Een coating over tegels

Een veelgestelde vraag die wij ontvangen: “Is het mogelijk om een coating over tegels aan te brengen?” Het antwoord op deze vraag is: jazeker! Is het dan ook realistisch om een vloeistof- en waterdichte coating over tegels te leggen? Ook dat is geen probleem! Niet iedereen is hiervan op de hoogte en daarom leggen wij graag uit waarom dit uitstekend kan en hoe dit in zijn werk gaat.

Weg met de verouderde, vieze en gevaarlijke tegelvloer!

Veel bedrijven willen van de verouderde, vieze en gevaarlijke tegelvloer af, maar weten vaak niet waar ze moeten beginnen óf wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast zijn er ook nog vele eisen die worden gesteld aan een nieuwe vloer. Een bedrijf waar voedsel bereid wordt moet voldoen aan de hygiëne eisen of een vloer in een wasstraat moet voldoen aan de eisen voor vloeistofdichtheid. Naast de eisen die opgevolgd moeten worden, is het ook een voordeel om een mooie en moderne vloer te laten leggen wat een prachtig visitekaartje wordt voor jouw bedrijf.

Nadelen tegelvloer

Vaak wordt er in vele verschillende sectoren voor een tegelvloer gekozen zonder op de hoogte te zijn van de nadelen van zo’n vloer. Vaak liggen er tegelvloeren in horeca keukens, showrooms, werkplaatsen, slagerijen, bakkerijen, zwembaden et cetera. Een tegelvloer heeft meerdere nadelen; zo heeft een tegelvloer naden en kieren waar vuil, stof en vloeistoffen, bacteriën en schimmels ophopen. Daarnaast duurt het schoonmaken vaak lang, de droogtijd is langer, waardoor de vloer gevaarlijk is bij het betreden en uiteindelijk is de vloer nog niet goed schoon. Water en vloeistoffen zorgen voor gevaarlijke situaties zoals glijpartijen en andere ongelukken, dit moet natuurlijk vermeden worden!

Beton reparatiemassa aanbrengen
Beton reparatiemassa aanbrengen
Beton reparatiemassa aanbrengen

Een coating over tegels aanbrengen

Wat komt er kijken bij het leggen van een coating over een tegelvloer? Ten eerste moet de ondergrond, dus de tegels, worden voorbereid. Losse tegels moeten verwijderd en opgevuld worden. Daarna moet de tegelvloer geschuurd worden en gaten en scheuren dichtgezet worden, zodat er een vloer over de tegelvloer kan worden gelegd.

Na het schuren, brengen wij het Mesa Fast vloersysteem aan over de tegels, ook wel een troffelvloer. Het Mesa Fast systeem is het enige systeem wat de tegelstructuur kan overbruggen. Allereerst wordt er, na het schuren, de Mesa Fast primerlaag aangebracht voor de hechting van de coatingvloer aan de tegels. Daarna komt onze Mesa Fast tussenlaag die wij tweemaal leggen, hierdoor wordt de huidige tegelstructuur overbrugt. Direct daarna wordt deze tussenlaag ingestrooid met granulaat. Dit granulaat geeft de gewenste kleur aan de vloer. Als laatste sluiten we af met onze Mesa Fast seallaag, die in verschillende antislip gradaties kan worden afgewerkt.

Bij Mesa Coatings leggen wij geen epoxy vloer of gietvloer over tegels. Het Mesa Fast vloersysteem is een fantastisch alternatief voor een gietvloer over een tegelvloer. Een bestaande tegelvloer kan zo worden omgetoverd tot een prachtige, moderne en vooral ook kwalitatieve vloer. Hierboven zie je de opbouw van de verschillende lagen van een coating over tegels.

Voordelen Mesa Fast coatingvloer over tegels

Er zijn ontelbare voordelen van een coating over een tegelvloer te benoemen. Zo bespraken we al dat een waterdichte coating over tegels kan worden aangebracht en deze ook in verschillende antislip gradaties kan worden afgewerkt. Hieronder een rijtje met verschillende kenmerken en voordelen van onze Mesa Fast vloer over een tegelvloer:

  • Vloeistofdicht
  • Chemisch bestendig
  • Verschillende antislip gradaties
  • Mechanisch belastbaar
  • Hygiënisch/HACCP
  • Binnen 1 dag gelegd en binnen 2 uur uitgehard
  • Beschikbaar in vele kleuren
  • Slijtvast en duurzaam
  • Makkelijk schoon te maken
  • Naadloos gelegd

Zo is deze coating dus uiterst geschikt in werkplaatsen of wasstraten waar met oliën of vloeistoffen wordt gewerkt, of in professionele horeca keukens waar vetten op de vloer kunnen komen. Daarnaast kunnen zware machines of kranen ook prima op deze vloer rijden in bedrijfshallen of magazijnen. Tenslotte wordt de veiligheid aanzienlijk vergroot met de antislip afwerking.

Wilt u ook een coating vloer leggen over tegels?

Bij Mesa Coatings bent u aan het juiste adres als u op zoek bent naar een kwalitatieve coating vloer over tegels. Onze vloeren voldoen aan alle strenge eisen die geleden in vele sectoren en zijn bovendien ook modern en onderhoudsvriendelijk.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Vraag dan een geheel vrijblijvende offerte bij ons op.