/HACCP
 • Binnen 1 dag gelegd en binnen 2 uur uitgehard
 • Beschikbaar in vele kleuren
 • Slijtvast en duurzaam
 • Makkelijk schoon te maken
 • Naadloos gelegd

Zo is deze coating dus uiterst geschikt in werkplaatsen of wasstraten waar met oliën of vloeistoffen wordt gewerkt, of in professionele horeca keukens waar vetten op de vloer kunnen komen. Daarnaast kunnen zware machines of kranen ook prima op deze vloer rijden in bedrijfshallen of magazijnen. Tenslotte wordt de veiligheid aanzienlijk vergroot met de antislip afwerking.

Wilt u ook een coating vloer leggen over tegels?

Bij Mesa Coatings bent u aan het juiste adres als u op zoek bent naar een kwalitatieve coating vloer over tegels. Onze vloeren voldoen aan alle strenge eisen die geleden in vele sectoren en zijn bovendien ook modern en onderhoudsvriendelijk.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Vraag dan een geheel vrijblijvende offerte bij ons op.

Wij bellen u op

Heeft u vragen of direct advies nodig? Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk op

 • Hidden

Bedrijfshal renoveren

Bedrijfshal renoveren

Een bedrijfshal geeft een professionele uitstraling

Een bedrijfshal is in vele gevallen een visitekaartje van een bedrijf en dient er daarom te allen tijde professioneel en netjes uit te zien. Echter, de vloeren in bedrijfshallen worden vaak intensief gebruikt, waardoor een sterke vloer een must is. De belasting door middel van heftrucks, pompwagens of zelfs werkbussen of trucks en het constante loopverkeer etc. zorgen ervoor dat de vloer versleten of beschadigd kan raken. Hierdoor kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. In sommige gevallen zal het dan ook noodzakelijk zijn om uw bedrijfshal te laten renoveren.

Bedrijfshal toe aan renovatie?

Bij het renoveren van uw bedrijfshal is het belangrijk om eerst een goede inventarisatie te maken van waarom u zou moeten renoveren. Is het nodig om de vloer weer door de keuring te laten komen? Is het nodig om gevaarlijke situaties te voorkomen? Daarnaast is het belangrijk om te weten wat voor type vloersysteem u zoekt, dus welke wensen en eisen stelt u aan een nieuwe vloer? Natuurlijk moeten uw wensen en eisen ook mogelijk en uitvoerbaar zijn. Daarom is het belangrijk dat er eerst op locatie gekeken wordt wat de huidige staat van de ondergrond is, welke vloersystemen mogelijk zijn en hoe de renovatie het best aangepakt kan worden. Voordat er daadwerkelijk kan worden overgegaan op het aanbrengen van een nieuwe vloer, dient de huidige ondergrond eerst te worden voorbereid.

Vloer voorbereiden voor de renovatie

Voordat er een nieuwe vloer gelegd kan worden, dient de huidige ondergrond eerst goed te worden voorbereid. Deze dient door u droog, schoon en vetvrij te worden opgeleverd. Dit is cruciaal voor een optimale hechting van de primer aan de ondergrond. Daarna kan er geschuurd of gestraald worden. Indien de vloer niet te ernstig beschadigd is, kan het schuren of stralen van de ondergrond al de oplossing bieden. Echter, wanneer de vloer dusdanig beschadigd is dat schuren of stralen niet meer de oplossing kan bieden, dient te vloer wellicht eerst gesloopt te worden en vervolgens gefreesd te worden. Straalbedrijf Arts is partner van Mesa Coatings en is gespecialiseerd in het voorbereiden van vloeren door middel van stofarm schuren, stralen en frezen. Dit kan vaak al binnen 1 dag gedaan worden en kan er op dezelfde dag nog worden overgegaan op het verder afwerken van de vloer middels een coating.

