Coatingvloer
Voor uw branche

Onze coatingvloeren zijn duurzaam, slijtvast, naadloos,
vloeistofdicht en zeer snel aangebracht

Home » Coatingvloer

Coatingvloer voor bedrijven

De juiste vloer uitzoeken voor een bedrijf is nog niet zo gemakkelijk. Bedrijfsvloeren moeten aan specifieke eisen voldoen, bijvoorbeeld als het gaat om hygiëne of waterbestendigheid. Een coatingvloer voldoet aan dergelijke eisen en is daarom een hele goede optie. Bovendien is er niet zoiets als één soort coatingvloer; u hebt altijd de keuze uit verschillende coatingvloeren.

Niet alleen coatingvloeren maar ook wand en plinten systemen

Als u op zoek bent naar een goede coatingvloer, dan kan Mesa Coatings u daarbij helpen. Mesa Coatings is gespecialiseerd in het leveren van duurzame coatingsystemen, waaronder vloercoating. Ook voor bijvoorbeeld wandcoating en kunststof plinten bent u bij ons aan het juiste adres.

Download onze brochure

Bij Mesa Coatings helpen we u graag met het vinden van de juiste coating vloer die het best past bij uw situatie en uw branche. Om u alvast een inzicht te geven over de mogelijkheden die we hebben op het gebied van duurzame coatingsystemen, kunt u hier de brochure downloaden met meer informatie.

Wij bellen u op

Heeft u vragen of direct advies nodig? Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk op

 • Hidden

De verschillende Mesa vloeren

Er zijn verschillende typen vloerensystemen beschikbaar. Deze vloersystemen zijn specifiek toepasbaar in verschillende branches. Ideaal voor b.v. een heavy duty magazijnvloer of een hygiënisch vloersysteem voor horeca bedrijven waar HACCP hoog in het vaandel staat. Voor elke toepassing heeft Mesa Coatings een geschikte coatingvloeren. Ontdek welk systeem het meest geschikt is voor uw project.

Mesa Epox is een coatingvloer op basis van epoxy. Breed toepasbaar, dankzij materiaal dat harder is dan beton. Volledig poriëndicht, voor een slijtvaste, onderhoudsvriendelijke, vochtbestendige en 100% vloeistofdichte afwerking.
Onze epoxy coatingvloer garandeert hoge mechanische en chemische belastbaarheid, zodat u daar in allerlei sectoren op een hoogwaardige manier gebruik van kunt maken. Het is de gebruikelijke keuze binnen de vliegtuigindustrie en machinebouw, waar we ook u graag mee van dienst zijn.
Mesa Epox is een lichte coatingvloer, die harder en sterker is dan beton. Een coating die u makkelijk schoon kunt maken en die onder andere goed geschikt is in de food-sector.
Mesa Coatings is marktleider in de Benelux. We zijn u graag van dienst met de aanleg van onze Mesa Epox-coatingvloer. We bereiden de ondergrond goed voor, met een voorstrijkmiddel en door die (stofvrij) te stralen of schuren. Ons gekwalificeerde personeel zorgt er bovendien voor dat de vloer snel weer belastbaar is.
Mesa Fast is een coatingvloer op basis van PMMA. De kunststof coatingvloer is een taai-elastische toepassing, die goed geschikt is voor zware belasting. We kunnen de coating in iedere RAL-kleur leveren.
De coatingvloer is 100% vloeistofdicht en daardoor goed geschikt voor de food-sector, automotive-sector en tal van andere branches. De vloer is zeer hygiënisch en laat zich makkelijk reinigen. Bovendien is het materiaal elastisch en werkt het daardoor scheuroverbruggend.
Met onze Mesa Fast-coatingvloer kiest u voor een kras- en slijtvaste toepassing, die we volledig naadloos voor u kunnen aanbrengen. Ideaal in winkelcentra, kantoorgebouwen en showrooms.
Mesa Coatings is marktleider in de Benelux. We zijn u graag van dienst met onze Mesa Fast-coatingvloer. Geschikt voor allerlei ondergronden, inclusief hout. De coating werkt geluiddempend en is bijzonder comfortabel. Ons gekwalificeerde personeel zorgt ervoor dat u de vloer snel weer kunt belasten.
Schade opgelopen aan de geplaatste coatingvloer? Geen probleem, dat kunnen we in de meeste gevallen vakkundig voor u herstellen. Daarvoor maken we gebruik van onze hoogwaardige materialen en gereedschappen, waarmee we de vloeren ook plaatsen.
Ons gekwalificeerde personeel komt bij u langs om de schade te beoordelen. We stellen vast of er sprake is van een scheur of andere beschadigingen. Aan de hand daarvan adviseren we een passende oplossing, bijvoorbeeld om de coating weer 100% vloeistofdicht te maken.
Tip: een oude (coating)vloer renoveren? We plaatsen een nieuwe coating, waarmee u weer kunt profiteren van de uitgebreide voordelen en hoogwaardige kwaliteit.
Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen met een reparatie van de coatingvloer? Neem contact met ons op, dan vertellen we graag wat de mogelijkheden zijn of maken we een afspraak. Wij zorgen ervoor dat u de vloer weer netjes volgens de normen kunt gebruiken.
heavy duty

