Gietvloer
voor bedrijven

Specialist in applicatie van gietvloeren voor bedrijven

Gietvloeren zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. In eerste instantie alleen bij bedrijven, maar tegenwoordig ook bij particulieren. Dit is zeer begrijpelijk, omdat gietvloeren onwijs veel praktische voordelen met zich meebrengen en er tegelijkertijd erg professioneel en modern uitzien. Mesa Coatings focust zich alleen op applicatie voor bedrijven en niet voor particulieren. Met meer dan 1500 tevreden bedrijven, kunnen we zeggen dat onze kunststof vloeren erg in de smaak vallen.

Onze gietvloer bestaat volledig uit het materiaal epoxy en heeft de naam Mesa Epox Basic Gietvloer gekregen. De gietvloer wordt, zoals de naam al verklapt, gegoten en bestaat uit 2 lagen. De gietvloer heeft ongeveer een dikte van circa 2 mm, waardoor de vloer zeer kwalitatief is, sterk, onwijs makkelijk te reinigen en uiterst duurzaam. Een goedkoper alternatief voor de gietvloer, is onze epoxy vloercoating en dient als een beschermende laag voor bestaande vloeren. Voor de verschillen en overeenkomsten tussen onze epoxy gietvloer en epoxy coating, leest u hier meer.

Geschikt in vele sectoren en branches

Onze gietvloer is erg veelzijdig en daarom toepasbaar in vele branches. Ons uitgebreide portfolio laat ons zien dat wij vooral onze gietvloer leggen in werkplaatsen, bedrijfshallen, showrooms en technische dienst ruimtes, maar is geschikt voor bijna élk bedrijf. Bent u benieuwd of een gietvloer de juiste keuze is voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact op.

Voordelen Mesa Epox Basic Gietvloer

De epoxy gietvloer heeft een professioneel en moderne uitstraling. De gietvloer bestaat volledig uit epoxy, wat het een volwaardige vloer maakt, in tegenstelling tot de epoxy coating. De epoxy gietvloer is middel tot zwaar mechanisch belastbaar, 100% vloeistofdicht en tot op zekere hoogte chemisch bestendig (niet bestand tegen zuren). Daarnaast is de gietvloer zeer onderhoudsarm, wordt hij naadloos gelegd en is hij beschikbaar in vele kleuren. Het is niet mogelijk de gietvloer antislip af te werken en de vloer is ook niet 100% UV bestendig. 

Kosten gietvloer

Doordat de gietvloer volledig uit epoxy bestaat, is het kostenplaatje duurder dan de epoxy coating. De gietvloer is aanzienlijk dikker, waardoor de praktische eigenschappen beter tot zijn recht komen. Heeft u geen beperkt budget, dan is de gietvloer een uitstekende keuze voor uw bedrijf. De kosten van de gietvloer zijn ook afhankelijk van de ondergrond en de locatie van uw project. Benieuwd naar het kostenplaatje voor uw bedrijf? Vraag gerust een vrijblijvende prijsindicatie aan.

Enkele voordelen

Heavy duty Horecavloer

Heavy duty

Geschikt voor zware belasting

Chemisch bestendig Horecavloer

Chemisch bestendig

Bestand tegen chemische substansies

Vloeistofdicht Horecavloer

Vloeistofdicht

Bestand tegen vloeistoffen

Hygiënisch Horecavloer

Hygiënisch

Voldoen aan HACCP normen

Snel gelegd

Snel gelegd

Binnen enkele uren belastbaar

Alle kleuren zijn beschikbaar

Elk bedrijf is anders en bij Mesa Coatings begrijpen we dat volkomen. Wilt u een gietvloer die past bij uw bedrijfsvoering en logo, of heeft u liever een rustige kleur? Alles is mogelijk. Onze gietvloer wordt standaard in de kleur RAL 7001 gelegd, maar alle RAL-kleuren zijn beschikbaar op aanvraag.

ral7001-grijzekleur-coating
ral5015-blauwekleur-coating
ral3015-rozekleur-coating

Aanleg van een epoxy gietvloer

De aanleg van de epoxy gietvloer vraagt om ervaring en expertise. Mesa Coatings is marktleider in de Benelux op gebied van kunststof vloeren. Hierdoor weten wij als geen ander hoe we de epoxy gietvloer moeten aanleggen. Wij gebruiken meerdere componenten die we in de juiste verhouding met elkaar mengen om zo de ideale epoxy gietvloer samen te stellen.

