Troffelvloer voor bedrijven

Geschikt in elke branche

Wat is een Troffelvloer?

Een troffelvloer, ook wel mortelvloer, acrylaatvloer of PMMA-vloer genoemd, is uiterst geschikt als bedrijfsvloer. Een troffelvloer bestaat uit PMMA-hars en fijn grind, heeft een dikte van ca. 4 -5 mm en bestaat uit vier lagen. “PMMA” staat voor PolyMethylMethAcrylaat, een zeer sterke kunststof die snel uithardt. De combinatie van het PMMA-hars en het fijne grind zorgt voor een stevige basis van de vloer.

Over deze troffelmassa wordt een sealer aangebracht. Deze sealer zorgt ervoor dat de vloer helemaal dicht is voor vuil en vloeistoffen en chemisch bestand is. Daarnaast is de vloer zeer hygiënisch en voldoet aan alle HACCP eisen. Ook is een troffelvloer makkelijk in onderhoud, kan deze antislip worden afgewerkt en wordt binnen 1 dag gelegd.

Troffelvloer geschikt voor elk bedrijf

De vele voordelen zorgen ervoor dat een troffelvloer een uitstekende keuze is voor ieder bedrijf in elke sector, zoals de food sector, automotive sector, horeca én industrie. Een troffelvloer kan op verschillende ondergronden worden aangebracht, zoals een betonvloer, tegelvloer, zandcement en nog meer.

Troffelvloer vleesindustrie
Troffelvloer voedingsindustrie
Troffelvloer professionele keuken
Troffelvloer auto garage
Troffelvloer recreatie
Troffelvloer heavy duty

De voordelen van een troffelvloer

De troffelvloer is gebaseerd op een zeer sterke kunststof die snel uithardt. De vloer wordt meestal binnen 1 dag gelegd en is daardoor snel weer te gebruiken. Hierdoor hoeft uw bedrijf of productieproces niet of maar heel kort onderbroken te worden. Daarnaast kan de troffelvloer zowel binnen als buiten worden toegepast. Ook is de troffelvloer volledig vloeistofdicht, slijtvast en onderhoudsvriendelijk en voldoet aan alle HACCP eisen. De vloer kan zowel glad als antislip worden afgewerkt, waardoor de vloer zeer veilig is voor uw medewerkers en klanten. Verder heeft de troffelvloer een strak, naadloos design en een modern en professioneel uiterlijk.

Kosten troffelvloer en uitgelichte sectoren

De troffelvloer is een vloer die geschikt is voor vele sectoren. Door bovengenoemde voordelen, komt u de troffelvloer vaak tegen in de automotive, horeca en food sector, zoals bij wasstraten, werkplaatsen, slagerijen, bakkerijen, professionele keukens en voedselproductie ruimtes. Door het naadloze design heeft de troffelvloer een professioneel uiterlijk, waardoor hij ook uitstekend past in kantoren en showrooms.

De kosten van een troffelvloer zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal m2, de ondergrond, de afwerking en de locatie van uw bedrijf. Benieuwd naar de kosten van een troffelvloer voor uw bedrijf? Vraag dan gerust een geheel vrijblijvende prijsindicatie aan.

Enkele voordelen

Heavy duty Horecavloer

Heavy duty

Geschikt voor zware belasting

Chemisch bestendig Horecavloer

Chemisch bestendig

Bestand tegen chemische substansies

Vloeistofdicht Horecavloer

Vloeistofdicht

Bestand tegen vloeistoffen

Hygiënisch Horecavloer

Hygiënisch

Voldoen aan HACCP normen

Snel gelegd

Snel gelegd

Binnen enkele uren belastbaar

De 4 lagen van onze Mesa Fast troffelvloer

Al jarenlang leggen wij onze Mesa Fast troffelvloer bij vele bedrijven. Dit vloersysteem wordt bijzonder snel geplaatst en kan snel weer in gebruik worden genomen. In een dag kunnen wij tot wel 1.500 m2 leggen! Als eerste wordt de ondergrond gereinigd en indien nodig geschuurd. De eerste laag, de Mesa Fast Primer heeft zo een betere hechting aan de vloer. Daarna wordt de troffelmassa, de Mesa Fast Tussenlaag en Granulaat aangebracht. Deze tweede geeft de gewenste kleur aan de vloer. Als laatste wordt de Mesa Fast Seallaag gelegd. De troffelvloer is al na 2 uur volledig chemisch uitgehard en klaar voor gebruik.

