Joost Hermans

Directeur Mesa Coatings

Home » Ons team » Joost Hermans

Joost Hermans

Aan het woord: Joost Hermans, directeur Mesa Coatings

Mesa Coatings, vernoemd naar mijn puberende dochters Melissa en Samantha, snel verzonnen waarbij ik er niet bij stilstond dat wellicht de naam Mesa in andere landen wellicht een betekenis kon hebben.

48 jaar oud, woonachting in Breda, 15 jaar getrouwd met mijn steun en toeverlaat Sjekiela Hermans, zoals ik al aangaf 2 puberende dochters van 13 en 15 die beide op Mencia de Mendoza Lyceum hun best doen om een Havo diploma te behalen. Geboren in Bladel en In 2004 verhuist naar Breda waarbij de bedrijfsactiviteiten in Bladel bleven en hier blijven hangen.

Trots op

 • Mijn dochters en mijn vrouw.
 • Mijn team “Mesa Toppers”.
 • Mijn vader die zich zo krachtig toont na het overlijden dit jaar van mijn moeder.

Geniet van

 • Het proces van volwassen worden van mijn dochters.
 • Rustmomentjes.
 • Samen zijn met vrienden en familie.
 • Succes van het Mesa team.

Hekel aan

 • Leugenaars
 • Mensen die afspraken niet nakomen.
 • Afspraken die “te laat” komen.
 • Langdradigheid en besluiteloosheid.

Minpunten

 • Nooit op tijd thuis (tot grote irritatie van het thuisfront)
 • Elke dag maar weer om 05.45 – 06.00 vol energie wakker worden (volgens mijn vrouw dan)

Het mooiste aan mijn werk

De diverse sectoren waarin we werken, zoals de agro/food industrie, spreken mij erg aan. Zo zien we de geboorteplek van het dier tot de keuken waar hij zal eindigen alvorens hij geserveerd wordt. In elke fase zijn wij erbij en dat geeft een enorme marktkennis en netwerk. Idem voor sectoren als de automotive en carwash, ook een branche met enorme verscheidenheid waarin we ook een enorme marktkennis hebben.

We werken binnen Mesa met 2 teams, team industrie en team agro, de jongens tegen de meisjes want ons industriële buitendienst team bestaat uit 2 heren en ons agrarische team uit 2 dames. Deze worden in sales ondersteund door een 3-tal binnendienstmedewerkers (dames).

Ook in de uitvoering hebben we voor wat betreft werkvoorbereiding een werkvoorbereider industrie en een werkvoorbereider agro welke korte lijntjes onderhoudt met de klant. Dit onder leiding van een planner. Voor wat betreft de uitvoering van de werken maken we gebruik van onderaannemers welke ook bekend zijn met de sector. Het is immers van groot belang te weten waar de vloer voor moet dienen.

Kwaliteit staat hoog bij me in het vaandel, ik ben van mening dat kwaliteit begint bij de aanvraag van een project tot de uiteindelijke oplevering van het project. Dit is een continue proces en een proces wat je ook niet moet onderschatten. Met een team van 16 personen in sales en werkvoorbereiding en een 50-tal onderaannemers moeten alle neuzen in dezelfde richting staan.

Als sociale ondernemer moet je mensen kansen bieden, kansen die ze wel zelf moeten benutten. Ongeacht afkomst en religie ben ik bijzonder trots om te zien dat mensen in ons team kansen grijpen en daarmee persoonlijk op een hoger niveau komen.

Als ik in mijn binnenspiegel kijk ben ik trots op al die projecten die we in de afgelopen jaren gerealiseerd hebben, de doorgemaakte groei van Mesa Coatings en de weg die we nog voor ons hebben liggen. Wie had in 2012 kunnen denken dat we in 2020 op zoveel plaatsen binnen Nederland, Belgie, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Denenmarken, Luxemburg, Engeland tot zelfs in Ierland onze systemen zouden toepassen. Bijzonder trots ben ik op mijn team die dag in dag uit dit voor mij realiseren: mijn Mesa Toppers!

Met veel enthousiasme en energie en in goede gezondheid hoop ik nog vele jaren Mesa te kunnen bedienen.