Heavy duty

Geschikt voor zware belasting

heavy duty

Antislip

Antislip toplaag is mogelijk

heavy duty

Vloeistofdicht

Bestand tegen vloeistoffen

heavy duty

Chemisch bestendig

Bestand tegen chemische substansies

heavy duty

Hygiënisch

Minder ophoping van bacteriën

heavy duty

Hitte bestendig

Bestand tegen b.v. hete vloeistoffen

heavy duty

UV bestendig

Geen verkleuring door UV straling

heavy duty

Snel gelegd

Binnen enkele uren belastbaar

Neem contact met ons op voor vragen of deskundig advies

De medewerkers van Mesa Coatings zijn experts op het gebied van coatingsystemen, wilt u advies over het installeren van een coatingvloer voor uw bedrijf? Onze medewerkers staan u graag te woord.

Contactgegevens

Social media

Recente coatingvloer projecten

Benieuwd naar de coatingvloer projecten die we recent hebben opgeleverd? Als marktleider in vloercoatings werken we iedere dag aan mooie nieuwe projecten. Ontdek een aantal van de coatingvloeren waar we trots op zijn. Of neem contact op, dan vertellen we u graag meer over de projecten binnen uw specifieke branche.

Makro

Makro - Amsterdam

Tesla

Tesla – Duiven

PontMeyer

PontMeyer

Bakkerij Verbeek

Bakkerij Verbeek – Brummen

BMW

BMW – Zwolle

Wat klanten van ons vinden

Top bedrijf om zaken mee te doen. Zijn erg flexibel en kunnen snel een vloer leggen. Vloeren zijn super! Mesa Coatings is een top bedrijf om mee te werken!
Stef van der Hoorn

Ook bij ons in februari 2018 heeft Mesa Coatings hun best gedaan. Nog steeds heel tevreden over de vloer! Kan het iedere wasstraat aanraden!
Carwash clean in 60 meters Heerlen

Zeer tevreden over de kwaliteit vloer en service. Mooi resultaat en voldoet aan alle wensen. Zeker aan te raden om uw vloer door Mesa Coating te laten leggen.
Willaerts Group

Coatingvloer: veelgestelde vragen

Is een coatingvloer geschikt voor vloerverwarming?

Ja, een coatingvloer is geschikt voor vloerverwarming. De twee zijn goed te combineren, bijvoorbeeld in een kantoor- of winkelruimte. Sterker nog, vloerverwarming komt onder de coating uitstekend tot z’n recht. Het is goed mogelijk om de verwarming in één keer aan te brengen, zowel in harde als zachte ondergronden. Het garandeert bovendien een goede geleiding, voor aangename warmte zonder onnodig hard te moeten stoken.

Kan ik de coating voor de vloer zelf aanbrengen?