Het leggen van een troffelvloer is een specialistische klus en wij raden het niet aan dit zelf te doen. De verschillende lagen zorgen voor mechanische en chemische bestendigheid. Het niet goed aanbrengen van deze lagen zorgt voor een onstabiele en onveilige vloer. Verder is de troffelvloer ook prima geschikt voor vloerverwarming.

Request a quote

Mesa-Coatings B.V. is the expert in the field of coating floors and walls. Thanks to years of experience, we can offer you the right coating solution. These solutions vary from a complete coating floor in a warehouse or industrial hall to a feed trough coating in the agricultural sector. Leave your details and wishes and we will send you a suitable offer as soon as possible.

Offerte aanvragen

Fabienne Hagenbeek

Curious about the possibilities for your company? I will contact you after completing the non-binding offer.

 • Without charge
  Receive a targeted price indication
 • Expert advice
  Visit on location by the real craftsman
 • Years of experience
  Expert in every industry
 • Delivery in the BeNeLux and Germany
  Representatives in each region.
 • Market leader in coating systems
  With our focus on companies.

Recente troffelvloer projecten

Benieuwd naar recente troffelvloeren die we hebben gelegd? Dat deden we in diverse branches, waarvan we het werk graag laten zien. Omdat we er trots op zijn, en omdat de klant tevreden is met de toepassing. En heeft u vragen over andere branches, mogelijkheden of toepassingen? Stel ons uw vragen, dan vertellen we graag meer over onze troffelvloer projecten en de ervaringen.

BP Schulte

Wasstraat BP – Schulte

Helder carwash

Helder Carwash – Lisse

De achterste hoef

De Achterste Hoef – Bladel

Deha engineering

Deha Engineering – Sluiskil

Mossel autoschade

Mossel Autoschade – Oirschot

Troffelvloer: veelgestelde vragen

Waar is een troffelvloer voor geschikt?

De troffelvloer wordt veelal toegepast in ruimtes waar veel met water wordt gewerkt en waar hygiëne belangrijk is. Denk hierbij aan wasstraten, werkplaatsen, de food- en horeca sector waaronder professionele keukens, slagerijen en bakkerijen en sanitaire ruimtes.

Kan ik de vloer zelf aanbrengen?

Het is mogelijk om de troffelvloer zelf aan te brengen, maar dat is een specialistische klus. Het is belangrijk om de ondergrond goed schoon te maken, om de troffelmassa te laten hechten. Bovendien moet u een goede hechtprimer aanbrengen, die 24 uur moet drogen. Met de troffelmassa brengt u vervolgens een tussenlaag aan. Hier kan een seallaag overheen om meer bescherming te bieden. Het is uiteraard belangrijk om dit heel nauwkeurig en zorgvuldig te doen.

Wat zijn de nadelen van een troffelvloer?

Heeft een troffelvloer ook nadelen? Het creëert een glad oppervlak, waarop losliggend vuil vooral in het (zon)licht goed zichtbaar zal zijn. Daarnaast vraagt de manier van aanbrengen om ervaren specialisten.

Wat kost een troffelvloer per m2?

Benieuwd naar de kosten van een troffelvloer per m2? Dit hangt af van het oppervlak, net als de specifieke eigenschappen die u wenst. Neem contact op, dan brengen we u een vrijblijvende offerte.
Welke ondergronden zijn er geschikt?
De troffelvloer kunnen we aanbrengen op chape, waarbij we gebruik maken van een hechtprimer. Daarnaast werken we op bijvoorbeeld beton, tegelvloeren en natuursteen. Het is in die gevallen belangrijk om de ondergrond goed te egaliseren. Dat doen we door (stofvrij) te schuren en bijvoorbeeld te controleren of er geen tegels los liggen. Op hout en linoleum kunnen we helaas geen troffelvloer aanbrengen.

Leveren jullie in mijn regio?

We zijn marktleider in de Benelux. Dat betekent dat we met Mesa Coatings klanten van dienst zijn in Nederland, België en Luxemburg. Bovendien hebben we veel klanten in Duitsland, waardoor we ook u goed van dienst kunnen zijn.

Hoe moet ik de troffelvloer schoonmaken?

De troffelvloer schoonmaken? Gebruik daarvoor een stofwisser, een stofzuiger of een zachte bezem. Daarmee kunt u het losliggende vuil eenvoudig verwijderen. En gebruikt u een vlakmop met water? Voeg daar een zeepvrij-reinigingsmiddel voor troffelvloer aan toe, iets waarover we u graag adviseren.