Hoe snel brengen wij onze gietvloer aan?

De epoxy gietvloer wordt in 2 of 3 dagen gelegd, afhankelijk van het aantal lagen. Daarnaast is dit exclusief de voorbehandeling van de vloer. De gietvloer leggen wij over beton, cementdek, siergrind of een bestaande coating. Over tegels of hout leggen wij dit eigenlijk nooit. Linoleum komen wij soms ook tegen, maar dit moet er bijna altijd eerst uitgehaald worden.

Voorbereiding ondergrond

Voordat we de vloer leggen, moet we ervoor zorgen dat de ondergrond is voorbehandeld. Dit doen we door stofvrij te schuren of te stralen, afhankelijk van de huidige conditie van de ondergrond. Het op de juiste manier voorbereiden van de ondergrond garandeert een goede hechting van de nieuwe vloer.

Werkplaats garage brochure

Download onze epoxy gietvloer brochure en schrijf je in voor de nieuwsbrief

Onderhoud van uw gietvloer

Uiteraard wilt u de gietvloer zo schoon mogelijk houden. Gelukkig is de epoxy gietvloer een zeer onderhoudsvriendelijke vloer. U kunt de vloer het beste schoonhouden met gebruik van een stofwisser, een zachte bezem of zelfs met de stofzuiger. Op deze manier houdt u de gietvloer schoon van stof en vuil. Daarnaast is het mogelijk een mop te gebruiken in combinatie met reinigingsmiddelen die geen zeep bevatten.

Gietvloeren van Mesa Coatings

Denkt u dat een gietvloer de perfecte vloer is voor uw bedrijf? Vraag dan gerust een vrijblijvende offerte aan. Onze Mesa Experts nemen zo snel mogelijk contact met u op om uw wensen te bespreken en u te voorzien van deskundig advies.

Gietvloer: veelgestelde vragen

Hoe werkt de combinatie gietvloer/vloerverwarming?

Een vraag die wij van Mesa Coatings vaak krijgen, is hoe de combinatie gietvloer/vloerverwarming werkt. Een warme vloer is namelijk wel prettig, zeker in een kantoor- of winkelruimte. Wij kunnen iedereen die zich daar zorgen over maakt geruststellen: een gietvloer is de ideale vloer in combinatie met vloerverwarming!

Deze combinatie is ideaal, omdat deze in één keer gelegd kan worden, zowel in harde als in zachte vloeren. Dit maakt het al veel voordeliger dan wanneer de vloerverwarming achteraf geplaatst moet worden. Ook zorgt de deze vloer voor een hele goede geleiding, waardoor de warmte goed gevoeld kan worden en er niet voor niets gestookt wordt.

Gietvloer plaatsen: Zelf doen of niet?

Er is nog een vraag die vaak opkomt als het gaat om de gietvloer. Zelf doen of niet? Het leggen van gietvloeren lijkt heel eenvoudig, waardoor veel mensen ook graag zelf een poging wagen. Dit zorgt immers voor een aanzienlijke besparing op de kosten, behalve als het niet goed gaat. Dan ben je zomaar veel verder van huis, met waarschijnlijk dubbel de kosten.

Voor een perfect eindresultaat is het heel belangrijk dat de vloeren waarmee gewerkt wordt – dus ook de ondervloer – helemaal strak is. De ondervloer zal hiervoor misschien geschuurd of gestraald moeten worden. Ook moet elke laag van de gietvloer steeds strak afgewerkt worden, zodat dit weer een mooie basis vormt voor de nieuwe laag.