De coatingvloer zelf aanleggen of dat overlaten aan experts? Het klopt dat u dit ok zelf kunt, bijvoorbeeld om kosten te besparen. Zorg voor een goede voorbereiding en gebruik hoogwaardige materialen. Neem bovendien voldoende tijd voor het drogen.

Het is belangrijk om de ondergrond perfect strak af te werken. Dat geldt vervolgens voor iedere laag die u aanbrengt, als basis voor de volgende. Werk heel voorzichtig en secuur, als u daar weinig ervaring mee heeft.

Wat zijn de nadelen van een coatingvloer?

Heeft een coatingvloer ook nadelen? Dat ligt aan de toepassing daarvan en hoe u er gebruik van wilt maken. De strakke afwerking zorgt er bijvoorbeeld voor dat alles zichtbaar wordt, zodra het licht erop schijnt. Dat is een voordeel én een nadeel, afhankelijk van waar u de vloer laat leggen.

Let op: ontstaat er een scheur in de dekvloer onder de coating? Ook de coatingvloer kan dan scheuren.

Een ander nadeel van de coatingvloer is de precisie waarmee die moet worden aangelegd. U kunt het ook zelf, maar het is een specialistische klus die eigenlijk vraagt om veel ervaring. Vooral bij grotere oppervlakken kan het lastig zijn om helemaal egaal te werken.

Wat is de gemiddelde prijs per m2?

Benieuwd naar de gemiddelde prijs per m2 voor een coatingvloer? Mesa Coatings is marktleider in de Benelux. Dat betekent dat we u een scherpe prijs kunnen aanbieden. Vraag een vrijblijvende offerte aan, dan vertellen we u graag meer.
In welke kleur is de coatingvloer leverbaar?

Een coatingvloer in een specifieke kleur laten aanbrengen? We laten u graag de standaard beschikbare tijdloze kleuren zien. Bovendien kunnen we de vloer plaatsen in iedere RAL-kleur die u wilt.

Tip: met de keur aangeven om welk type ruimte het gaat? We denken graag met u mee over een geschikte (RAL)kleur. Handig, bijvoorbeeld in de food-sector.

Welke ondergronden zijn geschikt?

Benieuwd of de ondergrond in uw pand geschikt is? We kunnen een coatingvloer aanbrengen op:

 • Chape
  De beste keuze, omdat het gaat om een poreus materiaal. Met de juiste primer zorgen we voor een perfecte hechting met de coating die we aanbrengen.
 • Beton
  Ook een goede keuze, die we netjes (stofvrij) opschuren. Het garandeert een goede hechting, voor de coatingvloer waar u gebruik van wilt maken.
 • Tegels
  Tegels zijn geschikt als ondergrond, zolang er geen sprake is van losse tegels. We brengen soms een egalisatielaag aan, voor de vlakke onderlaag die we nodig hebben om de coating te plaatsen.
 • Natuursteen
  Geschikt, maar net als bij tegels moeten we de ondergrond soms egaliseren. We schuren bovendien de ondergrond, om een goede hechting met de coating te garanderen.

Let op: een ondergrond van hout of linoleum? Die materialen zijn helaas minder goed geschikt. Neem toch contact met ons op, soms kunnen we u met een paar praktische aanpassingen toch goed van dienst zijn.

In welke regio’s is Mesa Coatings actief?

We zijn marktleider in de Benelux. Dat betekent dat we werken voor klanten in Nederland, België en Luxemburg. Daarnaast hebben we klanten in bijvoorbeeld Duitsland.

Hoe moet ik de coatingvloer schoonmaken en onderhouden?

De vloercoating schoonmaken en onderhouden? Dat is eigenlijk heel eenvoudig. Verwijder dagelijks het vuil met een (olievrije) stofwisser, een zachte bezem of gewoon met de stofzuiger. Reinig daarnaast met een microvezel vlakmop, die u kunt gebruiken met een reinigingsmiddel voor coatingvloeren, vrij van zeep.