Vloercoating
voor bedrijven

Dé specialist in applicatie van vloercoating voor bedrijven

Vloercoating is een zeer populaire vorm van afwerking van een bestaande vloer binnen het bedrijfsleven. Als u een coating kiest, wordt er een toplaag aangebracht over de huidige vloer van ca. 1 mm. De coating beschermt de huidige vloer en heeft veel bijkomende voordelen, zoals 100% vloeistofdichtheid, optionele antislip afwerking, lichte mechanische belastbaarheid en bestendigheid tegen chemische middelen. Een coatingvloer, onze Mesa Epox vloercoating, is gebaseerd op het materiaal epoxy en is prijstechnisch de goedkoopste optie om uw bedrijfsvloer professioneel en kwalitatief af te werken.

Vloercoating wordt ook wel eens als algemene benaming gebruikt voor alle kunststof vloeren, maar dit is officieel niet correct. Mesa Coatings heeft een ruim assortiment aan kunststofvloeren. Ons meest gelegde vloersysteem is ons Mesa Fast systeem, dit is een troffelvloer. Daarnaast hebben we een gietvloer gebaseerd op epoxy, onze Mesa Epox Basic Gietvloer. De gietvloer is een duurdere uitvoering dan de vloercoating en is een volwaardige vloer in tegenstelling tot alleen een beschermende toplaag. Alle voordelen die de coatingvloer heeft, heeft de gietvloer ook, maar dan versterkt. De gietvloer is ca. 2 mm, het dubbele van vloercoating.

Geschikt voor élk bedrijf mits de juiste ondergrond

Vloercoating kan worden aangebracht binnen elk bedrijf en is geschikt in iedere sector, mits u de juiste ondergrond heeft. Vloercoating kan worden aangebracht over beton, een cementdekvloer of over bestaande epoxy coating. Een tegelvloer is ook mogelijk, met een egaline laag. Een coatingvloer wordt voornamelijk gelegd in een magazijn, bedrijfshal, werkplaats of showroom. Benieuwd of coating de juiste keuze is voor uw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op voor persoonlijk advies.

Voordelen vloercoating voor bedrijven

Een coatingvloer biedt vele voordelen voor bedrijven. Zo wordt vloercoating naadloos gelegd, waardoor de vloer volledig vloeistofdicht wordt. Ook is vloercoating licht mechanisch belastbaar en chemisch bestendig, m.u.v. zuren. Daarnaast is er de optie om vloercoating antislip af te werken, voor extra grip en veiligheid. Bovendien, heeft u de keuze uit alle RAL-kleuren en is vloercoating zeer onderhoudsarm. In het begin heeft epoxy vloercoating een glad/glimmend uiterlijk, maar naarmate gebruik wordt dit vloersysteem steeds matter. Een coatingvloer wordt binnen 1 of 2 dagen gelegd, afhankelijk van het aantal lagen. Na 24 uur is de vloer beloopbaar, na 48 uur mechanisch belastbaar en na 7 dagen chemisch bestendig.

Prijsindicatie coatingvloer

Bent u nieuwsgierig naar de kosten van epoxy vloercoating voor uw bedrijf? Dan kunt u bij ons een geheel vrijblijvende prijsindicatie aanvragen. De kosten van een coatingvloer worden berekend via verschillende factoren. Zo is de staat van de huidige ondergrond belangrijk. Het kan zijn dat de ondergrond eerst voorbehandeld of geschuurd moet worden. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van het aantal lagen, de afwerking en de locatie van uw project. Epoxy vloercoating is de goedkoopste optie om uw bedrijfsvloer af te werken, met nog steeds een kwalitatief en zeer professioneel resultaat.

Enkele voordelen

Heavy duty Horecavloer

Heavy duty

Geschikt voor zware belasting

Chemisch bestendig Horecavloer

Chemisch bestendig

Bestand tegen chemische substansies

Vloeistofdicht Horecavloer

Vloeistofdicht

Bestand tegen vloeistoffen

Hygiënisch Horecavloer

Hygiënisch

Voldoen aan HACCP normen

Snel gelegd

Snel gelegd

Binnen enkele uren belastbaar

Alle RAL-kleuren zijn beschikbaar

Vloercoating heeft veel praktische eigenschappen, maar u wilt natuurlijk ook een professionele en moderne uitstraling creëren. Daarom heeft u de keuze uit álle RAL-kleuren op aanvraag. Onze Mesa Epox vloercoating wordt standaard gelegd in de kleur RAL 7001.

ral7001-grijzekleur-coating
ral5015-blauwekleur-coating
ral3015-rozekleur-coating

Hoe gaan wij te werk?

