Troffelvloer
voor bedrijven

Hoge kwaliteit troffelvloer en geschikt voor uw branche

Home » Troffelvloer

Wat is een Troffelvloer?

Een mooie optie voor een bedrijfsvloer is een troffelvloer, ook wel mortelvloer, acrylaatvloer of PMMA-vloer genoemd. Een troffelvloer bestaat uit PMMA-hars en fijn grind, heeft een dikte van ca. 4 -5 mm en bestaat uit vier lagen. “PMMA” staat voor PolyMethylMethAcrylaat, een zeer sterke kunststof die snel uithardt. De combinatie van het PMMA-hars en het fijne grind zorgt voor een stevige basis van de vloer. Het vormt de troffelmassa, de basis van de vloer. Bovenop deze massa wordt een sealer aangebracht. Deze sealer zorgt ervoor dat de vloer helemaal dicht is voor vuil en vloeistoffen. Het toont aan dat een troffelvloer in meerdere situaties een uitstekende keuze is. Een troffelvloer kan op verschillende ondergronden worden aangebracht. De bekendste ondergrond is een betonvloer, maar een troffelvloer kan ook prima op een zandcementvloer, asfaltvloer, tegelvloer en natuursteen worden aangebracht.

Is een troffelvloer geschikt als bedrijfsvloer?

Aan bedrijfsvloeren worden specifieke eisen gesteld. Deze kunnen per branche en bedrijf verschillen, maar aspecten die vrijwel altijd terugkomen zijn stevigheid, slijtvastheid, duurzaamheid, hygiëne en onderhoud. De uitstraling van de vloer kan ook belangrijk zijn. Indien mogelijk, zoekt u naast een vloer die aan deze eisen voldoet ook een vloer die er mooi en professioneel uitziet. Een troffelvloer is zo’n vloer. Deze vloer is geschikt voor talloze toepassingen, zeer sterk, onderhoudsvriendelijk en heeft een nette, strakke uitstraling.

Wij bellen u op

Heeft u vragen of direct advies nodig? Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk op

  • Hidden

De voordelen van een troffelvloer

De troffelvloer is een vloer op basis van het materiaal PMMA. Dit materiaal is een zeer sterke kunststof die snel uithardt. Hierdoor kan de vloer binnen een korte tijd weer worden gebruikt. Daarnaast kan de troffelvloer zowel binnen als buiten worden toegepast. De bovenlaag is afgesloten met een speciale gel laag, de sealer. Hierdoor kan er geen vloeistof of vuil in de vloer trekken. Dit maakt de troffelvloer niet alleen uiterst hygiënisch maar ook erg onderhoudsvriendelijk en voldoet de vloer daardoor aan de normen van de HACCP-hygiënecode. De vloer kan zowel glad als antislip worden afgewerkt, waardoor de vloer nóg veiliger wordt voor zowel uw medewerkers als uw klanten. Verder heeft de troffelvloer een strak, naadloos design en een modern en professioneel uiterlijk.

In welke sectoren wordt de troffelvloer gebruikt?

De troffelvloer is een vloer die geschikt is voor vele sectoren. Zo komt u de troffelvloer vaak tegen in de automotive sector. Doordat de vloer naadloos wordt gelegd, is hij volledig vloeistofdicht en chemisch bestendig, waardoor de vloer uitstekend tot zijn recht komt in bijvoorbeeld wasstraten en wasboxen. Door de chemische en mechanische belastbaarheid wordt de troffelvloer ook veelal toegepast in garages en werkplaatsen. Verder is de troffelvloer ook uiterst geschikt voor de food- en horeca sector en wordt hij vaak toegepast in professionele keukens, slagerijen, bakkerijen en voedselproductie ruimtes. Door het naadloze design heeft de troffelvloer een professioneel uiterlijk, waardoor hij ook uitstekend past in kantoren en showrooms. Dankzij de goede mechanische belastbaarheid komt de troffelvloer ook goed tot zijn recht in industriële ruimtes, zoals in magazijnen en in de metaalindustrie.

Het leggen van een troffelvloer

Een groot voordeel van de troffelvloer is dat dit type vloer bijzonder snel geplaatst en gebruikt kan worden. In een dag kunnen wij tot wel 1.500 m2 leggen. De troffelvloer is niet alleen snel gelegd maar ook snel gereed voor volledige belasting. Het voorwerk, bestaande uit het reinigen van de ondervloer en het aanbrengen van de hechtprimer, neemt 24 uur in beslag en zodra de troffelmassa is gelegd en de sealer is aangebracht, is de vloer al na 2 uur volledig chemisch uitgehard en klaar voor gebruik. Het leggen van een troffelvloer is een specialistische klus waarbij de ondergrond een belangrijke rol speelt. De ondergrond dient namelijk volledig schoon en stofvrij te zijn voor optimale hechting. Ook is het belangrijk dat om de ondergrond goed te egaliseren, door deze bijvoorbeeld te schuren. Verder is de troffelvloer ook prima geschikt voor vloerverwarming.