Nieuwe vloer voor uw bedrijfshal

In bedrijfshallen leggen wij voornamelijk onze Mesa Epox vloercoating of onze Mesa Epox gietvloer. De vloercoating is een ietwat dunner systeem, met 1 mm dikte en is geschikt voor lichte belasting. De gietvloer heeft een dikte van 2 mm en is geschikt voor middelzware belasting. Beiden systemen hebben verder vrijwel dezelfde eigenschappen. Belangrijk voor bedrijfshallen is dat de vloer slijtvast is, door al het verkeer van de trucks, busjes en het loopverkeer. Beide systemen zijn slijtvast en hebben ook een modern en strak design. Zo heeft uw bedrijfshal te allen tijde een professionele look. Verder zijn beide systemen ook zeer hygiënisch, 100% vloeistofdicht en gemakkelijk schoon te maken. Zo heeft u binnen een mum van tijd een schone bedrijfsvloer. Al met al, zijn beide systemen uiterst geschikt
voor een vloer in een bedrijfshal en gaan door hun duurzaamheid jarenlang mee.

Tevens kan de vloercoating antislip afgewerkt worden. De antisliplaag zal zorgen voor meer grip en dus een hogere veiligheid op de werkvloer voor zowel uw medewerkers als uw klanten. Beide systemen worden doorgaans in de kleur lichtgrijs (RAL 7001) afgewerkt. Deze kleur zorgt voor een hoge lichtopbrengst en dit is een neutrale kleur waar het minste vuil op te zien is. Op aanvraag kunnen beide systemen ook in een andere kleur worden afgewerkt. Beide systemen zijn na 24 uur volledig uitgehard en is het oppervlak beloopbaar. Na 2 dagen is het oppervlak mechanisch belastbaar en na 7 dagen is het oppervlak volledig
chemisch uitgehard.

Mocht u meer geïnteresseerd zijn in een wat dikker en zwaarder belastbaar systeem hebben wij hier ook de mogelijkheden voor. Dan zou u eens kunnen kijken naar ons acrylaat systeem: Mesa Fast Heavy Duty. Dit systeem is met zijn 5mm een stuk dikker dan de epoxy coatings en daarmee ook zwaarder belastbaar.

troffelvloer en gietvloer
Siergrindvloer voor bedrijven

Is uw bedrijfshal toe aan renovatie en een nieuwe vloer?

Indien uw bedrijfshal toe is aan renovatie, bent u bij Mesa Coatings aan het juiste adres. Wij kunnen uw vloer renoveren door de vloer eerst voor te bereiden en vervolgens af te werken met het juiste vloersysteem. Onze vloersystemen zijn zeer geschikt voor bedrijfshallen en gaan jarenlang mee. Heeft u vragen over welk vloersysteem het meest geschikt is voor uw bedrijf of zou u graag met een specialist op locatie de mogelijkheden willen bekijken? Neem dan contact met ons op of vraag direct een geheel vrijblijvende offerte bij ons op.

Betonreparatie

Betonreparatie

Bij een beschadigde betonvloer wordt betonreparatie aangeraden

Vele bedrijven beginnen vaak met het uitvoeren van de werkzaamheden op een betonvloer. Een betonvloer is een goede, duurzame en veilige vloer die vaak vele jaren meegaat, indien deze goed onderhouden wordt. Echter, heeft een betonvloer ook geen oneindige levensduur en zal ook deze ooit beschadigd raken en aan vervanging of reparatie toe zijn. Na jarenlang intensief gebruik kan een betonvloer beschadigingen gaan vertonen en versleten raken. Hierdoor kunnen er scheuren en gaten in het beton ontstaan, wat voor gevaarlijke situaties zorgen. In het geval van een beschadigde betonvloer dient deze zo snel mogelijk gerepareerd te worden.

Oorzaken schade aan betonvloer

Schade aan beton kan verschillende oorzaken hebben. Veelvoorkomende oorzaken zijn onder andere te grote belasting, vorstschade, corrosie of fouten in het aanleggen van een betonvloer.

Gevolgen beschadigde betonvloer

Een betonvloer waarin gaten en scheuren zitten heeft verschillende gevolgen en nadelen voor uw bedrijf. Een vloer in bijvoorbeeld de carwash of automotive sector dient vloeistofdicht te zijn. Wanneer de vloer gaten of scheuren bevat is deze niet vloeistofdicht en kunnen verschillende chemische substanties het aardoppervlak in trekken. Wanneer dit gebeurt, wordt de vloer afgekeurd en dient deze hersteld te worden. Een vloer in de horecasector dient te voldoen aan de geldende voedingsnormen en -richtlijnen. Wanneer er gaten of scheuren in de vloer zitten waar vuilresten zich kunnen nestelen voldoet deze niet aan de geldende hygiëne eisen. Verder zijn de gaten, scheuren en andere beschadigingen en oneffenheden ook nog eens gevaarlijk voor de klanten en het personeel wat op de vloer komt. Ook kan er schade veroorzaakt worden aan bijvoorbeeld banden van voertuigen.