 1. Telefonisch contact en bezoek op locatie
  Zodra uw een offerte heeft aangevraagd zullen onze Mesa toppers zo snel mogelijk contact met u opnemen. We bespreken dan eerst uw wensen en eisen met betrekking tot de vloer. Wie weet bent u nog niet zeker welke van de kunststofvloeren het beste past bij uw bedrijf? Dan zijn wij er om u persoonlijk te adviseren, rekening houdend met uw budget.

  Zodra u eruit bent dat u een epoxy coating wilt, in welke kleur en met welke afwerking, zullen wij een bezoek brengen op locatie. Hierin zullen we bovenstaande nog eens bespreken, de ondergrond inspecteren en foto’s maken. Daarna kunt u de offerte accepteren en zullen we alles in werking zetten.

 2. Voorbehandeling ondergrond nodig?
  Epoxy vloercoating kan worden gelegd over een cementdekvloer, bestaande coating en uiteraard beton. Een tegelvloer is ook een optie, mits we hier werken met een egaline laag. Omdat niet elk bedrijf dezelfde ondergrond heeft, is iedere situatie anders. Onze Mesa Experts zullen bekijken of uw huidige ondergrond een voorbehandeling nodig heeft. Zo kan het mogelijk zijn dat uw ondergrond geschuurd, gestraald of gefreesd moet worden. Voor grote oppervlakten schakelen wij hiervoor onze partner Arts Straalbedrijf in. Zo zorgen we dat de ondergrond een optimale hechting krijgt met de epoxy vloercoating voor een zo goed mogelijk resultaat.
 3. Applicatie tijd
  Wanneer de ondergrond gereed is, zullen we beginnen met het leggen van de vloercoating. Epoxy vloercoating kan in 1 of 2 lagen gelegd worden, waarvan 2 de meest gebruikelijke is. Per laag moet u rekening houden met 1 dag legtijd. Onze Mesa Epox vloercoating is ca. 1 mm dik, in tegenstelling tot de epoxy gietvloer, met ca. 2 mm. Vloercoating kan enkel aangebracht worden bij minimale ondergrond en omgevingstemperatuur van 15°C. Na applicatie en uitharding, kan het systeem wel tegen koudere temperaturen
 4. Afwerking, wachttijd en belasting
  De laatste stap in het leggen van epoxy vloercoating, is de afwerking en wachttijd tot u de vloer kunt belasten. U kunt de coating wel of niet antislip af laten werken, met een keuze uit verschillende antislip gradaties. Na het leggen van de coating, is de vloer na 24 uur beloopbaar en vloeistofdicht, na 48 uur mechanisch belastbaar en na 7 dagen chemisch bestendig.

Onderhoud van uw epoxy coatingvloer

Ook al zijn vloercoatings zeer onderhoudsarm, zo nu en dan kunt u de coatingvloer zelf schoonmaken. Dit is erg gemakkelijk, waardoor u dagelijks het vuil van de vloer kunt opvegen met een zachte bezem, de stofzuiger of een (olievrije) stofwisser. Reinig daarnaast met een microvezel vlakmop, die u kunt gebruiken met een reinigingsmiddel voor coatingvloeren, vrij van zeep.

Epoxy vloercoating van Mesa Coatings

Mesa Coatings heeft al meer dan 1800 bedrijven in Nederland en België mogen voorzien van verschillende professionele kunststofvloeren en komt ook in Duitsland, Luxemburg en Spanje. Bent u benieuwd naar de kosten en mogelijkheden van vloercoating voor uw bedrijf of wilt u deskundig advies over welke vloer het beste bij uw bedrijf past? Vraag dan gerust een vrijblijvende offerte aan. Onze Mesa Experts zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Wat klanten van ons vinden

Top bedrijf om zaken mee te doen. Zijn erg flexibel en kunnen snel een vloer leggen. Vloeren zijn super! Mesa Coatings is een top bedrijf om mee te werken!
Stef van der Hoorn

Ook bij ons in februari 2018 heeft Mesa Coatings hun best gedaan. Nog steeds heel tevreden over de vloer! Kan het iedere wasstraat aanraden!
Carwash clean in 60 meters Heerlen

Zeer tevreden over de kwaliteit vloer en service. Mooi resultaat en voldoet aan alle wensen. Zeker aan te raden om uw vloer door Mesa Coating te laten leggen.
Willaerts Group

Coatingvloer: veelgestelde vragen

Is een coatingvloer geschikt voor vloerverwarming?

