Vloercoating

Hoge kwaliteit vloercoating geschikt voor uw branche

Vloercoating als bedrijfsvloer

Is uw bedrijf toe aan een nieuwe vloer? Een vloercoatings ie een uitstekende keuze en daarnaast ook duurzaam. Onze vloeren zijn goed geschikt voor allerlei toepassingen en daarnaast ook snel gelegd zodat u niet lang dicht hoeft. Wij leveren een praktische en kosteneffectieve vloer waar uw bedrijf lang plezier van heeft die bovendien ook eenvoudig schoon te maken en te houden is.

Voor elke toepassing een vloercoating

Benieuwd naar geschikte toepassingen van een vloercoating voor uw bedrijf? Onze klanten maken daar op allerlei manieren gebruik van. Afhankelijk van uw branche adviseren we een epoxy of polyurethaan (PU) coating. De cementgebonden coating adviseren we eigenlijk nooit, omdat die niet ‘werkt’. Wij geven u advies aan de hand van het te verwachten gebruik en uw wensen, zodat u met de vloercoating voor bedrijven een goede keuze maakt.

Download onze brochure

Bij Mesa Coatings helpen we u graag met het vinden van de juiste coating vloer die het best past bij uw situatie en uw branche. Om u alvast een inzicht te geven over de mogelijkheden die we hebben op het gebied van duurzame vloercoatings, kunt u hier de brochure downloaden met meer informatie.

Wij bellen u op

Heeft u vragen of direct advies nodig? Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk op

 • Hidden

Geschikte branches voor een vloercoating

Onze vloercoatings zijn geschikt voor iedere branche, ook die van u. Benieuwd naar de voordelen voor automotive, de food-industrie of voor kantoorpanden? We zetten ze voor u op een rij:

vloercoating voor industrie

Industrie

De vloercoating heeft een hoge mechanische én chemische belastbaarheid, dus niets om u zorgen over te maken. Ideaal bij zware voertuigen of materialen.
vloercoating voor de horeca sector

Horeca

Hygiënisch en volgens de normen, met aandacht voor veiligheid: dat is de vloercoating. Bijvoorbeeld te voorzien van een veilige antislip-afwerking.
vloercoating voor de foodsector

Food sector

Een vloeistofdichte afwerking, dus 100% HACCP-geschikt. Makkelijk te reinigen, dus ideaal om de dagelijkse schoonmaakinzet efficiënter te laten werken.
vloercoating voor kantoorruimte

Kantoor

Een makkelijk te reinigen en bovendien heel duurzame vloer. De ideale keuze in kantoorpanden. Met hoge UV-bestendigheid om de kleur te behouden.
vloercoating voor automotive sector

Automotive

Geen zorgen om lekkende vloeistoffen en ideaal in de carwash. De vloercoating is uitstekend geschikt voor showrooms en de rest van de automotive-sector.
vloercoating voor de overige sector

Overige sectoren

In een andere sector gebruik maken van onze vloercoating? Een uitstekende keuze voor hoge kwaliteit, duurzaamheid en allerlei geschikte toepassingen

Ontdek de verschillende soorten

Met de verschillende soorten vloercoatings zijn we klanten van dienst in allerlei sectoren en branches. Benieuwd welke variant het best geschikt is? We leggen u graag meer uit over de coating op basis van epoxy en polyurethaan, naast de minder geschikte cementgebonden uitvoering

Allerlei toepassingen

De epoxy vloercoating is geschikt voor allerlei toepassingen. Het is een van onze kunststof gietvloeren, die bestand is tegen een hoge mechanische én chemische belasting. Dat maakt epoxy goed geschikt voor industriële toepassingen.

Het materiaal beschikt over extreem harde eigenschappen. Dat maakt de epoxy vloercoating populair in bijvoorbeeld de machinebouw en vliegtuigindustrie. Het materiaal is twee keer sterker dan beton, terwijl het toch heel licht van gewicht is. Bovendien kunt u de vloer eenvoudig schoon houden. Sterker nog, onder andere slagerijen voldoen met een vloercoating van epoxy aan de strenge HACCP-normen.

Harder dan beton

Het materiaal is harder dan beton en heeft bovendien geen poriën. Dat maakt de vloer vloeistofdicht, enorm slijtvast, vochtbestendig en bovendien onderhoudsvriendelijk.
Tip: wilt u de epoxy vloercoating in een specifieke kleur? We kunnen iedere kleur mengen, voor precies de uitvoering waar u naar op zoek bent.

Aanleg van de vloercoating

Bij Mesa Coatings zijn we marktleider in de Benelux. We beschikken over de specialistische kennis om de epoxy vloercoating op een hoogwaardige manier aan te leggen. Daardoor gebruiken we meerdere mechanische componenten, die we in de juiste verhouding mengen om tot het resultaat te komen.

Uiteraard bereiden we de ondergrond goed voor. We zullen die voorstrijken of (stofvrij) stralen of schuren. Op die manier ontstaat er een goede hechting van de vloercoating, waarbij we uiteraard rekening houden met het type ondergrond waarvan bij u sprake is.

