Gietvloer voor bedrijven

De oplossing voor elk type bedrijfsvloer

Gietvloer laten leggen als bedrijfsvloer

Denkt u na over het plaatsen van een gietvloer in uw bedrijf? Bij Mesa Coatings krijgt u persoonlijk advies over nieuwe, duurzame gietvloeren. Een gietvloer is een praktische, kosteneffectieve vloer die ook nog eens heel gemakkelijk schoon te maken en houden is. Bovendien is een gietvloer erg duurzaam, wat betekent dat u er – mits op de juiste manier aangelegd – heel erg lang plezier van hebt.

Voor elke toepassing een gietvloer

Gietvloeren zijn in principe geschikt voor vrijwel elk soort bedrijfsvloer. Er bestaan verschillende soorten gietvloeren. De drie meest voorkomende soorten zijn de cementgebonden, epoxy en polyurethaan (oftewel PU) gietvloer. De vloeren kunnen in verschillende lagen aangebracht worden en daardoor is er ook niet één vaste standaard gietvloer van Epoxy of PU, maar zijn er vele variaties mogelijk. Afhankelijk van uw eisen aan de vloer zullen wij de geschikte vloer samenstellen en adviseren.

Wij bellen u op

Heeft u vragen of direct advies nodig? Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

Epoxy Gietvloer

De epoxy variant is één van de twee soorten kunststof gietvloeren van Mesa Coatings. Van naturen heeft epoxy een hoogglans uiterlijk, maar het is ook mogelijk deze mat af te werken. Mede door zijn hoge mechanische en chemische belastbaarheid zijn epoxy gietvloeren zeer geschikt voor industriële toepassingen. U vindt deze kunststofvloeren dan ook veel in:

Verder is epoxy tweemaal harder dan beton en poriën dicht, wat als resultaat heeft dat de vloer slijtvast, onderhoudsvriendelijk, vloeistofdicht en vochtbestendig is. Het is mogelijk om kleuren te mengen, waardoor de vloer in talloos verschillende kleuren kan worden geleverd.

Voordelen van epoxy

Het is al lang bekend dat vloeren op basis van epoxy over extreem harde eigenschappen beschikken. Deze type vloer wordt al heel lang gebruikt in o.a. de vliegtuigindustrie en de machinebouw. Epoxy gietvloeren zijn twee keer zo sterk als beton en daarnaast is het ook nog eens erg licht. Zoals de meeste coatingvloeren is ook de epoxyvloer zeer makkelijk schoon te houden. Vooral door het laatst genoemde voordeel is deze type vloer erg geschikt voor gebruik in o.a. slagerijen of andere bedrijven in de foodsector.

Leggen van een epoxyvloer

Voor het leggen van een epoxyvloer is specialistische kennis vereist. Een epoxyvloer bestaat uit meerdere chemische componenten welke in de juiste verhouding gemengd dienen te worden om het gewenste resultaat te behalen. Ook is het belangrijk dat de ondergrond goed wordt voorbereid voordat de nieuwe vloer wordt aangebracht. Dit kan zijn met een voorstrijkmiddel of door de vloer (stofvrij) te stralen of te schuren, om de hechting van de nieuwe vloer te verzekeren. Dit is uiteraard afhankelijk van het type ondervloer. Mesa Coatings beschikt over gekwalificeerd personeel voor het aanbrengen van uw nieuwe bedrijfsvloer.

Neem contact met ons op als u meer informatie wilt over de epoxy gietvloer.

Neem contact met ons op voor vragen of deskundig advies

De medewerkers van Mesa Coatings zijn experts op het gebied van coatingsystemen, wilt u advies over het installeren van een coatingvloer voor uw bedrijf? Onze medewerkers staan u graag te woord.

PU Gietvloer

De polyurethaan gietvloer is de tweede soort kunststof gietvloer van Mesa Coatings. De PU Gietvloer is een taai-elastische vloer en enerzijds minder hard dan de epoxy gietvloer waardoor het minder geschikt is voor zware mechanische belasting. Echter, deze ‘zachtere’ ondergrond is comfortabeler en geschikt voor lichte tot halfzware belasting. Verder is PU net als de epoxy gietvloer in talloos verschillende kleuren leverbaar en poriëndicht, waardoor het makkelijk is schoon te maken. Tot slot is de vloer door zijn elasticiteit scheur overbruggend, naadloos en heeft het een hoge slijt- en krasvastheid. Dit zorgt ervoor dat de PU gietvloer een zeer geschikte vloer is voor onder andere:

 

  • Winkelcentra en winkelpanden
  • Kantoorgebouwen als kantoorvloer
  • Showroom voor bv. autobedrijven

Voordelen PU Gietvloer

De PU gietvloer wordt naadloos aangebracht en is vloeistofdicht. Deze taai-elastische vloer kan ook op instabiele ondergronden worden aangebracht zoals een houten ondervloer. De “elastische” PU gietvloer werkt geluiddempend en is comfortabel. Een ander voordeel is dat de PU gietvloer niet scheurgevoelig is. De vloer is in verschillende RAL kleuren leverbaar.