Ja, een coatingvloer is geschikt voor vloerverwarming. De twee zijn goed te combineren, bijvoorbeeld in een kantoor- of winkelruimte. Sterker nog, vloerverwarming komt onder de coating uitstekend tot z’n recht. Het is goed mogelijk om de verwarming in één keer aan te brengen, zowel in harde als zachte ondergronden. Het garandeert bovendien een goede geleiding, voor aangename warmte zonder onnodig hard te moeten stoken.

Kan ik de coating voor de vloer zelf aanbrengen?

Het aanbrengen van vloercoating is een specialistische klus, waarbij hoogwaardige materialen gebruikt moeten worden. Je moet hiervoor altijd heel voorzichtig en secuur te werk gaan, vooral als je met meerdere lagen werkt. Daarnaast moet de ondergrond goed voorbereid worden door middel van schuren, voor een optimale hechting. Dit is de reden dat wij het niet aanraden zelf te doen, maar uit te besteden aan specialisten. Zo hebben je jaren plezier van een coatingvloer.

Wat zijn de nadelen van een coatingvloer?

Heeft een coatingvloer ook nadelen? Dat ligt aan de toepassing daarvan en hoe u er gebruik van wilt maken. De strakke afwerking zorgt er bijvoorbeeld voor dat alles zichtbaar wordt, zodra het licht erop schijnt. Dat is een voordeel én een nadeel, afhankelijk van waar u de vloer laat leggen.

Let op: ontstaat er een scheur in de dekvloer onder de coating? Ook de coatingvloer kan dan scheuren.

Een ander nadeel van de coatingvloer is de precisie waarmee die moet worden aangelegd. U kunt het ook zelf, maar het is een specialistische klus die eigenlijk vraagt om veel ervaring. Vooral bij grotere oppervlakken kan het lastig zijn om helemaal egaal te werken.

Wat is de gemiddelde prijs per m2?

Benieuwd naar de gemiddelde prijs per m2 voor een coatingvloer? Mesa Coatings is marktleider in de Benelux. Dat betekent dat we u een scherpe prijs kunnen aanbieden. Vraag een vrijblijvende offerte aan, dan vertellen we u graag meer.
In welke kleur is de coatingvloer leverbaar?

Een coatingvloer in een specifieke kleur laten aanbrengen? We laten u graag de standaard beschikbare tijdloze kleuren zien. Bovendien kunnen we de vloer plaatsen in iedere RAL-kleur die u wilt.

Tip: met de kleur aangeven om welk type ruimte het gaat? We denken graag met u mee over een geschikte (RAL)kleur. Handig, bijvoorbeeld in de food-sector.

Welke ondergronden zijn geschikt?

Een coatingvloer kan worden aangebracht over verschillende ondergronden, zoals:

 • Beton/cementdek
  Door het beton (stofvrij) op te schuren garanderen we een goede hechting, dankzij het ruwe oppervlak. Een geschikte ondergrond voor de epoxy coatinvloeren die we aanbrengen.
 • Tegels/natuursteen
  Soms geschikt voor een coatingvloer, mits er geen sprake is van losse tegels. Soms brengen we een egalisatielaag aan om beperkte niveauverschillen op te heffen of adviseren we een andere kunststof vloer, zoals onze troffelvloer die uiterst geschikt is over tegels.
 • Bestaande coating
  Uiteraard is het mogelijk een coatingvloer aan te brengen over een bestaande coating of kunststof vloer. We kunnen de ondergrond schuren voor een goede hechting.

Let op: hout en linoleum zijn helaas minder goed geschikt als ondergrond voor een coatingvloer. In sommige gevallen kunnen we u er na een grondige inspectie toch mee van dienst zijn, soms met een paar praktische aanpassingen om een goede hechting te garanderen.

In welke regio’s is Mesa Coatings actief?

We zijn marktleider in de Benelux. Dat betekent dat we werken voor klanten in Nederland, België en Luxemburg. Daarnaast hebben we klanten in bijvoorbeeld Duitsland.

Hoe moet ik de coatingvloer schoonmaken en onderhouden?

De vloercoating schoonmaken en onderhouden? Dat is eigenlijk heel eenvoudig. Verwijder dagelijks het vuil met een (olievrije) stofwisser, een zachte bezem of gewoon met de stofzuiger. Reinig daarnaast met een microvezel vlakmop, die u kunt gebruiken met een reinigingsmiddel voor coatingvloeren, vrij van zeep.