Gietvloer
voor bedrijven

Hoge kwaliteit gietvloer geschikt voor elke branche

Home » Gietvloer

Gietvloer laten leggen als bedrijfsvloer

Denkt u na over het plaatsen van een nieuwe vloer in uw bedrijf? Bij Mesa Coatings krijgt u persoonlijk advies over nieuwe, duurzame vloeren. Een goede keuze voor een nieuwe duurzame bedrijfsvloer is de gietvloer. Deze vloer is praktisch en kosteneffectief. Daarnaast is de vloer ook heel makkelijk schoon te maken en schoon te houden. Bovendien is de Mesa Fast vloer erg duurzaam, wat betekent dat u – mits op de juiste manier aangelegd – heel erg lang plezier van de vloer heeft.

Soorten gietvloeren

Deze voersystemen zijn in principe geschikt voor vrijwel elk soort bedrijfsvloer. De vloeren kunnen in verschillende lagen aangebracht worden en daardoor is er ook niet 1 vaste standaard variant, maar zijn er vele variaties mogelijk. Afhankelijk van uw eisen aan de vloer zullen wij de geschikte vloersysteem samenstellen en adviseren.

Wij bellen u op

Heeft u vragen of direct advies nodig? Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

De verschillende typen gietvloeren

Er zijn verschillende typen gietvloeren beschikbaar. Namelijk de epoxy, PU en de Cementgebonden variant. Voor elke toepassing is er wel een geschikte vloer. Lees hier welke varianten het meest geschikt is voor uw bedrijf.

De epoxy vloer is zeer breed toepasbaar

De epoxy variant is 1 van de 2 soorten kunststof vloeren van Mesa Coatings. Door zijn hoge mechanische en chemische belastbaarheid zijn deze type vloeren zeer geschikt voor industriële toepassingen.

Voordelen van epoxy

Het is al lang bekend dat gietvloeren op basis van epoxy over extreem harde eigenschappen beschikken. Deze type vloer wordt al heel lang gebruikt in o.a. de vliegtuigindustrie en de machinebouw. Epoxy is twee keer zo sterk als beton en daarnaast is het ook nog eens erg licht. Zoals de meeste coatingvloeren is ook de epoxy vloer zeer makkelijk schoon te houden. Vooral door het laatst genoemde voordeel is deze type kunststof vloer erg geschikt voor gebruik in o.a. slagerijen of andere bedrijven in de foodsector.

Harder dan beton

Verder is epoxy tweemaal harder dan beton en poriën dicht, wat als resultaat heeft dat de vloer slijtvast, onderhoudsvriendelijk, vloeistofdicht en vochtbestendig is. Het is mogelijk om kleuren te mengen, waardoor de vloer in talloos verschillende kleuren kan worden geleverd.

Aanleg van uw vloer

De aanleg van uw gietvloer vraagt om ervaren experts met specialistische kennis. We zijn marktleider in de Benelux, dus we weten uitstekend hoe we uw epoxyvloer moeten aanleggen. Daarvoor gebruiken we meerdere chemische componenten, die we in de juiste verhouding met elkaar mengen.

Bovendien bereiden we de ondergrond goed voor, bijvoorbeeld met een voorstrijkmiddel of door de vloer (stofvrij) te stralen of schuren. Dat garandeert een goede hechting van de nieuwe vloer, afgestemd op het type ondervloer dat u heeft liggen. Ons gekwalificeerde personeel gaat er graag voor u mee aan de slag.

