Een hygiënische horeca keukenvloer

De vloer in de horeca is een belangrijk aspect van het bedrijf. Het zorgt niet alleen voor de uitstraling, maar ook voor de veiligheid en functionaliteit. Daarnaast dient de vloer ook te voldoen aan de nodige geldende normen en eisen. Hieronder leest u meer over een horeca keukenvloer, zoals de voordelen en het leggen van de vloer.

Wat is een horeca keukenvloer?

In de horeca zijn er verschillende gelegenheden waarin een keuken terug te vinden is, zoals restaurants, cafés, snack bars, hotels et cetera. Een keukenvloer in de horeca moet als eerst veilig en hygiënisch zijn. Veiligheid in de keuken is een belangrijk aspect waar veel aandacht aan besteed moet worden. Een veilige keukenvloer krijgt u door de vloer antislip af te werken, waardoor de vloer voldoende grip heeft en niet glad is zo creëert u een veilige werkomgeving voor uw personeel en worden glijpartijen of andere ongelukken vermeden.

Waar moet een horeca keukenvloer aan voldoen?

Zoals eerder benoemd, dient een horeca keukenvloer veilig te zijn. Dit kan door de vloer voldoende antislip af te werken. Daarnaast is het ook belangrijk dat de vloer vloeistofdicht is, aangezien er in de keuken veel met verschillende vloeistoffen wordt gewerkt. Naast veiligheid is hygiëne ook een erg belangrijk aspect in de keuken van uw horecazaak. Een goede hygiëne is een vereiste voor vele horecagelegenheden en is dus uiterst belangrijk in keukens van restaurants, cafés en andere eetgelegenheden waar met voeding gewerkt wordt.

Alle bedrijven die te maken hebben met voedsel, door middel van het bereiden, behandelen en verwerken ervan zijn wettelijk verplicht een voedselveiligheidssysteem op te stellen. Deze dient gebaseerd te zijn op de HACCP richtlijnen. Deze richtlijnen zijn uitgewerkt in de hygiënecode.

Een hygiënische keuken vloer die voldoet aan de HACCP richtlijnen is er een die goed reinigbaar- en desinfecteerbaar is. Verder dient de vloer naadloos te zijn en moet deze ondoordringbaar zijn voor water, oliën en vetten. Tevens mag vuil zich niet aan de vloer kunnen hechten, zodat er geen schimmels kunnen ontstaan.

Het leggen van een horeca keukenvloer

Het systeem dat wij in een horeca keuken leggen is een kunstharsgebonden vloersysteem, het Mesa Fast Systeem, op basis van PMMA harsen. Dit systeem is 4 – 5 mm dik en is zwaar mechanisch belastbaar. De toplaag van de vloer is UV-bestendig en kan in verschillende antislip gradaties worden afgewerkt. De chemische bestendigheid en UV wering zorgen ervoor dat er geen vlekken en kleurvervaging zullen ontstaan. Dit systeem is beschikbaar in vele kleuren en heeft een professionele en moderne uitstraling.

Het Mesa Fast systeem wordt binnen 1 dag gelegd en na 2 uur uitharding is het oppervlak volledig uitgehard en klaar voor gebruik. Hierdoor wordt omzetderving tot een minimum beperkt. Tevens is dit systeem niet alleen geschikt voor het aanbrengen op de vloer, maar kan het ook worden aangebracht op de wanden.

Voordelen horeca keukenvloer

Ons Mesa Fast Heavy Duty vloersysteem is geschikt voor verschillende toepassingen in de horeca. Als horecavloer voor in de professionele keuken, vloer voor in het restaurant en ook in de snackbar en het eetcafé.

Bij Mesa Coatings hebben wij de ideale horeca keuken vloer voor uw horecazaak. Onze keukenvloer wordt naadloos gelegd, waardoor vuil en vloeistoffen gemakkelijk opgeveegd kunnen worden. De vloer is namelijk ook volledig vloeistofdicht, waardoor water en andere vloeistoffen niet onder de vloer kunnen komen en de ondervloer kunnen aantasten. Dit draagt bij aan de uitstekende hygiëne in uw keuken, waardoor u aan de strenge HACCP normen voldoet.

Tevens is de vloer erg onderhoudsvriendelijk en zeer gemakkelijk schoon te maken. De vloer is daarnaast ook uiterst duurzaam en slijtvast, waardoor u jarenlang zorgeloos van de vloer kunt genieten. Bovendien is onze keukenvloer ook bestand tegen oliën en vetten, waar u in de keuken natuurlijk ook vaak mee te maken hebt.

Horeca keukenvloer van Mesa Coatings

Bij Mesa Coatings bent u aan het juiste adres als u op zoek bent naar een hygiënische, veilige en onderhoudsvriendelijke keukenvloer die voldoet aan de strenge HACCP eisen. Onze horeca keukenvloer is de ideale vloer voor de keuken van uw horecazaak. Tevens kunnen wij ook het restaurant gedeelte en sanitair meenemen in de vloerafwerking. Geïnteresseerd? Neem dan direct contact op met een van onze specialisten of vraag een geheel vrijblijvende offerte bij ons op.

Wij bellen u op

Heeft u vragen of direct advies nodig? Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk op

  • Hidden