4 voordelen van een slijtvaste vloer

Wat de beste is voor de automotive industrie

De automotive branche is een grote sector, waaronder bedrijven zoals carwashes, tankstations, garages, werkplaatsen, showrooms en parkeerplaatsen vallen. Maar al deze bedrijven hebben wel één ding gemeenschappelijk: ze moeten zorgen voor een goede vloer. Dat is de basis voor al deze bedrijven. Het kenmerk slijtvastheid is in ieder geval één ding dat voor al deze bedrijven belangrijk is. Maar, welke vloer is slijtvast en waarom is deze vloer beter dan andere? Wij geven graag 4 voordelen van het aanbrengen van een slijtvaste vloer.

Verschillende soorten slijtvaste vloeren

Er zijn verschillende slijtvaste vloeren, maar deze moet in ieder geval lang meegaan en makkelijk te onderhouden zijn. Veel mensen zullen dan gelijk denken aan een betonvloer. Het klopt ook wel deels, want een betonvloer is enorm sterk. Maar daarentegen kan beton ook makkelijk gaan scheuren of gaten krijgen. Dit maakt dat dit niet de beste keuze is voor een vloer in de automotive sector. Een andere optie is een PVC vloer, die zijn namelijk ook slijtvast en gemaakt van kunststof parket, je kunt hierbij het beste denken aan laminaat. Deze vloer is dus meer geschikt voor in huis en niet als werkplaatsvloer, carwashvloer of een andere vloer in de automotive sector. De laatste optie is een coatingvloer, gemaakt van verschillende soorten kunststof. De meeste coatingvloeren zijn slijtvast en mechanisch belastbaar. Hierdoor zullen er niet makkelijk scheuren of gaten in de vloer kunnen komen. Daarmee is deze vloer uitermate geschikt voor de automotive sector.

4 voordelen van een slijtvaste vloer voor de automotive industrie:

  • In alle automotive bedrijven zijn er zware voertuigen aanwezig. Zo rijden er in een carwash of wasbox dagelijks auto’s, busjes of misschien wel vrachtwagens. Het voordeel van een slijtvaste coatingvloer is dat de vloer geen scheuren of gaten zal veroorzaken door de zware belasting.
  • Een coatingvloer kan er zo goed als nieuw uit blijven zien zolang je de vloer goed blijft schoonmaken. Het voordeel met een coatingvloer is dat deze makkelijker te reinigen is dan bijvoorbeeld een betonvloer, omdat deze geen vlekken/vocht opneemt. Door de vloer netjes te houden gaat de bedrijfsuitstraling er zeker op vooruit, en dit geeft een goed gevoel af bij de klanten.
  • De vloer moet tegen een stootje kunnen, en laat dat bij een coatingvloer het geval zijn. In een werkplaats komt het regelmatig voor dat er zware gereedschappen vallen op de vloer. Het is wel zo fijn dat de vloer dan niet gelijk scheuren of gaten bevat.
  • Een slijtvaste vloer is ook gelijk duurzaam. De vloer gaat namelijk langer mee. Zo denkt u toch ook nog mee aan het milieu, en bent u direct bezig met duurzaam ondernemen. Daarnaast bespaart het ook een hoop geld als een vloer langer mee gaat.

Wat is de beste slijtvaste vloer voor de automotive branche?

Zoals hierboven al redelijk gebleken was is de beste slijtvaste vloer een coatingvloer. De bovenstaande voordelen slaan namelijk allemaal op de coatingvloer. Naast deze vier voordelen beschikken onze coatingvloeren over nog meer voordelen, waaronder bijvoorbeeld de vloeistofdichtheid, chemische bestendigheid, en worden bijna al onze coatings binnen 1 dag gelegd.

Wilt u graag meer informatie over onze duurzame automotive vloeren? Neem dan contact met ons op en ontdek wat er mogelijk is binnen uw budget.