Betonvloer Renovatie

Betonvloer herstellen en opknappen

Negatieve gevolgen van een beschadigde betonvloer

Veel bedrijven hebben een betonvloer. Dit is niet geheel zonder reden, want een betonvloer is namelijk een vloer die bij goed onderhoud jarenlang meegaat. Een betonvloer is een uitermate sterke vloer, maar na jarenlang intensief gebruik zal zelfs een betonvloer beschadigd raken. Zo kan een betonvloer beschadigd raken door bijvoorbeeld belasting van grote zware voertuigen, corrosie, vorstschade of door fouten in het aanleggen van de betonvloer.

Door deze, maar ook andere redenen kunnen er scheuren en gaten in het beton ontstaan. Dit ziet er niet alleen minder mooi uit, maar kan ook voor onveilige situaties zorgen. De betonvloer afwerken kan hier de perfecte oplossing voor zijn. Door scheuren of gaten in de vloer, is de vloer niet meer vloeistofdicht. Hierdoor kan water of chemische substanties zich in de vloer trekken. Om die reden kan de vloer worden afgekeurd en zullen wij deze beschadigde betonvloer herstellen.

Let op: Mesa Coatings doet geen betonvloer storten, maar enkel afwerken. Mesa Coatings doet alleen zakelijke projecten, geen particulieren.

Een beschadigde betonvloer renoveren

Het beste is de betonvloer direct na storten netjes af te werken, met bijvoorbeeld een coating, een gietvloer of een troffelvloer. Voor het repareren en herstellen van beton kunt u Mesa Coatings inschakelen. Wij komen bij u op locatie om de staat van uw betonvloer te inspecteren. Indien uw betonvloer dusdanig beschadigd is, kunnen wij uw beschadigde betonvloer repareren en herstellen. Dit doen wij door de scheuren te dichten door middel van thix of gel. De gaten dichten wij door middel van mortel. Daarna werken wij de betonvloer af, of starten we met de voorbehandeling van de ondergrond. In het geval dat uw betonvloer niet meer voorbehandeld hoeft te worden, kunnen we uiteraard na het herstellen van uw betonvloer direct overgaan op het aanbrengen van de coating.

Voorbehandeling van de betonvloer

Voor de voorbehandeling van de betonvloer schakelen wij onze partner Straalbedrijf Arts in. Straalbedrijf Arts is specialist in de voorbehandeling van betonvloeren middels schuren, stralen en frezen. In sommige gevallen is het voorbehandelen van de vloer noodzakelijk voordat er een nieuwe vloer, toplaag of coating aangebracht kan worden. In het geval dat uw betonvloer te glad is geworden, dient de vloer eerst geschuurd of gestraald te worden om deze ruwer te maken. Dit is cruciaal voor een optimale hechting van de nieuwe vloer.

Betonvloer afwerken met coating

Er zijn verschillende soorten afwerkingen beschikbaar voor uw betonvloer. Een hiervan is vloercoating, de andere is een gietvloer of een troffelvloer. De vloeren van Mesa Coatings zijn duurzaam, slijtvast, naadloos, vloeistofdicht en worden zeer snel aangebracht. Ontdek hieronder de verschillende opties:

Ook geschikt voor jouw branche

Wij kunnen binnen verschillende sectoren en branches betonvloeren afwerken en voorzien van een hoogwaardig vloersysteem. Van de industriële sector tot aan de automotive sector en van de food industrie tot aan de horecabranche. Onze vloersystemen leggen wij niet alleen binnen, maar ook buiten. De vloersystemen van Mesa Coatings komen ook buiten uitstekend tot hun recht, doordat deze volledig vloeistofdicht zijn. Daarnaast zijn alle systemen zeer hygiënisch en is Mesa Coatings op de hoogte van alle wetgeving rondom bedrijfsvloeren in elke branche.

Enkele voordelen

Heavy duty

Heavy duty

Geschikt voor zware belasting
Chemisch bestendig

Chemisch bestendig

Bestand tegen chemische substansies
Vloeistofdicht

Vloeistofdicht

Bestand tegen vloeistoffen
Hygiënisch

Hygiënisch

Minder ophoping van bacteriën
Vloercoating als betonvloer

Vloercoating als betonvloer afwerking

Voor afwerking van uw betonvloer kunt u kiezen om vloercoating over uw betonvloer te plaatsen. Vloercoating is de voordeligste manier van afwerking van uw betonvloer, omdat dit systeem uit de minste lagen bestaat. Vloercoating is ongeveer 1 mm dik en bestaat meestal uit 2 lagen die binnen 2 dagen worden gelegd. Dit systeem is geen volwaardige vloer, maar eerder een afwerking van de vloer ter bescherming. Na afwerking, is de vloer licht belastbaar, chemisch bestendig, volledig vloeistofdicht en antislip af te werken. Deze toplaag geeft een moderne en frisse uitstraling aan uw vloer en uw bedrijf natuurlijk. 

Gietvloer als betonvloer

Gietvloer als betonvloer afwerking

Bij Mesa Coatings heet de gietvloer: Mesa Epox Basic Gietvloer. Dit vloersysteem bestaat volledig uit het materiaal epoxy en is een kwalitatief goede, sterke en duurzame vloer, welke is opgebouwd uit 2 lagen en een dikte van ca. 2 mm heeft. De vloer wordt direct gegoten op de betonvloer. Na 24 uur is de vloer beloopbaar, na 48 uur mechanisch belastbaar en na 7 dagen chemisch belastbaar. De gietvloer is twee keer zo dik als de vloercoating en is prijstechnisch dan ook duurder. Een gietvloer is een kwalitatief volwaardige vloer met een prachtige uitstraling. De vloer heeft een glad/glimmend uiterlijk, maar naarmate gebruik steeds matter.

Troffelvloer als betonvloer

Troffelvloer als betonvloer afwerking

Uw betonvloer kunt u ook afwerken met een troffelvloer. Een troffelvloer, ook wel mortelvloer of PMMA-vloer genoemd is een zeer sterke vloer bestaande uit PMMA-hars en fijn grind met een dikte van ca. 4-5 mm. Het grote voordeel van de troffelvloer is dat deze na applicatie na 2 uur al volledig is  uitgehard en daarmee klaar voor gebruik is. Verder is de troffelvloer volledig vloeistofdicht, onderhoudsvriendelijk en geschikt voor talloze toepassingen. Bovendien kan de troffelvloer ook antislip worden afgewerkt, waardoor de veiligheid van de vloer wordt vergroot en de kans op uitglijden en ongelukken aanzienlijk worden verkleind.

Beschikbare kleuren

Bij Mesa Coatings kunnen wij uw betonvloer in verschillende RAL kleuren afwerken, zodat de vloer past bij uw bedrijfsvoering.

ral7001-grijzekleur-coating
ral5015-blauwekleur-coating
ral3015-rozekleur-coating

Request a quote

Mesa-Coatings B.V. is the expert in the field of coating floors and walls. Thanks to years of experience, we can offer you the right coating solution. These solutions vary from a complete coating floor in a warehouse or industrial hall to a feed trough coating in the agricultural sector. Leave your details and wishes and we will send you a suitable offer as soon as possible.

Offerte aanvragen

Fabienne Hagenbeek

Curious about the possibilities for your company? I will contact you after completing the non-binding offer.

 • Without charge
  Receive a targeted price indication
 • Expert advice
  Visit on location by the real craftsman
 • Years of experience
  Expert in every industry
 • Delivery in the BeNeLux and Germany
  Representatives in each region.
 • Market leader in coating systems
  With our focus on companies.