Hygiënische coatings
voor de varkenshouderij

Mesa HyCo een oplossing waarmee u de infectiedruk effectief kunt verlagen.

Coatings voor de varkenshouderij

Een coatingvloer voor uw varkenshouderij? De ideale onderhoudsarme en hygiënische vloer. Voldoe netjes aan regels en richtlijnen. Met een vloer die u eenvoudig schoon kunt houden, dankzij de 100% naadloze afwerking.

Wij leveren voor de varkenshouderij verscheidene vloer- en wandcoating systemen. Of het nu gaat om de coating voor roosters, biggennesten of een antislip vloer in de huisvesting van mestvarkens, samen met u vinden we de meest geschikte oplossing. Wilt u graag meer informatie over coatings voor de varkenshouderij? Neem dan snel contact met ons op

Voordelen van coatings voor de varkenshouderij

Voordelen van het coaten van uw varkenshouderij is onder andere de hoge chemische belastbaarheid. Deze eigenschap zorgt ervoor dat u jarenlang plezier zult hebben van uw vloeren, immers beton is niet chemisch bestendig en na verloop van tijd zal deze aangetast worden. Door het aanbrengen van een hoog kwalitatieve coating wordt de kracht van beton gecombineerd met de chemische bestendigheid van een kunststof.

Het gebruik van coating binnen de varkenshouderij zorgt voor duurzaamheid, snellere reiniging van uw stallen (dus minder arbeid en minder water verbruik) en doordat de beton is voorzien van een coating minder infectiedruk in uw stal.

Wij bellen u op

Heeft u vragen of direct advies nodig? Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk op

 • Hidden

Onderhoudsarm en hygiënisch

Een coatingvloer voor uw varkenshouderij is onderhoudsarm en volledig hygiënisch. Dat is voor veel bedrijven zoals die van u de reden om er al jaren gebruik van te maken. En dat nog jaren te doen, omdat u een duurzame keuze maakt voor nu en in de toekomst. De hoogst mogelijke kwaliteit garandeert een lange levensduur, zodat u een investering doet waar u lang plezier van heeft.

Veiliger door antislip

De coatingvloer voor de varkenshouderij is geschikt voor bijvoorbeeld de roosters, biggennesten en de huisvesting van mestvarkens. U profiteert dan tegelijkertijd van de anti-slip afwerking, zodat de veiligheid in één klap verbetert. Op die manier combineren we meerdere oplossingen in een enkel product, dat we bovendien razendsnel voor u kunnen aanbrengen.

Makkelijker te reinigen

Daarnaast hebben de coatings voor de varkenshouderij nog een aantal andere voordelen te bieden. U kunt bijvoorbeeld rekenen op een hoge chemische belastbaarheid, zoals beton dat met geen mogelijkheid kan bieden. Bovendien kunt u de stallen stukken makkelijker en sneller reinigen, dankzij de vloeistofdichte vloer waarbij er niets in naden of kieren kan trekken. Dit bespaart tijd (en geld) en voorkomt bovendien een teveel aan verbruik van water.

Op die manier werken we voor diverse varkensbedrijven, die naar volledige tevredenheid gebruik maken van onze coatings. Net als pluimveebedrijven, waardoor we een uitgebreide ervaring hebben in de agrarische sector.

Enkele voordelen

Heavy duty

Heavy duty

Geschikt voor zware belasting
Chemisch bestendig

Chemisch bestendig

Bestand tegen chemische substansies
Vloeistofdicht

Vloeistofdicht

Bestand tegen vloeistoffen
Hygiënisch

Hygiënisch

Minder ophoping van bacteriën

HyCo coatingsystemen, basis voor rendement!

Hyco coatingsystemen voor de professionele varkenshouderij: met zorg geselecteerd op basis van duurzaamheid en chemische bestendigheid. Deze lijn is speciaal ontwikkeld voor de professionele zeugenbedrijven en vleesvarkensbedrijven. Mesa Coatings weet immers als geen ander waar een coating binnen dit marktsegment aan moet voldoen.

Problemen die zich voordoen met beton

Als varkenshouder hecht u veel waarde aan een goed hygiëne. Coaten van oppervlakten in uw stal zal hier sterk aan bijdragen. Beton is een veelgebruikt product in de varkenshouderij, echter is dit erg poreus en daardoor zeer gevoelig voor de inwerking van zuren. Daarnaast kunnen allerlei micro-organismen zich nestelen in de poriën, kieren en scheuren van de wanden en vloeren.

Speciaal geselecteerde HyCo producten

Door het afdichten van de poriën in het beton met de speciaal geselecteerde Hyco producten van Mesa Coatings ontstaat er een situatie in de stal waarbij indringing van schadelijke bacteriën en virussen uitgesloten is. Ziektekiemen kunnen zo beter bestreden worden en de ziektedruk blijft beheersbaar. De varkens kunnen hun energie benutten voor betere prestaties en zijn minder belast met het bestrijden van ziektekiemen. Hierdoor zie je aan het eind van de ronde betere resultaten en vooral gezondere varkens.

Varkenshouderij: breng een coatingvloer aan

Enthousiast over een coatingvloer voor uw bedrijf en benieuwd wat daar in de praktijk bij komt kijken? Onze specialisten leggen u graag uit hoe we te werk gaan en hoe we ervoor zorgen dat u er zo min mogelijk hinder van zal ondervinden. Als marktleider in de Benelux hebben we de beschikking over professionele machines en weten we uit ervaring hoe we zo efficiënt mogelijk voor u aan de slag kunnen gaan.

Tip: u kunt gebruik maken van een vloeistofdichte coatingvloer. Daarnaast kunnen we een coating aanbrengen op de wanden en zelfs de plinten coaten. Op die manier ontstaat er een naadloos geheel, zodat vuil zich nergens kan ophopen of kan verschuilen.

Meer informatie nodig of een offerte aanvragen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een coating voor uw varkenshouderij. We gaan er mee aan de slag en geven u zo duidelijk mogelijk aan wat we voor u kunnen betekenen en wat daar de kosten van zullen zijn. En heeft u specifieke vragen over de coating, de voordelen daarvan of de materialen waarmee we werken? Neem contact met ons op. Een van onze specialisten vertelt u er graag meer over, zodat u precies weet op welke manier we werken en wat we voor u kunnen betekenen.

Vraag direct een offerte aan

Indufast is de expert op het gebied van coatingvloeren en wanden. Door jarenlange ervaring kunnen wij u de juiste coatingsoplossing aanbieden. Deze oplossingen variëren van een complete coatingvloer in een magazijn of bedrijfshal tot een voergoot coating in de agrarische sector. Laat uw gegevens en wensen achter en wij zullen u zo spoedig mogelijk een passende aanbieding toesturen.

Offerte aanvragen

Fabienne Hagenbeek

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Ik zal u contacteren na het invullen van de vrijblijvende offerte.

 • Geheel vrijblijvend
  Ontvang een prijsindicatie
 • Vakkundig advies
  Bezoek op locatie door een vertegenwoordiger
 • Jarenlange ervaring
  Professionele applicateurs
 • Levering in de BeNeLux, Duitsland en Spanje
  Vertegenwoordigers in elke regio
 • Uitgebreid assortiment
  Coatings voor iedere branche