Troffelvloer voor uw bedrijf nodig?

De Mesa Fast, troffelvloer onverwoestbaar sterk!

Wat is een Troffelvloer?

Wie overweegt een (nieuwe) bedrijfsvloer te plaatsen, moet rekening houden met verschillende aspecten. Denk bijvoorbeeld aan duurzaamheid, het reinigen ervan, hygiëne en natuurlijk de uitstraling. Een mooie optie voor een bedrijfsvloer is een troffelvloer, ook wel mortelvloer genoemd. Een troffelvloer is een aantrekkelijke vloer, die op verschillende plekken toegepast kan worden. Heel handig dus!

Waar bestaat een Troffelvloer uit

De basis van deze vloer bestaat uit PMMA-hars en fijn grind. Het hars bindt het fijne grind als het ware samen. Over de troffelmassa – zoals deze combinatie genoemd wordt – wordt een sealer aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de troffelvloer helemaal dicht is voor vloeistoffen en vuil. Een troffelvloer kan aangebracht worden op verschillende ondergronden.

De voordelen van een Troffelvloer

De bovenlaag van een troffelvloer is met een gel laag afgesloten, hierdoor kan er geen vuil of vloeistof in een kunststof vloer trekken. Dit maakt het een onderhoudsvriendelijke vloer die ook nog eens een hoge chemische bestendigheid heeft. Verder is epoxyhars tweemaal sterker dan beton wat resulteert in een hoge mechanische belastbaarheid en kan het naadloos gelegd worden. Dit naadloos leggen draagt bij aan het makkelijk schoonmaken van de vloer en zijn uitstraling. Zo kunnen zowel grote open ruimtes er strak bij leggen, maar is het ook mogelijk om de vloer in een hele verdieping van bijvoorbeeld een kantoorpand met verschillende ruimtes te leggen. Door veelzijdigheid van de vloer is deze geschikt voor vele branches en doeleinden.

Wij bellen u op

Heeft u vragen of direct advies nodig? Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

Troffelvloer voor verschillende branches

Hoe bevalt zo’n bedrijfsvloer? Ervaring leert dat verschillende branches er gebruik van maken, omdat het zo’n veelzijdig soort vloer is. De verschillende afwerkingen bieden de mogelijkheid om er verschillende varianten van te maken, te gebruiken voor diverse doeleinden. In de agrarische sector, bij boeren en veehouders, is deze vloer erg populair. Hier wordt de kunststof vloer vooral ingezet voor de werkruimtes met machines. Een dergelijke vloer zorgt immers voor een schone, droge en hygiënische, eenvoudig te reinigen omgeving. Ook in computerruimtes worden de vloeren van Mesa Coatings veelvuldig ingezet, omdat ze voorkomen dat stof zich ophoopt op bijvoorbeeld servers en racks. Dit voorkomt problemen.

Troffelvloer in de automotive sector

Waar wordt de troffelvloer aangebracht?

Doordat deze kunststofvloer een veelzijdige vloer is, die in vele varianten en voor vele doeleinden beschikbaar is, wordt hij hier ook voor gebruikt. Vanwege het makkelijk onderhoud en de naadloze structuur kan het zijn dat u de troffelvloer tegenkomt als bedrijfsvloer in:

Alle voordelen op een rij

heavy duty

Heavy duty

Geschikt voor zware belasting

Vloeistofdicht

Vloeistof dicht

Bestand tegen vloeistoffen

anti statisch

Antistatisch

Heeft een antistatische werking

antislip

Antislip

Antislip toplaag is mogelijk

chemisch bestendig

Chemisch bestendig

Bestand tegen chemische substansies

uv bestendig

UV bestendig

Geen verkleuring door UV straling

hitte bestendig

Hitte bestendig

Bestand tegen hoge temperaturen

snel gelegd

Snel gelegd

Binnen 1 dag belastbaar

Neem contact met ons op voor vragen of deskundig advies

De medewerkers van Mesa Coatings zijn experts op het gebied van coatingsystemen, wilt u advies over het installeren van een coatingvloer voor uw bedrijf? Onze medewerkers staan u graag te woord.

De vloer zelf leggen: makkelijk of niet?

Een troffelvloer zelf leggen wordt gedaan in een aantal stappen. In de eerste plaats is een goede en schone ondergrond van groot belang. Als de ondervloer niet schoon is, dan hecht de troffelmassa niet goed. Begin daarom met het schuren en reinigen van de ondervloer. Breng daarna een goede hechtprimer aan en laat die ongeveer 24 uur drogen voor u verder gaat. 

Het uitdagende deel van een troffelvloer leggen

Daarna begint het uitdagende deel van een troffelvloer zelf leggen: het aanbrengen van de tussenlaag: de troffelmassa. Die moet met de hand worden aangebracht en heel netjes vlak worden afgewerkt. Daarna kan er nog een seallaag overheen, die zorgt voor extra bescherming. Vanwege de snelwerkende harsen, is de vloer binnen 2 uur volledig chemisch uitgehard en klaar voor gebruik. Het grote voordeel van de troffelvloer is dat deze (tot 1.500 m2) op 1 dag uit te voeren is.

Inzanden troffelvloer