De “comfortabele” variant van de gietvloer

De polyurethaan vloer is de tweede soort kunststof gietvloer van Mesa Coatings. De PU Gietvloer is een taai-elastische vloer en enerzijds minder hard dan de epoxy variant waardoor het minder geschikt is voor zware mechanische belasting. Echter, deze ‘zachtere’ ondergrond is comfortabeler en geschikt voor lichte tot halfzware belasting. Verder is PU net als de epoxy gietvloer in talloos verschillende kleuren leverbaar en poriën dicht, waardoor het makkelijk is schoon te maken. Tot slot is de vloer door zijn elasticiteit scheur overbruggend, naadloos en heeft het een hoge slijt- en krasvastheid. Dit zorgt ervoor dat de PU vloer een zeer geschikte vloer is voor onder andere:

 • Winkelcentra en winkelpanden
 • Kantoorgebouwen als kantoorvloer
 • Showroom voor bv. autobedrijven

Voordelen PU vloer

De PU gietvloer wordt naadloos aangebracht en is vloeistofdicht. Deze taai-elastische vloer kan ook op instabiele ondergronden worden aangebracht zoals een houten ondervloer. De “elastische” PU materiaal werkt geluiddempend en is comfortabel. Een ander voordeel is dat de PU vloer niet scheurgevoelig is. De vloer is in verschillende RAL kleuren leverbaar.

Branches

Onze gietvloeren zijn geschikt voor iedere branche. Ontdek de belangrijke voordelen voor de industrie, food-sector en automotive-branche, net als voor de horeca, kantoren en de andere sectoren waarin onze klanten actief zijn.

Gietvloer voor industrie

Industrie

Gietvloer laten plaatsen in een magazijn met zware voertuigen of andere industriële omgeving? Goed geschikt, dankzij de hoge mechanische belastbaarheid.
Gietvloer voor de horeca sector

Horeca

Werk hygiënisch, hoogwaardig en volkomen veilig, bijvoorbeeld dankzij de antislip-afwerking. Speciaal voor omgevingen waarin hard gewerkt wordt en veel beweging plaatsvindt
Gietvloer voor de foodsector

Food sector

Voldoen aan de strenge HACCP-eisen met een vloer die u makkelijk kunt reinigen? 100% hygiënisch en met beperkte dagelijkse inzet makkelijk schoon te houden.
Gietvloeren voor kantoorruimte

Kantoor

De makkelijk te reinigen en duurzame keuze voor kantoren en vergelijkbare omgevingen. Verkleurt niet, dankzij de hoge UV-bestandigheid van de epoxy gietvloer.
Gietvloeren voor automotive sector

Automotive

Volledig vloeistofdicht, als ideale keuze in de werkplaats of de carwash. Gietvloeren speciale voor de automotive-branche, volgens alle belangrijke richtlijnen die er gelden.
Gietvloer voor de overige sector

Overige sectoren

Te gebruiken in allerlei andere sectoren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op, dan vertellen onze specialisten u er graag meer over.
Heavy duty

Heavy duty

Geschikt voor zware belasting
Vloeistofdicht

Vloeistofdicht

Bestand tegen vloeistoffen
Hygiënisch

Hygiënisch

Minder ophoping van bacteriën
UV Bestendig

UV bestendig

Geen verkleuring door UV straling
Antislip

Antislip

Antislip toplaag is mogelijk
Chemisch bestendig

Chemisch bestendig

Bestand tegen chemische substansies
Hitte bestendig

Hitte bestendig

Bestand tegen b.v. hete vloeistoffen
Snel gelegd

Snel gelegd

Binnen enkele uren belastbaar

Recente projecten

Benieuwd naar de projecten die we recent hebben opgeleverd? Als marktleider werken we iedere dag aan mooie nieuwe projecten. Ontdek een aantal onze projecten waar we trots op zijn. Of neem contact op, dan vertellen we u graag meer over de projecten binnen uw specifieke branche.

Makro – Amsterdam

Tesla – Duiven

PontMeyer

Bakkerij Verbeek – Brummen

BMW – Zwolle

Neem contact met ons op voor vragen of deskundig advies

De medewerkers van Mesa Coatings zijn experts op het gebied van vloersystemen, wilt u advies over het installeren van een coating voor uw bedrijf? Onze medewerkers staan u graag te woord.

Gietvloer: veelgestelde vragen

Hoe werkt de combinatie gietvloer/vloerverwarming?

