Bij Mesa Coatings is het elke dag de Dag van de Arbeid

Vandaag is het 1 mei en dat is in veel Europese landen een nationale feestdag. Nederland is wat dat betreft een buitenbeentje, want wij vieren hier geen Dag van de Arbeid. Er zullen ongetwijfeld wel bedrijven zijn die hier ook aan meewerken, maar het is geen officiële vrije dag. In onze buurlanden daarentegen, zoals Duitsland en België is de Dag van de Arbeid wel een officiële vrije dag. Vrijwel alle bedrijven en winkels zijn vandaag dicht. In de Nederlandse grensgebieden zal het vandaag ook drukker zijn omdat Belgen en Duitsers massaal een uitje naar Nederland maken.

De geschiedenis van de Dag van de Arbeid

De arbeidsomstandigheden in de fabrieken in de 19e eeuw waren erg slecht en van een maximaal aantal uren per dag werken had nog nooit iemand van gehoord. Dit was dan ook een belangrijk punt op de agenda, toen de eerste socialistische en communistische vakbonden ontstonden. In 1856 werd voor het eerst een 8-urige werkdag ingevoerd in Australië. In de Verenigde Staten werd op 1 mei 1886 een wet van kracht voor de 8-urige werkdag. In 1889 voerde de Tweede Internationale, een socialistische unie van vakbonden en socialistische politieke partijen op 1 mei de Dag van de Arbeid in. De allereerste officiële Dag van de Arbeid vond in verschillende Europese landen plaats op 1 mei 1890. Na de Tweede Wereldoorlog is de Dag van de Arbeid in Nederland naar de achtergrond geschoven. Dit kwam mede doordat Socialistische partijen zich met het koningshuis hadden verzoend en ook 30 april als officiële nationale feestdag erkenden. Vandaag de dag zijn het dan ook enkel socialistische vakbonden en politieke partijen die nog aandacht schenken aan de Dag van de Arbeid.

Bij Mesa Coatings werken we 24/7

Vandaag is voor ons een gewone werkdag. Wij zijn er voor onze klanten. Klanten die ook niet dicht gaan of dicht willen. Deze klanten hebben doorlopende bedrijfsprocessen en kunnen zich niet veroorloven om een dag te sluiten. Ook op een dag als vandaag rijden wij weer voor en leveren topkwaliteit. Sterker nog, ook wij zijn nooit vrij. Wij staan 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor onze klanten klaar. Ook als werkzaamheden in de weekenden, feestdagen of ‘s nachts uitgevoerd moeten worden, dan zijn wij, weliswaar tegen een iets hoger uurtarief, ook op deze dagen en tijden voor onze klanten beschikbaar. Klanten hoeven hun bedrijfsproces zo niet te onderbreken en zullen geen omzet missen. De Dag van de Arbeid? Daar doen wij dus zeker wel aan, alleen wij nemen het heel letterlijk. Vol trots kunnen wij dus zeggen dat het bij ons echt iedere dag de Dag van de Arbeid is!

Dag van de arbeid

Bekijk onze app

Zo goed als alle opdrachten die Mesa Coatings uitgevoerd heeft zijn te bekijken in onze app. Hier geven wij een indruk met wat voor werkzaamheden we uitvoeren. Bent u nieuwsgierig naar ons werk, naar de kwaliteit die we leveren en naar de mogelijkheden? Bekijk dan onze projecten in de app.

App van Mesa Coatings