Betonbeschadiging herkennen

Betonschade is vaak makkelijk te herkennen. Een grote scheur in uw betonvloer is al snel te zien en is een teken dat het beton niet meer in goede staat is. Ook kleinere beschadigingen zijn vaak goed te zien. Denk bijvoorbeeld aan (verroeste) metalen delen die zichtbaar zijn of roestplekken rondom de bewapening van het beton. Een teken dat uw betonvloer toe is aan vervanging zijn ook de donkere roodbruine vlekken en afbrokkelende stukken beton.

Bentonreparatie uitvoeren

Het zelf repareren van een betonvloer kunt u beter niet doen. Betonreparatie is namelijk een specialistische klus en dient te allen tijde door een professionele partij te worden gedaan. Voor betonreparatie en betonrenovatie kunt u bij Mesa Coatings terecht. Wij werken nauw samen met Straalbedrijf Arts. Straalbedrijf Arts is gespecialiseerd in het voorbereiden van vloeren door middel van stofarm schuren, stralen en frezen van vloeren. Daarna kan Mesa Coatings de reparatie aan de vloer uitvoeren. De scheuren kunnen wij dichten door middel van thix of gel. De gaten zullen wij dichten door middel van mortel.

Beton reparatiemassa aanbrengen

Na de betonreparatie

Na het repareren van uw betonvloer is het sterk aan te raden om de vloer af te werken met een toplaag. Mesa Coatings kan uw betonvloer op verschillende manieren afwerken. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van een gietvloer. Dit is een vloer op basis van het materiaal epoxy met een dikte van ca. 2 mm. Een gietvloer brengen wij veelal aan in garages, werkplaatsen, industriële ruimtes, bedrijfshallen, opslaghallen, magazijnen, productieruimtes en winkelruimtes. De vele eigenschappen van de gietvloer zorgen ervoor dat dit type vloer in deze sectoren uitstekend tot zijn recht komt. De gietvloer wordt namelijk naadloos gelegd en is volledig glad, waardoor deze volledig vloeistofdicht is, makkelijk schoon te maken en uiterst hygiënisch.

U kunt er ook voor kiezen om een coatingvloer aan te brengen. Dit is ook een vloer op basis van epoxy. Een coatingvloer is iets minder dik dan een gietvloer. De coatingvloer is ongeveer 1 mm dik en geschikt voor lichtere belasting vergeleken met de gietvloer. De toepassingen van de coatingvloer zijn vrijwel hetzelfde als van de gietvloer. Voor extra veiligheid kunt u er bij de coatingvloer voor kiezen om een (licht) antislip afwerking aan te laten brengen.

Tevens is een troffelvloer, ook wel mortelvloer, acrylaatvloer of pmma vloer genoemd, een optie om aan te laten brengen op de huidige betonvloer. Een troffelvloer is een vloer op basis van PMMA-harsen. Een groot voordeel hiervan is de korte uithardingstijd. Dit vloersysteem wordt namelijk op 1 dag aangebracht en is na 2 uur al volledig uitgehard en klaar voor gebruik. Dit vloersysteem is zwaar mechanisch belastbaar, chemisch bestendig en 100 % vloeistofdicht, waardoor het vaak terug te vinden is in wasstraten, wasboxen, tankstations, werkplaatsen, zwembaden, restaurants, keukens en sanitaire ruimtes.

Geïnteresseerd?

Is uw betonvloer toe aan reparatie of renovatie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen uw beschadigde betonvloer repareren en vervolgens afwerken door een coatingvloer, een gietvloer of een troffelvloer aan te brengen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op en wij stellen een geheel vrijblijvende offerte voor u op of wij komen graag een keer bij u langs om de vloer te bekijken.

troffelvloer en gietvloer
Siergrindvloer voor bedrijven