Een vraag die wij van Mesa Coatings, expert in het plaatsen van gietvloeren, vaak krijgen, is hoe de combinatie gietvloer/vloerverwarming werkt. Een warme vloer is namelijk wel prettig, zeker in een kantoor- of winkelruimte. Wij kunnen iedereen die zich daar zorgen over maakt gerust stellen: een gietvloer is de ideale vloer in combinatie met vloerverwarming!

De combinatie gietvloer/vloerverwarming is ideaal, omdat deze in één keer gelegd kan worden, zowel in harde als in zachte vloeren. Dit maakt het al veel voordeliger dan wanneer de vloerverwarming achteraf geplaatst moet worden. Ook zorgt de gietvloer voor een hele goede geleiding, waardoor de warmte goed gevoeld kan worden en er niet voor niets gestookt wordt.

Gietvloer plaatsen: Zelf doen of niet?

Er is nog een vraag die vaak opkomt als het gaat om de gietvloer. Zelf doen of niet? Het leggen van gietvloeren lijkt heel eenvoudig, waardoor veel mensen ook graag zelf een poging wagen. Dit zorgt immers voor een aanzienlijke besparing op de kosten. Hierbij is een goede voorbereiding erg belangrijk. Kies ook voor hoogwaardige materialen en neem voldoende tijd voor het drogen.

Voor een perfect eindresultaat is het heel belangrijk dat de vloeren waarmee gewerkt wordt – dus ook de ondervloer – helemaal strak is. Ook moet elke laag van de gietvloer steeds strak afgewerkt worden, zodat dit weer een mooie basis vormt voor de nieuwe laag. Werk altijd heel voorzichtig en secuur; een gietvloer verwijderen is namelijk niet heel gemakkelijk!

Zijn er nog nadelen aan de Mesa Fast gietvloer?

Dat ligt aan de toepassing en natuurlijk aan de gebruiker. Zo zijn gietvloeren heel strak, waardoor – als er licht op de gietvloer schijnt – alles zichtbaar is. Dit kan als nadeel ervaren worden. Ook worden gietvloeren uit één stuk gemaakt. Dat betekent dat de vloer kan scheuren op het moment dat er een scheur in de dekvloer eronder ontstaat.

Het feit dat ze uit één stuk bestaan kan ook gezien worden als een van de nadelen, met name als u dit zelf wilt doen. Het betekent dat u heel precies moet werken en dat het belangrijk is om de gietvloer per laag steeds volledig af te werken. Zeker bij grotere oppervlakken kan dit betekenen het plaatsen van de ideale gietvloer niet zo gemakkelijk is. Hulp inschakelen is vaak beter.

Wat is bij een gietvloer de prijs per m2?

Benieuwd naar de prijs per vierkante meter (m2) voor een epoxy gietvloer? We zijn marktleider in de Benelux, waardoor we u voordelig van dienst kunnen zijn in de hoogste kwaliteit. Vraag een vrijblijvende offerte aan , dan leggen we u graag uit wat de prijs per vierkante meter in uw geval zal zijn.

Wat zijn geschikte ondergronden voor een gietvloer?

Een gietvloer als coating aanbrengen over de bestaande ondervloer? Diverse ondergronden zijn daar uitstekend voor geschikt. Het gaat bijvoorbeeld om:

 • Chape
  Een poreus materiaal, dat goed geschikt is als ondergrond voor een gietvloer. Met de juiste primer zorgen we voor een perfecte hechting met de coating die we aanbrengen.
 • Beton
  Door het beton (stofvrij) op te schuren garanderen we een goede hechting, dankzij het ruwe oppervlak. Een geschikte ondergrond voor de epoxy gietvloeren die we aanbrengen.
 • Tegels
  Geschikt voor een gietvloer, mits er geen sprake is van losse tegels. Soms brengen we een egalisatielaag aan om beperkte niveauverschillen op te heffen.
 • Natuursteen
  Vergelijkbaar met tegels, dus goed geschikt voor een vloercoating als de ondergrond netjes vast en vlak ligt. We schuren de ondergrond, voor een goede hechting.