Cementgebonden gietvloer

De gietvloer op cementgebonden basis wordt ook wel woonbeton of gietmortel genoemd. Het is een harde vloer die geschikt is als ondergrond of om te egaliseren. Echter, cementgebonden gietvloeren vangen geen ‘werking’ van de ondergrond op, zijn in weinig kleuren verkrijgbaar en zijn niet poriën dicht, wat leidt tot vlekvorming. Onder andere door deze redenen is het niet mogelijk om door Mesa Coatings een Cementgebonden gietvloer te laten aanbrengen. Wel is het mogelijk de cementgebonden gietvloer te laten storten, waarna Mesa Coatings BV hier een vloercoating bovenop komt aanbrengen.

Vloerverwarming

Een vraag die wij van Mesa Coatings, expert in het plaatsen van gietvloeren, vaak krijgen, is hoe de combinatie gietvloer/vloerverwarming werkt. Een warme vloer is namelijk wel prettig, zeker in een kantoor- of winkelruimte. Wij kunnen iedereen die zich daar zorgen over maakt gerust stellen: een gietvloer is de ideale vloer in combinatie met vloerverwarming!

De combinatie gietvloer/vloerverwarming is ideaal, omdat deze in één keer gelegd kan worden, zowel in harde als in zachte vloeren. Dit maakt het al veel voordeliger dan wanneer de vloerverwarming achteraf geplaatst moet worden. Ook zorgt de gietvloer voor een hele goede geleiding, waardoor de warmte goed gevoeld kan worden en er niet voor niets gestookt wordt.

Zelf doen of niet?

Er is nog een vraag die vaak opkomt als het gaat om een gietvloer. Zelf doen of niet? Het leggen van gietvloeren lijkt heel eenvoudig, waardoor veel mensen ook graag zelf een poging wagen. Dit zorgt immers voor een aanzienlijke besparing op de kosten. Hierbij is een goede voorbereiding erg belangrijk. Kies ook voor hoogwaardige materialen en neem voldoende tijd voor het drogen.

Voor een perfect eindresultaat is het heel belangrijk dat de vloeren waarmee gewerkt wordt – dus ook de ondervloer – helemaal strak is. Ook moet elke laag steeds strak afgewerkt worden, zodat dit weer een mooie basis vormt voor de nieuwe laag. Werk altijd heel voorzichtig en secuur; een gietvloer verwijderen is namelijk niet heel gemakkelijk!

Nadelen

Brengt een gietvloer nadelen met zich mee? Dat ligt aan de toepassing en natuurlijk aan de gebruiker. Zo zijn gietvloeren heel strak, waardoor – als het licht erop schijnt – alles zichtbaar is. Dit kan als nadeel ervaren worden. Ook worden gietvloeren uit één stuk gemaakt. Dat betekent dat de vloer kan scheuren op het moment dat er een scheur in de dekvloer eronder zit.

Het feit dat ze uit één stuk bestaan kan ook gezien worden als een van de nadelen, met name als u dit zelf wilt doen. Het betekent dat u heel precies moet werken en dat het belangrijk is om de vloer per laag steeds volledig af te werken. Zeker bij grotere oppervlakken kan dit betekenen dat de klus niet zo gemakkelijk alleen te klaren is. Hulp inschakelen is vaak beter.

Gietvloeren: prijs en offerte

Lijken die mooie gietvloeren u ook wel wat? Vraag dan vandaag nog een offerte aan bij Mesa Coatings, experts in het plaatsen van gietvloeren. Dat kan heel eenvoudig via ons contactformulier op onze website. Heeft u nog andere vragen, bijvoorbeeld over wat het beste bij uw bedrijf zou passen? Onze specialisten zitten klaar om uw vragen snel te beantwoorden.

Telefonisch vragen stellen kan ook. Wij zijn bereikbaar via 085 401 8271. Stuurt u liever een mailtje? Dat kan via sales@mesa-coatings.eu. Wij zijn actief in diverse Europese landen, waaronder Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. Is uw bedrijf gevestigd in een ander land, maar kunt u wel hulp gebruiken van Mesa Coatings? Neem gerust contact met ons op.