Vloercoating in horeca en recreatie.

De 5 belangrijkste redenen om te kiezen voor een coatingvloer binnen de horeca en recreatie sector

In restaurants, hotels en cafés wordt er vaak gewerkt met verschillende producten die schimmel kunnen veroorzaken door middel van het ophopen van bacteriën. Daarnaast zijn er nog tal van problemen die veroorzaakt kunnen worden door het gebruik van een ongeschikte vloer. De vijf belangrijkste redenen om te kiezen voor een coatingvloer zijn dat de vloer anti-slip, vloeistofdicht, onderhoudsvriendelijk, UV- bestendig en hittebestendig is. In deze blog zal er uitleg gegeven worden over de problemen die veroorzaakt worden doordat er in de meeste horeca en recreatie ruimtes geen gebruik gemaakt wordt van een geschikte vloer.

1. De gladheid van de vloeren zonder coating

In professionele keuken evenals keukens in kantines en andere accommodaties wordt er veel gewerkt met producten die gladheid kunnen veroorzaken. Hierbij kunt u denken aan water en olie, maar ook de damp die van de hete pannen afkomt zorgt ervoor dat de vloer gladder wordt. Daarnaast gebruiken veel bedrijven een grote hoeveelheid afwasmiddel bij de afwasmachine, waar het ook gevaarlijk glad kan worden. Naast het keukengedeelte wordt er ook in het restaurant gewerkt met water producten, het morsen van drinken kan ook zorgen voor een gladde vloer. Deze problemen komen niet alleen voor in de horeca, maar ook in bijvoorbeeld kleedkamers, terrassen en sanitaire ruimtes.

2. Vloeistofdichtheid

Door het gebruik van vloeistoffen ontstaan er vaak vlekken in vloeren, of de vloeistoffen doordringen de bodem van de huidige vloer. Als de vloeistoffen onder de vloer komen, ontstaat er ook hier schimmel. Maar niet alleen schimmel is het probleem van een vloer die niet vloeistofdicht is, de vloer kan er namelijk ook van kapot gaan, waardoor tegels gemakkelijk loslaten van de ondergrond. Doordat er in de horeca vrijwel altijd snel gewerkt wordt in verband met de drukte, is het belangrijk dat de keuken veilig is zodat de kans op ongelukken verkleind wordt.

restaurantvloer
haccp vloer
patato

3. De ophoping van bacteriën

Doordat er in keukens, restaurants en kantines vaak met etenswaren wordt gewerkt, zullen bacteriën zich hier sneller ophopen dan in andere ruimtes. Daarom is het belangrijk dat de vloer makkelijk te onderhouden is. Hygiëne is van belang in keukens, aangezien een horeca en recreatie onderneming ook moet beschikken over een HACCP certificaat. De naden tussen de vloer- en wandtegels zorgen er vaak voor dat het vuil in de kit trekt, wat uiteindelijk schimmel kan veroorzaken.

4. Verkleuring door UV-stralen

In professionele keukens zijn er vaak warmhoudlampen om het eten voor de gasten zo lang mogelijk warm te houden. Als deze lampen verkleuring aan de vloer veroorzaken wordt de uitstraling van de vloer minder netjes. Hetzelfde geldt voor de coatings op terrassen, waarbij de vloer een nette uitstraling moet hebben en niet kan verkleuren door de UV straling van de zon. In alle ruimtes waar UV straling kan zorgen voor verkleuring is het belangrijk dat de vloer UV-bestendig is en daardoor zijn huidige uitstraling behoudt.

patato

5. Hoge temperaturen

De meeste vloeren zijn niet hittebestendig terwijl er in de horeca en recreatiesector juist gewerkt wordt met hoge temperaturen. Een van de belangrijkste punten in een warme omgeving is dat de vloer niet gaat loslaten. Ook hier kan de veiligheid van de werknemers beter gewaarborgd worden door te kiezen voor een vloer die hittebestendig is.

Een passende oplossing voor al deze problemen

Mesa Coatings biedt een MesaCon 6000 vloersysteem aan. Deze vloercoating voorkomt alle bovengenoemde problemen, waardoor er op een veel veiligere, schonere en snellere manier gewerkt kan worden. Deze vloer is namelijk onder andere vloeistofdicht, chemisch bestendig, UV-Bestendig, onderhoudsvriendelijk en naadloos gelegd. U heeft de mogelijkheid om een antislip toplaag aan te brengen op de coating, voor een nog veiliger resultaat. Daarnaast wordt de vloer binnen 1 dag gelegd, waardoor er weer snel gebruikt gemaakt kan worden van de betreffende ruimtes. Onze coatings zijn 100% hygiënisch en daardoor ook HACCP gecertificeerd.

Bezoek Mesa Coatings op de Horeca Expo

Mesa Coatings BV staat 18 tot en met 22 november op de Horeca Expo in Gent. Hier kunt u kennismaken met ons Mesacon 6000 Troffelvloer systeem. Als u meer te weten wilt komen over welke vloer het beste bij uw bedrijf past kom dan een kijkje bij ons nemen! Onze specialisten staan u hier graag te woord. Of neem telefonisch op per e-mail contact met ons op.