Let op: hout en linoleum zijn helaas minder goed geschikt als ondergrond voor een gietvloer. In sommige gevallen kunnen we u er na een grondige inspectie toch mee van dienst zijn, soms met een paar praktische aanpassingen om een goede hechting te garanderen.

In welke regio's plaatst Mesa Coatings gietvloeren?

Als marktleider in de Benelux werken we voor klanten door heel Nederland, in België, Luxemburg en bijvoorbeeld ook in Duitsland. Vanuit onze internationale ervaring weten we waar de meest veeleisende klanten om vragen. Die kennis en expertise gebruiken we om ook u op de beste manier van dienst te zijn met onze vloercoatings van de hoogste kwaliteit.

Gietvloer schoonmaken en onderhoudsadvies: hoe werkt dat?

De gietvloer schoonmaken en goed onderhouden? Het is een hygiënische en grotendeels onderhoudsvrije keuze. Wel is het belangrijk om het losse vuil dagelijks te verwijderen met een (olievrije) stofwisser, een zachte bezem of met een stofzuiger. Daarnaast is het verstandig om de gietvloer te reinigen met een microvezel vlakmop, te combineren met een zeepvrij reinigingsmiddel voor gietvloeren.

Gietvloer: de absolute nummer één

Wie op zoek is naar een gietvloer die werkelijk overal tegen bestand is, kan niet om de Mesa Fast gietvloeren heen. Deze gietvloeren zijn ontwikkeld voor wie de allerhoogste eisen stelt op het gebied van bestendigheid, veiligheid en gebruiksgemak. Deze type gietvloer bewijst zijn waarde in de zwaarste omgevingen.

Wat is een epoxy gietvloer nu eigenlijk?

Wanneer mensen spreken over een epoxy gietvloer, gaat het dikwijls over iets anders dan deze daadwerkelijke vloer. Dat zit namelijk zo: epoxy wordt gebruikt bij de afwerking van diverse soorten vloeren. Deze synthetische harssoort dient vaak als extra
harde bovenlaag. Meerdere soorten vloeren hebben dan ook een epoxy coating. Deze vloeren mag je echter geen epoxy gietvloeren noemen. Een echte epoxy gietvloer heeft niet slechts een toplaag van hars, maar bestaat volledig uit epoxy. Dit maakt deze gietvloer tot de sterkste vloer die je kunt hebben: wel tweemaal zo sterk als beton. Bovendien is hij vuil- en waterbestendig en zeer goed vormbaar, wat de vloer uitermate geschikt maakt voor allerlei soorten projecten, waaronder renovatieprojecten.

De Mesa Fast gietvloer heeft niet slechts een toplaag van hars, maar bestaat uit verschillende epoxy lagen.

Zwembadvloer gietvloer

Hoe wij de Mesa Fast gietvloer aanleggen

De samenstelling van de Mesa Fast vloer

Onze Mesa Fast vloer bestaat voor 100% uit epoxyhars. Deze vloer wordt over een bestaande ondervloer (bijvoorbeeld beton of cement) aangebracht en vormt zo de hardst mogelijke gietvloer denkbaar. Epoxyhars wordt gevormd door een chemische reactie tussen twee componenten: hars en een harder. De verbinding die wordt gevormd zorgt voor een materiaal dat zich kenmerkt door haast ongeëvenaarde stevigheid. Wat natuurlijk ideaal is als basis voor de Mesa Fast vloer.

Waar wordt de gietvloer voor gebruikt?

De gietvloer wordt gebruikt op plekken waar hoge eisen worden gesteld aan de stevigheid van de vloer. Dit is een echte industriële gietvloer die het beste tot zijn recht komt op plekken waar dagelijks gewerkt wordt met zware materialen en/of zware chemicaliën. Deze gietvloer is een echte alleskunner die uitblinkt in stevigheid/weerbaarheid en gebruiksgemak. Bovendien is deze gietvloer zeer onderhoudsarm.

 

In welke sectoren wordt deze vloer gebruikt?