Heavy duty vloercoating

Heavy duty

Geschikt voor zware belasting
Vloeistofdicht vloercoating

Vloeistofdicht

Bestand tegen vloeistoffen
Hygiënisch vloercoating

Hygiënisch

Minder ophoping van bacteriën
UV Bestendig vloercoating

UV bestendig

Geen verkleuring door UV straling

Antislip

Antislip

Antislip toplaag is mogelijk

Chemisch bestendig

Chemisch bestendig

Bestand tegen chemische substansies
Hitte bestendig

Hitte bestendig

Bestand tegen b.v. hete vloeistoffen
Snel gelegd

Snel gelegd

Binnen enkele uren belastbaar

Vraag direct een offerte aan

Indufast is de expert op het gebied van coatingvloeren en wanden. Door jarenlange ervaring kunnen wij u de juiste coatingsoplossing aanbieden. Deze oplossingen variëren van een complete coatingvloer in een magazijn of bedrijfshal tot een voergoot coating in de agrarische sector. Laat uw gegevens en wensen achter en wij zullen u zo spoedig mogelijk een passende aanbieding toesturen.

Offerte aanvragen

Fabienne Hagenbeek

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Ik zal u contacteren na het invullen van de vrijblijvende offerte.

 • Geheel vrijblijvend
  Ontvang een prijsindicatie
 • Vakkundig advies
  Bezoek op locatie door een vertegenwoordiger
 • Jarenlange ervaring
  Professionele applicateurs
 • Levering in de BeNeLux, Duitsland en Spanje
  Vertegenwoordigers in elke regio
 • Uitgebreid assortiment
  Coatings voor iedere branche

Recente vloercoating projecten

Benieuwd naar de recente projecten waar we onze vloercoating aanbrachten? Ontdek de projecten waar we met de PU- en epoxycoatings zorgden voor een duurzame vloer. Speciaal geschikt voor de getoonde toepassingen.

Gietvloer Makro Amsterdam

Makro – Amsterdam

Gietvloer Tesla Duiven

Tesla – Duiven

Gietvloer PontMeyer Tilburg

PontMeyer

Bakkerij verbeek gietvloer

Bakkerij Verbeek – Brummen

BWM Zwolle gietvloer

BMW – Zwolle

Vloercoating: veelgestelde vragen

Is een vloercoating geschikt voor vloerverwarming?

Ja, een vloercoating is uitstekend geschikt voor vloerverwarming. De coating geleidt uitstekend, zodat de warmte goed doorkomt naar boven toe. Het mogelijk om de verwarming met de gietvloer in één keer te leggen, zowel in epoxy als PU. Dat voorkomt dat u achteraf vloerverwarming dient te plaatsen, zodat u eenvoudig kosten kunt besparen.

Kan ik de coating zelf aanbrengen?

Dat is mogelijk, maar het vraagt om veel technische kennis en gerichte expertise. Bij Mesa Coatings zijn we marktleider in de Benelux. We hebben veel ervaring met de verschillende soorten vloercoatings. Bovendien nemen we voldoende tijd voor het drogen en werken we volledig strak. Laag voor laag, voor het duurzame en egale resultaat dat u voor ogen heeft.

Wat zijn de nadelen van een vloercoating?

Benieuwd naar de nadelen van een vloercoating? Het oppervlak is volledig strak, dus met het licht erop is vuil goed zichtbaar. Daarnaast bestaat de vloer uit één stuk, die laagje voor laagje aangebracht moet worden. Het maakt het aanleggen een specialistische klus, die vraagt om een expert die daar jarenlange ervaring mee heeft.

Wat kost een vloercoating per m2?

De kosten van een vloercoating per m2 hangen af van het type dat u kiest en eventuele speciale wensen. Vraag een vrijblijvende offerte aan, dan vertellen we u graag meer.

Welke ondergronden zijn er geschikt?

De ondergrond bepaalt in hoge mate de kwaliteit en duurzaamheid van de vloercoating. Geschikte ondergronden zijn bijvoorbeeld chape en beton, net als tegels en natuursteen. Chape vraagt om een goede primer, waarmee we een uitstekende hechting realiseren. Beton kunnen we (stofvrij) opschuren om een ruw oppervlak te creëren. Tegels en natuursteen zullen we egaliseren. Het is belangrijk dat de ondergrond netjes vlak is en dat er bijvoorbeeld geen tegels los liggen.

Let op: hout en linoleum zijn traditioneel minder goed geschikt als ondergrond. Hout biedt mogelijkheden voor een polyurethaan vloercoating, we adviseren u daar graag over.

Leveren jullie in mijn regio?

We leveren als marktleider in de Benelux door heel Nederland, België en Luxemburg. Bovendien zijn we actief in bijvoorbeeld Duitsland, dus we kunnen ook u van dienst zijn met een vloercoating voor bedrijven.

Hoe moet ik de vloercoating schoonmaken?

Schoonmaken is eenvoudig, omdat de vloercoating een grotendeels onderhoudsvrije keuze is. Verwijder losliggend vuil dagelijks met een stofwisser, een zachte bezem of met de stofzuiger. Gebruik daarnaast een vlakmop met een microvezel-doek, te combineren met een zeepvrij reinigingsmiddel voor vloercoatings.