5 voordelen van een gietvloer

Wilt u een gietvloer laten plaatsen in uw bedrijf? Een gietvloer is naadloze vloer, die niet alleen praktisch en kosteneffectief is, maar ook nog eens heel erg gemakkelijk te onderhouden is. Gietvloeren worden met name toegepast in een industriële omgeving, hoewel ze ook steeds populairder worden om in woningen te plaatsen. Dit komt omdat een gietvloer enorm veel voordelen heeft. In deze blog bespreken we graag de belangrijkste voordelen van een gietvloer met u.

1 – Gemakkelijk in onderhoud

Een gietvloer is enorm gemakkelijk om schoon te maken en te onderhouden. De reden hiervoor is dat de gietvloer geen naden heeft; vuil kan dus niet tussen de voegen belanden. Omdat een gietvloer zo gemakkelijk schoon te maken is, hoeft u zich geen zorgen te maken over een slechte hygiëne.

2 – Snel geplaatst

Een gietvloer kan vrij snel geplaatst worden, omdat de gietvloeren maar enkele millimeters dik zijn. De gietvloer kan over uw huidige vloer heen geplaatst worden. Als u het vergelijkt met bijvoorbeeld een tegelvloer, dan zijn deze als snel één tot twee centimeter dik. Vaak geldt; des te dikker de vloer, des te moeilijker de renovatie.

Een groot voordeel van een gietvloer is dat deze zelf nivellerend is. U kunt de gietvloer over uw bestaande vloer gieten zonder dat deze achteraf geëgaliseerd hoeft te worden. Bij een tegelvloer daarentegen heeft u te maken met voorbereiding van de ondergrond, voegwerk en het lijmen van de tegels.

3 – Aantrekkelijke prijs

De prijs van een gietvloer ligt gemiddeld stukken lager dan een epoxyvloer of een polyurethaan vloer. Uiteraard is de prijs van een gietvloer afhankelijk van de soort vloer (cementgebonden, epoxy en polyurethaan), de grootte van het oppervlak en hoeveel lagen er aangebracht moeten worden. Als u het vergelijkt met een epoxyvloer of een polyurethaan vloer, waarvan de prijzen gemiddeld rond de 70 a 80 euro per vierkante meter liggen, bent u met een gietvloer stukken goedkoper uit.

4 – Veel toepassingsmogelijkheden

Een gietvloer heeft enorm veel toepassingsmogelijkheden. U kunt ze plaatsen in elk type bedrijf, of u nu een horecazaak heeft of een pluimveehouderij. De gietvloeren van Mesa Coatings worden geplaatst in agrarische bedrijven, in de autobranche, in logistieke bedrijven, in de voedingsmiddelenindustrie, in retail en kantoor en in de horecabranche. Daarnaast kunnen gietvloeren ook nog eens gelegd worden in verschillende ruimtes.

5 – Minder slijtage

Een gietvloer is een enorm stevige vloer en slijtage bestendig. Daarnaast zijn gietvloeren goed te combineren met een vloerverwarming, wat zorgt voor extra comfort. Nog een bijkomend voordeel is dat een gietvloer waterdicht is.

Gietvloer Makro Amsterdam
Gietvloer van in een keuken
Gietvloer bij Tesla in Duiven
Voordelen van een gietvloer

Gietvloeren van Mesa Coatings

Denkt u dat een gietvloer wellicht de oplossing is voor uw bedrijf? Mesa Coatings levert de gietvloeren in verschillende branches, zoals in de industrie, de food sector, automotive, horeca, kantoor en overige sectoren. De gietvloer wordt aangepast op de specifieke branche. Mesa Coatings maakt onderscheid in drie verschillende gietvloeren, namelijk een epoxy gietvloer, een PU gietvloer en een cementgebonden gietvloer. Op onze app kunt u de gietvloeren bekijken die door ons zijn gelegd voor verschillende projecten door heel Europa.

Bekijk ons aanbod nu op onze website, of neem direct contact met ons op voor vragen of persoonlijk advies!

Jan-Peter Expert
Benieuwd naar de voordelen voor uw bedrijf? Neem dan contact op met Jan-Peter, accountmanager en expert in vloercoatings voor de industrie, automotive en carwash