Coatingsystemen van Mesa Coatings

Nieuwbouw of renovatie voor elk bedrijf hebben wij een geschikte oplossing

Coatingsystemen voor elk bedrijf

Mesa Coatings is “de specialist in kunststof vloer- en wandsystemen”, door jarenlange internationale ervaring zijn we de specialist bij uitstek voor vloer- en wandcoatings. Wij leveren voor ieder bedrijf een professionele bedrijfsvloer. Hierbij kunt u denken aan een epoxyvloer, troffelvloer, gietvloer, betoncoating en grindvloer maar ook verschillende epoxy wandcoatings. Elke coating heeft zijn eigen unieke eigenschap. Wilt u graag meer informatie over onze verschillende coatingsystemen? lees dan snel verder of neem contact met ons op.

Wij bellen u op

Heeft u vragen of direct advies nodig? Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk op

  • Hidden

Gietvloer

Een gietvloer is een mengsel van verschillende componenten. Deze vloer wordt letterlijk gegoten over de ondergrond. Het is mogelijk om de gietvloer zodanig te mengen dat er verschillende soorten gietvloeren met verschillende eigenschappen ontstaan. De drie meest gebruikte gietvloeren zijn de cementgebonden, epoxy en polyurethaan (oftewel PU) gietvloer. Wij leveren voornamelijk de epoxy en PU Gietvloer. De vloeren kunnen in verschillende lagen aangebracht worden en daardoor is er ook niet één vaste standaard gietvloer van Epoxy of PU, maar zijn er vele variaties mogelijk.

Gietvloer voor bedrijven

Coatingvloer

Een coatingvloer is een 1 of 2 componenten vloer bestaand uit polyurethaan, epoxy, of acrylaat. In vergelijking met een gietvloer bestaat de coating uit een veel dunnere laag vaak niet meer als 1 mm. De vloercoating wordt met een roller aangebracht. De coatingvloer is hierdoor prijstechnisch zeer aantrekkelijk daar waar er minder eisen aan de vloer gesteld worden. Wel bestaat er de mogelijkheid om de coating als afwerklaag voor diverse andere vloersystemen te gebruiken.

Coatingvloer voor de keuken

Troffelvloer

Een troffelvloer is een zeer harde kunststofvloer welke samengesteld is uit verschillende componenten. De basis van deze sterke vloer bestaat uit zeer fijn grind en epoxyhars. De epoxyhars dient als bindmiddel voor de vloer. De troffelvloer is vloeistofdicht en vuilafstotend. Deze eigenschappen komen door de toplaag van gel. Het is mogelijk om , afhankelijk van uw wensen, de vloer met zijdeglans of mat af te werken.

Coatingvloer voor de wasstraat

PMMA Vloer

De PMMA vloer is een bedrijfsvloer die bestaat uit zeer fijn zand gebonden met PMMA (polymethylmethacrylaat) hars. Het grootste voordeel van de PMMA vloer is de snelle uithardingstijd bij het plaatsen van deze vloer. Door de korte droogtijd van slechts 2 uur kan het stilstaan van uw productieprocessen tot het minimum beperkt worden. De PMMA vloer wordt veel gebruikt bij slagerijen, bakkers en andere bedrijven in de foodsector.

Coating voor de horeca sector

Kunststof plinten

De plinten van Mesa Coatings BV hebben standaard dezelfde kwaliteit en eigenschappen als het vloer systeem waarin ze worden gebruikt. Zo is de kunststofplint die aansluit op een troffelvloer of gietvloer net zo chemisch en mechanisch bestendig. Verder zorgt het voor een naadloze overgang tussen wand- en vloercoating.

Kunststof plinten

Epoxy Wandcoating

De epoxy muurcoating – of wandcoating, is net als epoxy vloercoating twee keer zo sterk als beton en waterdicht (vloeistofdicht). Hierdoor leent muurcoating van epoxy zich uitstekend voor situaties waarin een hoge mate van mechanische en / of chemische bestendigheid is vereist. Maar ook waar men opzoek is naar een makkelijk schoon te maken en onderhoudsvriendelijke muur.

Wandcoating

Acrylaat Wandcoating

Acrylaat wandcoating valt bij Mesa Coatings onder de naam MesaCryl en is een van onze nieuwste ontwikkelingen. Acrylaat staat ook wel bekend als PMMA en is een hoogwaardig kunststof dat zowel in vloer- als wandcoatings wordt verwerkt. Het grootste verschil ten opzichte van meer traditionele muurcoatings als bijvoorbeeld een epoxycoating is dat men de ruimtes niet meer moet voor- en na verwarmen. Wat zeker in de koude maanden een enorm voordeel is.

Coating in de veehouderij