Garagevloer coating

Renovatie van uw werkplaats in één dag geregeld

Home » Garagevloer

Garagevloer coating

Wie overweegt een (nieuwe) garagevloer te plaatsen, moet rekening houden met verschillende aspecten. Denk bijvoorbeeld aan duurzaamheid, het reinigen ervan, hygiëne en natuurlijk de uitstraling. Een mooie optie voor een garagevloer is een troffelvloer. Een troffelvloer is een aantrekkelijke vloer, die op verschillende plekken toegepast kan worden. Heel handig dus!
De basis van troffelvloeren bestaat uit PMMA-hars en fijn grind. Het hars bindt het fijne grind als het ware samen. Over de troffelmassa – zoals deze combinatie genoemd wordt – wordt een sealer aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de troffelvloer helemaal dicht is voor vloeistoffen en vuil. Een troffelvloer kan aangebracht worden op verschillende ondergronden.

Garagevloer coating zelf leggen: makkelijk of niet?

Een troffelvloer zelf leggen wordt gedaan in een aantal stappen. In de eerste plaats is een goede en schone ondergrond van groot belang. Als de ondervloer niet schoon is, dan hecht de troffelmassa niet goed. Begin daarom met het schuren en reinigen van de ondervloer. Breng daarna een goede hechtprimer aan en laat die ongeveer 24 uur drogen voor u verder gaat. Daarna begint het uitdagende deel van een troffelvloer zelf leggen: het aanbrengen van de tussenlaag: de troffelmassa. Die moet met de hand worden aangebracht en heel netjes vlak worden afgewerkt. Daarna kan er nog een seallaag overheen, die zorgt voor extra bescherming. Vanwege de snelwerkende harsen, is de vloer binnen 2 uur volledig chemisch uitgehard en is uw garagevloer klaar voor gebruik. Het grote voordeel van de troffelvloer is dat deze (tot 1.500 m2) op 1 dag uit te voeren is.

Wij bellen u op

Heeft u vragen of direct advies nodig? Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk op

  • Hidden

Waar kan een garagevloer coatings worden toegepast?

Doordat de troffelvloer een veelzijdige vloer is, die in vele varianten en voor vele doeleinden beschikbaar is, wordt hij hier ook voor gebruikt. Vanwege het makkelijk onderhoud en de naadloze structuur kan het zijn dat u de troffelvloer tegenkomt als bedrijfsvloer in:

Gietvloer voor industrie

Werkplaats of garage

Gietvloer voor de foodsector

Showroom

Gietvloeren voor automotive sector

Autowasstraat

Gietvloer voor de horeca sector

Parkeergarage

De voordelen van een garage coating

Omdat de bovenlaag met een gel laag is afgesloten kan er geen vuil of vloeistof in Troffelvloeren trekken, waardoor het een onderhoudsvriendelijke vloer is die ook nog eens een hoge chemische bestendigheid heeft. Verder is epoxyhars tweemaal sterker dan beton wat resulteert in een hoge mechanische belastbaarheid en kan het naadloos gelegd worden. Dit naadloos leggen draagt bij aan het makkelijk schoonmaken van de garagevloer als ook zijn uitstraling. Zo kunnen zowel grote open ruimtes er strak bij leggen, maar is het ook mogelijk om de troffelvloer in een hele verdieping van bijvoorbeeld een kantoorpand met verschillende ruimtes te leggen.

Enkele voordelen

Heavy duty

Heavy duty

Geschikt voor zware belasting
Chemisch bestendig

Chemisch bestendig

Bestand tegen chemische substansies
Vloeistofdicht

Vloeistofdicht

Bestand tegen vloeistoffen
Hygiënisch

Hygiënisch

Minder ophoping van bacteriën
Garage brochuren

Download onze automotive brochure en schrijf je in voor de nieuwsbrief

Neem contact met ons op voor vragen of deskundig advies

De medewerkers van Mesa Coatings zijn experts op het gebied van coatingsystemen, wilt u advies over het installeren van een coatingvloer voor uw bedrijf? Onze medewerkers staan u graag te woord.

Contactinformatie

Social media