Gietvloer kleuren

Onze beschikbare gietvloer kleuren

De kleur van de gietvloer: welke mogelijkheden zijn er?

Een van de grootste voordelen van gietvloeren is de grote variatie aan gietvloer kleuren waaruit u kunt kiezen. Zo kunt u kiezen voor solo tinten in grijs-, zwart- en witvarianten. Populair is ook de betonlook als kleurvariant, waarbij onder meer tinten grijs, bruin en rood mogelijk zijn. De kleurkeuze is erg belangrijk als u een gietvloer wilt laten plaatsen, want de uitstraling van uw bedrijf wordt hierdoor grotendeels bepaald. Vindt u een gietvloer kleuren kiezen lastig? Onze adviseurs geven u graag advies op maat, zodat u de beste keuze kunt maken.

Voordelen van de belangrijkste kleurvarianten

Kiest u bijvoorbeeld voor een witte vloer, dat kunt u rekenen op een strak, modern en sober ogend resultaat. Een vloer die prima in een industriële ruimte past, bijvoorbeeld in een kantoor! Bent u meer opzoek naar een gekleurde vloer? Fraai is bijvoorbeeld een roodkleurige coatingvloer, of een helderblauwe kleur. Hiermee wordt uw bedrijfsvloer direct een stuk levendiger. Ten slotte kunt u ook voor een grijze betonlook of zwartkleurige vloer gaan. Deze zal goed tot zijn recht komen in bijvoorbeeld showrooms, strakke kantoorpanden of in een restaurant. Prettig is voorts dat u op deze coatingvloeren minder snel krassen en viezigheid ziet. Ze ogen dan ook frisser en schoner!

Verschillende gietvloer kleuren voor bedrijven

Verder worden verschillende kleuren ook vaak gebruikt om een functie van een bepaalde ruimte binnen een bedrijf aan te duiden. Denk hier bijvoorbeeld aan een parkeervak die een donkerdere kleur heeft dan de overige oppervlakken, of een andere kleur die wordt gebruikt in een garage of showroom om een bepaald automodel uit te lichten. Hieronder een kleine opsomming van verschillende gietvloer kleuren en hun mogelijke kleuraanduiding:

  • Rode gietvloer, om een gevaarlijke of een niet-te-betreden ruimte aan te duiden in bijvoorbeeld magazijnen
  • Blauwe gietvloer, om een hygiënische ruimte aan te duiden in bijvoorbeeld ziekenhuizen of andere sanitaire ruimten
  • Gele gietvloer, om looppaden aan te duiden in bijvoorbeeld garages
  • Groene gietvloer, om een veilige ruimte aan te duiden in bijvoorbeeld een zwembad of een recreatiegebied
  • Oranje gietvloer, om een voertuig pad aan te duiden in bijvoorbeeld garages of magazijnen

Hoe worden gietvloer kleuren gemaakt?

Voor gietvloeren als betonlook vloeren, epoxy of PU-vloeren, is een complete range kleuren beschikbaar in de meest gangbare RAL-kleuren. Er wordt hierbij gebruikgemaakt van unieke kleurcodes, om te garanderen dat de juiste kleur vloer gerealiseerd kan worden. Maar hoe worden de gekleurde gietvloeren precies gemaakt? Als u een kleur uitkiest, wordt door ons via een specialistische menging van kleurpigmenten de gewenste kleur in de harscoating ingebracht. Deze mix leidt tot een pigmentvloeistof in de juiste kleur, die dan over het vloeroppervlakte wordt gegoten en zelf egaliseert en uithardt. Daarbij kan er boven op deze laag bij gietvloeren nog een extra beschermende coatinglaag aangebracht worden. Deze laag zorgt voor extra bescherming en voorkomt dat er krassen of beschadigingen op het vloeroppervlak terechtkomen.

Een scherp geprijsde offerte op maat aanvragen?

Laten u verrassen door het veelzijdige aanbod gekleurde gietvloeren van Mesa Coatings. Wij staan in Nederland bekend als een van de nationale topbedrijven op het gebied van gietvloeren in allerlei kleuren, varianten en afwerkingen. Wilt u meer weten, neem dan via ons online formulier contact op met onze klantenservice. U kunt bijvoorbeeld een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze adviseurs inplannen. U kunt hiervoor natuurlijk ook onze klantenservice contacteren. Of heeft u al een keuze gemaakt en wilt u direct een aantrekkelijke offerte op maat ontvangen? Ook dan staat Mesa Coatings voor u klaar!