Het leggen van een gietvloer is een specialistische klus, waarbij hoogwaardige materialen gebruikt moeten worden. Werk altijd heel voorzichtig en secuur; een gietvloer verwijderen is namelijk niet heel gemakkelijk! Dit is de reden dat wij het niet aanraden zelf te doen, maar uit te besteden aan specialisten. Zo kun je járen genieten van een nieuwe gietvloer.

Zijn er nog nadelen aan de Mesa Epox gietvloer?

Dat ligt aan de toepassing en natuurlijk aan de gebruiker. Zo zijn gietvloeren heel strak, waardoor – als er licht op de vloer schijnt – alles zichtbaar is. Dit kan als nadeel ervaren worden. Ook worden gietvloeren uit één stuk gemaakt. Dat betekent dat de vloer kan scheuren op het moment dat er een scheur in de dekvloer eronder ontstaat.

Doordat de gietvloer uit één stuk bestaat, maakt het moeilijk dit zelf te leggen zonder ervaring. Het betekent dat u heel precies moet werken en dat het belangrijk is om de gietvloer per laag steeds volledig af te werken. Zeker bij grotere oppervlakken is dit een uitdagende klus. Specialisten voor hulp vragen is ons advies.

Wat is bij een gietvloer de prijs per m2?

Benieuwd naar de prijs per vierkante meter (m2) of het totaalplaatje voor een epoxy gietvloer? Wij zijn marktleider in de Benelux, waardoor we u voordelig van dienst kunnen zijn in de hoogste kwaliteit. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan , dan leggen we u graag uit wat de prijs per vierkante meter in uw geval zal zijn. Dit is o.a. afhankelijk van uw ondergrond, het aantal lagen en de locatie van uw bedrijf.

Wat zijn geschikte ondergronden voor een gietvloer?

Een gietvloer kan worden aangebracht over verschillende ondergronden, zoals:

 • Beton/cementdek
  Door het beton (stofvrij) op te schuren garanderen we een goede hechting, dankzij het ruwe oppervlak. Een geschikte ondergrond voor de epoxy gietvloeren die we aanbrengen.
 • Tegels/natuursteen
  Soms geschikt voor een gietvloer, mits er geen sprake is van losse tegels. Soms brengen we een egalisatielaag aan om beperkte niveauverschillen op te heffen of adviseren we een andere kunststof vloer, zoals onze troffelvloer die uiterst geschikt is over tegels.
 • Bestaande coating
  Uiteraard is het mogelijk een gietvloer aan te brengen over een bestaande coating of kunststof vloer. We kunnen de ondergrond schuren voor een goede hechting.
 • Siergrindvloer
  Door de siergrindvloer te schuren garanderen we een goede hechting, dankzij het ruwe oppervlak. Een geschikte ondergrond voor de epoxy gietvloeren die we aanbrengen.

Let op: hout en linoleum zijn helaas minder goed geschikt als ondergrond voor een gietvloer. In sommige gevallen kunnen we u er na een grondige inspectie toch mee van dienst zijn, soms met een paar praktische aanpassingen om een goede hechting te garanderen.

In welke regio's plaatst Mesa Coatings gietvloeren?

Als marktleider in de Benelux werken we voor klanten door heel Nederland, in België, Luxemburg en bijvoorbeeld ook in Duitsland. Vanuit onze internationale ervaring weten we waar de meest veeleisende klanten om vragen. Die kennis en expertise gebruiken we om ook u op de beste manier van dienst te zijn met onze vloercoatings van de hoogste kwaliteit. Ook zijn we sinds 2021 werkzaam in Spanje.

Gietvloer schoonmaken en onderhoudsadvies: hoe werkt dat?

De gietvloer schoonmaken en goed onderhouden? Het is een hygiënische en grotendeels onderhoudsvrije keuze. Wel is het belangrijk om het losse vuil dagelijks te verwijderen met een (olievrije) stofwisser, een zachte bezem of met een stofzuiger. Daarnaast is het verstandig om dit type vloer te reinigen met een microvezel vlakmop, te combineren met een zeepvrij reinigingsmiddel voor gietvloeren.