Siergrindvloer

Siergrindvloer is een uitstekende keuze voor een
duurzame vloer met een moderne uitstraling

Siergrindvloer voor uw bedrijf?

Bent u opzoek naar een stijlvolle en slijtvaste bedrijfsvloer? Dan is de siergrindvloer, ook wel steentapijt of grindvloer genoemd, wellicht iets voor u. Deze naadloze vloercoating bestaat uit al dan niet gekleurde kwartskorrels geboden door Epoxyhars. Doordat een siergrindvloer in bijna elke RAL kleur geleverd kan worden en het een warme uitstraling heeft is het toepasbaar in ieder soort bedrijfsinterieur. Of deze nu modern, trendy of industrieel moet zijn. Daarnaast is een siergrindvloer ook nog eens een erg milieubewuste keuze, door zijn lange levensduur een duurzaamheid.

Voor en nadelen van een siergrindvloer

De siergrindvloer is een erg veelzijdige, duurzame en slijtvaste vloer dat ook nog eens erg onderhoudsvriendelijk en vloeistofdicht is. Daarnaast is de vloer ook geschikt voor vloerverwarming. De slijtvastheid van de siergrindvloer is te vergelijken met die van een tegel, heeft het een goede UV- bestendigheid en kan het gebruikt worden op plaatsen waar veel zonlicht komt. Doordat siergrind op bijna alle ondergronden kan worden aangebracht en een naadloze afwerking heeft is het zeer veelzijdig toe te passen. Ten slotte is deze coatingvloer geschikt voor elke situatie waarin de vloer hoge esthetische eisen stelt. Minder geschikt is de siergrindvloer voor situaties waarin een bepaalde mate van mechanische belasting wordt vereist (tot 20N/ mm2) of zware chemische belasting moet worden weerstaan.

Wij bellen u op

Heeft u vragen of direct advies nodig? Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk op

  • Hidden

Open of gesloten structuur

Een siergrindvloer kan in een open of gesloten structuur worden gelegd. Een open structuur siergrindvloer is in de afwerking niet geseald (afdichten met een gel). Dit betekent dat de vloer talloze poriën heeft die zich vullen met lucht en men een aangenaam warm en zacht gevoel heeft als eroverheen wordt gelopen. Het nadeel van een open structuur is dat vuil en stof gemakkelijk tussen de poriën van het siergrind kan gaan zitten.Hierdoor is het vuil en stof moeilijk schoon te maken. Wij raden het altijd aan om een sealer over de siergrind aan te brengen, waardoor de vloer een gesloten structuur krijgt. Hiermee voorkomt u dat er vuil tussen de poriën kan gaan zitten. Tevens is een gesloten structuur ook erg onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken. Het vuil en stof kan namelijk gemakkelijk geveegd of gedweild worden.

Siergrindvloer sealen voor meer hygiëne

Voor het verhogen van de hygiënische eigenschappen is er de mogelijkheid om de siergrindvloer af te sealen. Hierdoor blijven vloeistoffen en vuil bovenop de vloercoating liggen en valt het niet tussen de poriën. Waar het dus nog makkelijker is om de vloer schoon te maken. Verder blijven de steentjes ook op hun plaats en worden ze niet zoals de bij haren van normaal tapijt platgedrukt. Hierdoor ondervindt het stof bij de open als gesloten structuur geen weerstand om opgezogen te worden.

Enkele voordelen

Siergrindvloer

Heavy duty

Geschikt voor zware belasting
Chemisch bestendig Siergrindvloer

Chemisch bestendig

Bestand tegen chemische substanties
Vloeistofdicht Siergrindvloer

Vloeistofdicht

Bestand tegen vloeistoffen
Hygiënisch

Hygiënisch

Minder ophoping van bacteriën

Een siergrindvloer is zeer geschikt voor de volgende ruimtes

Gietvloer voor industrie

Kantine

Siergrindvloer voor de kantine
Gietvloer voor de foodsector

Kantoor

Siergrindvloer voor de kantoor
Gietvloeren voor automotive sector

Winkel

Siergrind voor de winkel
Gietvloeren voor automotive sector

Showroom

Siergrindvloer voor de showroom

Neem contact met ons op voor vragen of deskundig advies

De medewerkers van Mesa Coatings zijn experts op het gebied van coatingsystemen, wilt u advies over het installeren van een coatingvloer voor uw bedrijf? Onze medewerkers staan u graag te woord.

Contactgegevens

Social media