In alle industrieën en sectoren waar gebruik wordt gemaakt van (zware) chemicaliën, is de gietvloer een populaire keuze. Dat is niet zomaar: zijn vloeistofdichte eigenschappen maken deze gietvloer niet alleen bestand tegen vuil, maar ook tegen vloeistoffen en zelfs gevaarlijke chemicaliën. Zijn hardheid en weerbaarheid maken de gietvloer tot de nummer een keuze in de zware industrie, maar deze gietvloer beschikt over nog een belangrijke eigenschap die vaak de doorslag geeft.
In tegenstelling tot bijvoorbeeld een troffelvloer – die net als de gietvloer zeer sterk is en dankzij zijn veelzijdige uiterlijk in allerlei sectoren kan worden gebruikt – is deze vloer zelf nivellerend. Dit houdt in dat je met een gietvloer vrijwel altijd een 100% glad oppervlak kunt creëren. Dit type vloer is dan ook niet alleen populair bij nieuwbouwprojecten, maar ook bij vervanging van bestaande vloeren en zelfs bij renovatieprojecten. Ook al is de ondergrond dus lastig of niet optimaal, met deze gietvloer behaal je vrijwel altijd het gewenste resultaat.

Het verschil met andere vloeren

Het grootste verschil met andere vloeren is dat een gietvloer echt is ontwikkeld met het oog op maximale stevigheid en industrieel gebruik. Dit is dus een functionele vloer. Dit komt vooral tot uiting in de dikte van de laag van de gietvloer: de gehele laag die over de ondervloer heen wordt gelegd, bestaat uit epoxy. Vloeren met een epoxy finish, kennen slechts een dunne epoxy toplaag en zijn derhalve dus minder stevig.

zelf nivellerend
Een ander groot verschil met veel vergelijkbare vloeren – en dit is tevens een groot voordeel van een gietvloer – is dat de gietvloer zelf nivellerend is. Je hebt dus geen perfecte egale ondergrond nodig. De vloer spreidt zich zo uit dat overal een perfecte waterpas gietvloer ontstaat. Dit maakt dit vloertype tot de beste en populairste keuze bij bijvoorbeeld renovatieprojecten, waarin de omstandigheden en ondergronden niet altijd optimaal zijn voor het leggen van een gietvloer.

De prijs van het plaatsen van een epoxy gietvloer
Voor de prijs van het laten plaatsen van een epoxy gietvloer kun je contact met ons opnemen. Vul het onderstaande formulier in en je ontvangt zo snel mogelijk een op maat gemaakte offerte. Wij beschikken over de know how en de specialisten om deze gietvloer uiterst kundig en tegen scherpe prijzen te leggen.

De voordelen van een gietvloer

De voordelen van een gietvloer kunnen pakkend worden samengevat in een korte zin: dit is simpelweg de sterkste vloer die je kunt laten leggen. Iedereen die op zoek is naar een vloer die de zwaarste werkzaamheden aankan, hoeft eigenlijk niet verder te zoeken.

Onderhoudsvriendelijk
Een ander belangrijk voordeel is dat de gietvloer ondanks zijn sterke eigenschappen nauwelijks onderhoud nodig heeft. Niet alleen omdat hij niet snel zal beschadigen, maar vooral ook omdat hij vuil- en waterdicht is. Vuil, vloeistoffen en chemicaliën trekken niet in de gietvloer en hechten niet aan het oppervlak, maar blijven hier simpelweg op liggen. Bezemen, zuigen (en in het geval van vloeistoffen) dweilen zijn genoeg om de vloer netjes te houden.

Bestand tegen thermische invloeden
Zijn bestandheid tegen een hoog gewicht, valschade en chemische invloeden spreken in het voordeel van deze gietvloer, maar als een van de weinige vloeren is een gietvloer ook bestand tegen thermische invloeden. Of het nu gaat om vuur, chemische thermiek of andere processen waarbij hitte vrijkomt: dit is een vloer die ertegen bestand is.

