5 voordelen van een epoxyvloer

Een vraag die regelmatig gesteld wordt

Voordelen van een epoxy vloer

‘Wat zijn de voordelen van een epoxy vloer?’ Een vraag die we regelmatig van klanten krijgen. En waar we niet één antwoord op hebben. Niet omdat we het niet kunnen vertellen, maar omdat de vloer maar liefst 5 belangrijke voordelen te bieden heeft.

Benieuwd naar al die voordelen? We zetten ze alle 5 voor u op een rij:

  • Hoge mechanische belastbaarheid (Heavy Duty)
  • 100% vloeistofdicht
  • Hittebestendig
  • Veilig dankzij antislip
  • Binnen 1 dag gelegd

Hoge mechanische belastbaarheid (Heavy Duty)

De epoxy vloer is één van de meest gebruikte industrievloeren. Dat is niet voor niets, omdat u hiermee kunt vertrouwen op een hoge mechanische belastbaarheid. Het is een typische Heavy Duty-vloer, waardoor u daar zwaar materieel op kunt plaatsen en gebruiken.

Tip: de vloercoating biedt zowel mechanische als chemische belastbaarheid. Werkt u met chemische vloeistoffen? Ook dat is geen probleem, dankzij de unieke samenstelling van onze coating.

Zelfs als u al een vloer heeft liggen kunnen we een epoxy vloercoating aanbrengen. Op die manier profiteert u eenvoudig en voordelig van de enorme voordelen. Een uitstekende keuze voor industriële toepassingen, in allerlei sectoren waarvoor we al jaren werken.

100% vloeistofdicht

Wilt u voldoen aan de HACCP-richtlijnen of gelden er andere belangrijke normen in uw branche? Wij garanderen een 100% vloeistofdichte coating. Het is de beste bescherming van de bodem, waarmee u voorkomt dat er vocht in kan trekken.

Bijkomend voordeel is dat de vloer eenvoudig te reinigen is. Het gaat om een volledig naadloze vloercoating. Dat voorkomt dat er vuil in naden kan kruipen, waar u niet makkelijk bij komt. In plaats daarvan laat de coating zich makkelijk schoonmaken, voor een zowel vloeistofdicht als 100% hygiënische situatie.

Hittebestendig

Onze vloercoatings zijn uitstekend hittebestendig, waardoor u daar in uiteenlopende situaties gebruik van kunt maken. Met behoud van de diverse belangrijke eigenschappen, zodat u zich daar nooit zorgen over hoeft te maken. Onze coatings vervormen niet en verliezen niet hun belangrijke voordelen, ook niet als u daar op een industriële wijze gebruik van maakt. De beste keuze, als u zoekt naar de hoogst mogelijke prestaties.

Veilig dankzij antislip

Onze epoxy vloer biedt bovendien aanvullende mogelijkheden, bijvoorbeeld om de veiligheid verder te vergroten. Een gladde afwerking van de vloer kan leiden tot gevaarlijke situaties. Die gladheid is gelukkig eenvoudig te voorkomen, dankzij de speciale afwerking waar we voor kunnen zorgen. Het gaat om een antislip-behandeling, waarmee we ervoor zorgen dat de vloer volledig veilig is. Een ruwe vloer, waarop uitglijden geen probleem meer vormt. Speciaal geschikt om intensief gebruik van te maken, zonder risico op gladde situaties.

Binnen 1 dag gelegd

We begrijpen tenslotte dat u de vloer op een vlotte manier wilt laten aanbrengen, zodat u zo min mogelijk hinder ondervindt. We kunnen de epoxy vloer al binnen 1 dag aanbrengen.

Benieuwd naar onze epoxyvloeren en welke bedrijven daar al met veel plezier gebruik van maken? Ontdek ze online, net als de diverse voordelen, de beschikbare toepassingen en de mogelijkheden voor uw organisatie. En heeft u vragen? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.