Vloer- en wandcoatings
voor de food sector

Zeer hygiënische oplossingen

Coatingsystemen voor de voedingsmiddelen industrie

Schone vloeren zijn van essentieel belang voor de voedingsmiddelen industrie. Daar waar eten verwerkt of geproduceerd wordt moet het namelijk hygiënisch zijn en als er al iets valt, dan landt dat vaak op de vloer. Vloeren zijn daarom dan ook de moeilijkste plekken binnen een bedrijf om schoon te houden. Omdat er strenge eisen zijn voor de voedsel sector omtrent properheid is het van belang dat deze makkelijk te onderhouden is. Uiteindelijk leidt een makkelijk schoon te maken vloer immers tot minder arbeidsuren en verbeterde hygiëne. Wilt u meer informatie over coatingvloeren en wanden in de voedingsmiddelen industrie neem dan contact met ons op.

Vloeren in de food sector zijn onderhevig aan strenge eisen als het aankomt op hygiëne, daarom zijn coatingvloeren ideaal onder deze omstandigheden

Speciale coatings voor de bakkerij

Als bakker weet u als geen ander dat in de voedingsmiddelen branche een hygiënische ruimte van groot belang is. Zeker daar waar het geproduceerd wordt, zoals een bakkerij. Datgene is ook waar u zich mee bezig wilt houden; het bakken van brood, maken van taarten, simpelweg het produceren van kwaliteit voedsel. Het betekent niet dat u geen tijd in schoonmaken wilt steken, maar u gaat liever effectief te werk. En waarom hier meer tijd aan besteden dan dat nodig is?

voedingsmiddelen coatingvloer
coatings voor de slagerij

Vloer- en wandcoatings voor de slagerij

Hygiëne is van essentieel belang in een slagerij. De slager werkt namelijk met rauw vlees, bloed, botten en organen. Al het voedsel dat verwerkt wordt is vatbaar voor bacteriën en als bacteriën de kans krijgen zich ergens in te nestelen zullen ze dat zeker niet nalaten. Vandaar dat er strenge eisen zijn verbonden aan het runnen van een slagerij. Zo moet de slager rekening houden met regelgeving van de Voedsel en Waren Autoriteit als ook voldoen aan de HACCP.

Vloer- en wandcoatings voor de professionele keuken

De vloer van een bedrijfskeuken moet net als een slagerij en bakkerij voldoen aan bepaalde hygiënische voorschriften. Hiervoor is het makkelijk reinigen van de grootkeuken vloer van groot belang. Tevens kan de vloer in een horecaonderneming erg glad worden, vooral daar waar afgewassen wordt, wat weer leidt tot onveilige situaties.

coatings voor de geitenhouderij
coatings voor de koel- en vriescel

Coatings voor de vries- en koelcelvloer

Ook de koel- en vriescel van verschillende ondernemingen hebben een goede vloer nodig. Of het nu gaat om de koelcel van een restaurant, slagerij, cateraar, vishandel, melkproducent en ga zo maar door. Stuk voor stuk zijn er enkele standaard eisen maar ook specifieke wensen. Zo moet de vloer in een koel- of vriescel antislip zijn om de veiligheid te waarborgen, maar ook vaak vloeistofdicht en makkelijk schoon te maken.

Request a quote

Mesa-Coatings B.V. is the expert in the field of coating floors and walls. Thanks to years of experience, we can offer you the right coating solution. These solutions vary from a complete coating floor in a warehouse or industrial hall to a feed trough coating in the agricultural sector. Leave your details and wishes and we will send you a suitable offer as soon as possible.

Offerte aanvragen

Fabienne Hagenbeek

Curious about the possibilities for your company? I will contact you after completing the non-binding offer.

 • Without charge
  Receive a targeted price indication
 • Expert advice
  Visit on location by the real craftsman
 • Years of experience
  Expert in every industry
 • Delivery in the BeNeLux and Germany
  Representatives in each region.
 • Market leader in coating systems
  With our focus on companies.