Zeer goede prijs kwaliteit verhouding
Hoewel de epoxy gietvloer een bepaalde investering vereist, is hij een stuk voordeliger dan de tegenhanger voor de consumentenmarkt, de polyurethaan gietvloer. Qua prijs/kwaliteitsverhouding scoort er wellicht geen vloer beter dan de gietvloer.

Ik wil graag een gietvloer

Waar moet ik rekening mee houden?

Wie kiest voor een gietvloer, moet rekening houden met enkele specifieke eigenschappen. Dit zijn niet per se nadelen, maar wel zaken die mee moeten worden genomen in de overweging en die bepalend kunnen zijn voor de keuze van de juiste vloer.

Minder geschikt voor winkels en showrooms
Wie op zoek is naar een mooie, stevige vloer met een sfeervolle uitstraling (bijvoorbeeld in een
winkel of een showroom), kan beter kiezen voor een andere vloer, zoals een troffelvloer. Ook die vloer is namelijk stevig, maar biedt iets meer mogelijkheden qua kleur en afwerking. Je kunt je afvragen of je in een winkel of showroom behoefte hebt aan echt de allersterkste, functionele gietvloer, of dat je ook prima voorzien bent met een sterke vloer die ook optisch een en ander toe kan voegen.

Gietvloer kan gaan werken
Een gietvloer kan namelijk, omdat hij hecht aan de ondervloer, wat gaan “werken” en hierdoor in de zichtbare onderlaag wat scheurtjes of oneffenheden gaan vertonen. Dit is niet van invloed op de kwaliteit of stevigheid van de vloer, maar optisch misschien wat minder wenselijk op plekken waar uitstraling ertoe doet.

Professionals met ervaring
De Mesa Fast gietvloer is geen vloer die je zelf kunt leggen. Dit is een vloer die gelegd dient te worden door professionals met ervaring. Er komt namelijk het een en ander kijken bij het leggen van gietvloeren. Het oppervlak waarop deze gietvloer komt te liggen, moet op de juiste manier behandeld worden. De ondervloer moet de juiste structuur en ruwheid hebben om goed te laten hechten. De gietvloer is niet elastisch en hecht aan de ondervloer. Hierdoor kan de vloer gaan werken. Indien de gietvloer niet kundig is gelegd, kunnen hierdoor problemen optreden. Laat het dus altijd leggen door een expert. Vanzelfsprekend kunnen wij dit verzorgen.

Waardevolle investering
Een gietvloer is niet goedkoop, zeker niet wanneer je deze vergelijkt met vloeren die alleen beschikken over een dunne coating. Een gietvloer als deze is een waardevolle investering, omdat hij zich absoluut terug gaat betalen vanwege zijn stevigheid en geringe onderhoud. Laat je een vloer als deze leggen, dan ligt hij in principe levenslang. Weet je zeker dat deze vloer zeer intensief gebruikt gaat worden, dan vormt hij een sublieme keuze. Heb je echter twijfels en denk je dat deze
gietvloer misschien wel te zwaar is voor jouw specifieke gebruik, dan kan het zeker lonen om te kijken naar een ander type vloer. Wij bieden je zeer veel verschillende mogelijkheden.

UV straling
De epoxyhars kan verkleuren onder invloed van zonlicht. Dit kan iets zijn om rekening mee te houden wanneer de gietvloer wordt gelegd in een ruimte met veel zonlicht. In andere ruimtes hoef je hier geen rekening mee te houden en ook wanneer de uitstraling van de vloer geen prioriteit geniet, is dit iets waar je niet op hoeft te letten.

Kleuren en afwerkingen
Een epoxy gietvloer is geen vloer voor de sier, maar een vloer voor plekken waarop echt gewerkt wordt. Derhalve zijn de mogelijkheden voor kleuren en afwerkingen ietwat beperkt. Veelal geven kleur en afwerking bij een gietvloer ook niet de doorslag, of zijn zij helemaal niet relevant. Het is echter wel zo dat de kleur van de vloer beïnvloed wordt door de ondervloer. Op die manier kun je er nog invloed op uitoefenen. Ook in de afwerking heb je enkele mogelijkheden, van vrij mat tot hoogglans.