Troffelvloer onderhouden

Onze onderhoudsvriendelijke bedrijfsvloer

Een troffelvloer, ook wel bekend als mortelvloer of acrylaatvloer, is een vloer op basis van PMMA-hars en fijn grind. Indien u op zoek bent naar een sterke, krasbestendige en makkelijk te onderhouden vloer, is de troffelvloer een goede oplossing. Net als iedere andere vloer, dient een troffelvloer ook goed onderhouden te worden.

Wat is een troffelvloer?

De troffelvloer van Mesa Coatings is een kunstharsgebonden vloersysteem op basis van PMMA harsen, bestaande uit vier lagen en is ca. 4 – 5 mm dik. De vier lagen bestaan uit: een primecoat-trans laag, een flexibele tussenlaag, welke wordt ingestrooid met granulaat en een seallaag. De seallaag is de toplaag van de troffelvloer. Deze laag is slijtvast, UV bestendig en kan zowel glad als antislip opgeleverd worden. Het vloersysteem wordt volledig naadloos gelegd, waardoor vuil en vocht niet onder de vloer kunnen komen. Hierdoor is de troffelvloer erg hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Uiteraard dient de troffelvloer ook goed onderhouden te worden voor het optimale resultaat.

Troffelvloer voor bedrijven

Troffelvloeren worden steeds populairder en steeds meer bedrijven kiezen ervoor om een troffelvloer als bedrijfsvloer te leggen. Dit is begrijpelijk, want de troffelvloer is namelijk een duurzame, sterke en moderne vloer die ook nog eens makkelijk te onderhouden is. Dit maakt de troffelvloer erg aantrekkelijk voor bedrijven. Vooral bedrijven die hygiëne hoog in het vaandel hebben, kiezen vaak voor een troffelvloer. Indien uw bedrijf aan de strenge HACCP-richtlijnen dient te voldoen, is de troffelvloer de juiste keuze. De troffelvloer is namelijk zeer gemakkelijk schoon te maken en te houden. Door het feit dat de troffelvloer volledig naadloos is, hebben vuil en vocht geen kans om door te dringen. Ondanks dit dient de troffelvloer, net als iedere ander vloer, ten allen tijde goed onderhouden te worden. Het vloersysteem is niet alleen erg hygiënisch maar is ook een erg veilige vloer door de verschillende antislip gradaties waarin de vloer afgewerkt kan worden.

Troffelvloer schoonmaken en onderhouden

Een nieuwe troffelvloer kan op diverse manieren gereinigd worden. Om te bepalen welke methode het beste is dient u eerst te bepalen wat voor vervuiling op de vloer zit. Stof kunt u beter droog verwijderen met behulp van een stofzuiger, stofwisser of veger. Aangehecht vuil dient nat verwijderd. Dit kan handmatig of machinaal. De handmatige manier is door middel van handschrobben met behulp van een mob of dweil. Machinaal reinigen kan door middel van een schrobzuigmachine of boenmachine. Deze machine maakt het mogelijk om grote oppervlaktes te reinigen. Mocht uw bedrijf niet in het bezit zijn van een schrobzuigmachine kan de klus ook uitbesteed worden aan een schoonmaakbedrijf.

Voor het nat verwijderen van vuil kunt u een licht alkalisch reinigingsmiddel gebruiken dat niet zeep- of polymeer houdend is, niet laagschuimend is en een pH-waarde tussen de 7 en 13 heeft. Indien u niet weet waar u het best het juiste schoonmaakmiddel kunt kopen, kunt u ook altijd het juiste schoonmaakmiddel bestellen bij Mesa Coatings. Dit schoonmaakmiddel wordt bij ons PikoFood genoemd en kunt u aanschaffen in kannen van 10 Liter voor €
109,00 / kan.

Vervuiling van de vloer kan beperkt worden door bijvoorbeeld een goede inloopmat met een borstelende werking te gebruiken. Deze zal ervoor zorgen dat het meeste vuil niet op de vloer terecht zal komen.

wasstraat BP in Schulte
Troffelvloer onderhouden
wasstraat BP in Schulte Troffelvloer onderhouden
Tesla Duiven

Offerte op maat nodig?

Bent u geïnteresseerd in de troffelvloer van Mesa Coatings? Neem dan contact met ons op via de mail sales@mesa-coatings.eu of telefonisch via +31854018271. Wij staan u graag te woord en helpen u graag verder met het maken van de juiste keuze betreft de troffelvloer of wellicht een andere vloer. Door jarenlange internationale ervaring weten wij altijd tot de juiste oplossing te komen.