Bedrijfshal renoveren

Een bedrijfshal geeft een professionele uitstraling

Een bedrijfshal is in vele gevallen een visitekaartje van een bedrijf en dient er daarom te allen tijde professioneel en netjes uit te zien. Echter, de vloeren in bedrijfshallen worden vaak intensief gebruikt, waardoor een sterke vloer een must is. De belasting door middel van heftrucks, pompwagens of zelfs werkbussen of trucks en het constante loopverkeer etc. zorgen ervoor dat de vloer versleten of beschadigd kan raken. Hierdoor kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. In sommige gevallen zal het dan ook noodzakelijk zijn om uw bedrijfshal te laten renoveren.

Bedrijfshal toe aan renovatie?

Bij het renoveren van uw bedrijfshal is het belangrijk om eerst een goede inventarisatie te maken van waarom u zou moeten renoveren. Is het nodig om de vloer weer door de keuring te laten komen? Is het nodig om gevaarlijke situaties te voorkomen? Daarnaast is het belangrijk om te weten wat voor type vloersysteem u zoekt, dus welke wensen en eisen stelt u aan een nieuwe vloer? Natuurlijk moeten uw wensen en eisen ook mogelijk en uitvoerbaar zijn. Daarom is het belangrijk dat er eerst op locatie gekeken wordt wat de huidige staat van de ondergrond is, welke vloersystemen mogelijk zijn en hoe de renovatie het best aangepakt kan worden. Voordat er daadwerkelijk kan worden overgegaan op het aanbrengen van een nieuwe vloer, dient de huidige ondergrond eerst te worden voorbereid.

Vloer voorbereiden voor de renovatie

Voordat er een nieuwe vloer gelegd kan worden, dient de huidige ondergrond eerst goed te worden voorbereid. Deze dient door u droog, schoon en vetvrij te worden opgeleverd. Dit is cruciaal voor een optimale hechting van de primer aan de ondergrond. Daarna kan er geschuurd of gestraald worden. Indien de vloer niet te ernstig beschadigd is, kan het schuren of stralen van de ondergrond al de oplossing bieden. Echter, wanneer de vloer dusdanig beschadigd is dat schuren of stralen niet meer de oplossing kan bieden, dient te vloer wellicht eerst gesloopt te worden en vervolgens gefreesd te worden. Straalbedrijf Arts is partner van Mesa Coatings en is gespecialiseerd in het voorbereiden van vloeren door middel van stofarm schuren, stralen en frezen. Dit kan vaak al binnen 1 dag gedaan worden en kan er op dezelfde dag nog worden overgegaan op het verder afwerken van de vloer middels een coating.

Nieuwe vloer voor uw bedrijfshal

In bedrijfshallen leggen wij voornamelijk onze Mesa Epox vloercoating of onze Mesa Epox gietvloer. De vloercoating is een ietwat dunner systeem, met 1 mm dikte en is geschikt voor lichte belasting. De gietvloer heeft een dikte van 2 mm en is geschikt voor middelzware belasting. Beiden systemen hebben verder vrijwel dezelfde eigenschappen. Belangrijk voor bedrijfshallen is dat de vloer slijtvast is, door al het verkeer van de trucks, busjes en het loopverkeer. Beide systemen zijn slijtvast en hebben ook een modern en strak design. Zo heeft uw bedrijfshal te allen tijde een professionele look. Verder zijn beide systemen ook zeer hygiënisch, 100% vloeistofdicht en gemakkelijk schoon te maken. Zo heeft u binnen een mum van tijd een schone bedrijfsvloer. Al met al, zijn beide systemen uiterst geschikt
voor een vloer in een bedrijfshal en gaan door hun duurzaamheid jarenlang mee.

Tevens kan de vloercoating antislip afgewerkt worden. De antisliplaag zal zorgen voor meer grip en dus een hogere veiligheid op de werkvloer voor zowel uw medewerkers als uw klanten. Beide systemen worden doorgaans in de kleur lichtgrijs (RAL 7001) afgewerkt. Deze kleur zorgt voor een hoge lichtopbrengst en dit is een neutrale kleur waar het minste vuil op te zien is. Op aanvraag kunnen beide systemen ook in een andere kleur worden afgewerkt. Beide systemen zijn na 24 uur volledig uitgehard en is het oppervlak beloopbaar. Na 2 dagen is het oppervlak mechanisch belastbaar en na 7 dagen is het oppervlak volledig
chemisch uitgehard.

Mocht u meer geïnteresseerd zijn in een wat dikker en zwaarder belastbaar systeem hebben wij hier ook de mogelijkheden voor. Dan zou u eens kunnen kijken naar ons acrylaat systeem: Mesa Fast Heavy Duty. Dit systeem is met zijn 5mm een stuk dikker dan de epoxy coatings en daarmee ook zwaarder belastbaar.

troffelvloer en gietvloer
Siergrindvloer voor bedrijven

Is uw bedrijfshal toe aan renovatie en een nieuwe vloer?

Indien uw bedrijfshal toe is aan renovatie, bent u bij Mesa Coatings aan het juiste adres. Wij kunnen uw vloer renoveren door de vloer eerst voor te bereiden en vervolgens af te werken met het juiste vloersysteem. Onze vloersystemen zijn zeer geschikt voor bedrijfshallen en gaan jarenlang mee. Heeft u vragen over welk vloersysteem het meest geschikt is voor uw bedrijf of zou u graag met een specialist op locatie de mogelijkheden willen bekijken? Neem dan contact met ons op of vraag direct een geheel vrijblijvende offerte bij ons op.

Wij bellen u op

Heeft u vragen of direct advies nodig? Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk op

  • Hidden