Wilt u ook een troffelvloer

voor uw bedrijf?

Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

heavy duty

Heavy duty

Geschikt voor zware belasting

heavy duty

Antislip

Antislip toplaag is mogelijk

heavy duty

Vloeistofdicht

Bestand tegen vloeistoffen

heavy duty

Chemisch bestendig

Bestand tegen chemische substansies

heavy duty

Hygiënisch

Minder ophoping van bacteriën

heavy duty

Hitte bestendig

Bestand tegen b.v. hete vloeistoffen

heavy duty

UV bestendig

Geen verkleuring door UV straling

heavy duty

Snel gelegd

Binnen enkele uren belastbaar

Neem contact met ons op voor vragen of deskundig advies

De medewerkers van Mesa Coatings zijn experts op het gebied van coatingsystemen, wilt u advies over het installeren van een troffelvloer voor uw bedrijf? Onze medewerkers staan u graag te woord.

Contactgegevens

Social media

Recente troffelvloer projecten

Benieuwd naar recente troffelvloeren die we hebben gelegd? Dat deden we in diverse branches, waarvan we het werk graag laten zien. Omdat we er trots op zijn, en omdat de klant tevreden is met de toepassing. En heeft u vragen over andere branches, mogelijkheden of toepassingen? Stel ons uw vragen, dan vertellen we graag meer over onze troffelvloer projecten en de ervaringen.

BP Schulte

Wasstraat BP – Schulte

Helder carwash

Helder Carwash – Lisse

De achterste hoef

De Achterste Hoef – Bladel

Deha engineering

Deha Engineering – Sluiskil

Mossel autoschade

Mossel Autoschade – Oirschot

Troffelvloer: veelgestelde vragen

Waar is een troffelvloer voor geschikt?

De troffelvloer wordt veelal toegepast in ruimtes waar veel met water wordt gewerkt en waar hygiëne belangrijk is. Denk hierbij aan wasstraten, werkplaatsen, de food- en horeca sector waaronder professionele keukens, slagerijen en bakkerijen en sanitaire ruimtes.

Kan ik de vloer zelf aanbrengen?

Het is mogelijk om de troffelvloer zelf aan te brengen, maar dat is een specialistische klus. Het is belangrijk om de ondergrond goed schoon te maken, om de troffelmassa te laten hechten. Bovendien moet u een goede hechtprimer aanbrengen, die 24 uur moet drogen. Met de troffelmassa brengt u vervolgens een tussenlaag aan. Hier kan een seallaag overheen om meer bescherming te bieden. Het is uiteraard belangrijk om dit heel nauwkeurig en zorgvuldig te doen.

Wat zijn de nadelen van een troffelvloer?

Heeft een troffelvloer ook nadelen? Het creëert een glad oppervlak, waarop losliggend vuil vooral in het (zon)licht goed zichtbaar zal zijn. Daarnaast vraagt de manier van aanbrengen om ervaren specialisten.

Wat kost een troffelvloer per m2?

Benieuwd naar de kosten van een troffelvloer per m2? Dit hangt af van het oppervlak, net als de specifieke eigenschappen die u wenst. Neem contact op, dan brengen we u een vrijblijvende offerte.
Welke ondergronden zijn er geschikt?
De troffelvloer kunnen we aanbrengen op chape, waarbij we gebruik maken van een hechtprimer. Daarnaast werken we op bijvoorbeeld beton, tegelvloeren en natuursteen. Het is in die gevallen belangrijk om de ondergrond goed te egaliseren. Dat doen we door (stofvrij) te schuren en bijvoorbeeld te controleren of er geen tegels los liggen. Op hout en linoleum kunnen we helaas geen troffelvloer aanbrengen.

Leveren jullie in mijn regio?

We zijn marktleider in de Benelux. Dat betekent dat we met Mesa Coatings klanten van dienst zijn in Nederland, België en Luxemburg. Bovendien hebben we veel klanten in Duitsland, waardoor we ook u goed van dienst kunnen zijn.

Hoe moet ik de troffelvloer schoonmaken?

De troffelvloer schoonmaken? Gebruik daarvoor een stofwisser, een stofzuiger of een zachte bezem. Daarmee kunt u het losliggende vuil eenvoudig verwijderen. En gebruikt u een vlakmop met water? Voeg daar een zeepvrij-reinigingsmiddel voor troffelvloer aan toe, iets waarover we u graag adviseren.