Het is van belang dat een parkeergaragevloer van hoge kwaliteit is. De reden hiervoor is dat de vloer de hoge mechanische belasting van alle auto’s moet kunnen weerstaan. Daarnaast moet de vloer vloeistofdicht en slijtvast zijn. Er moet ook rekening gehouden worden met alle uitlaatgassen en strooizout wat vrijkomt in een parkeergarage. In deze blog zullen we uitleggen waarom de uitstraling van een parkeergarage belangrijk is, wat de meest voorkomende problemen zijn en welke vloer deze problemen niet voorkomt.

De uitstraling van een parkeergarage

De uitstraling is belangrijk, om parkerende bezoekers de juiste beleving te bieden. De lichte kleuren van een parkeergaragevloer creëren ruimte. De juiste belijning om de weg te kunnen wijzen is cruciaal om geen ongelukken/ opstoppingen in de garage te vormen. Daarnaast moeten parkeervakken duidelijk aangegeven zijn en het zebrapad moet opvallen voor de verkeersveiligheid van iedere bezoeker. Een parkeergarage heeft vaak een kil en galmend geluid, wat als onprettig wordt ervaren. De vloer speelt daarom een belangrijke rol bij de uitstraling en kan het verschil in beleving maken.

parkeervloer

Veelvoorkomende problemen

Auto’s brengen vaak olie, water, zand, sneeuw en andere schadelijke producten met zich mee. Hierdoor slijt de vloer vaak snel, ontstaan er vlekken en wordt de belijning slechter zichtbaar. Ook het kille galmende geluid en de verlichting worden vaak als een probleem ervaren door de bezoeker. De veiligheid wordt hierdoor minder, waardoor het bezoek aan de parkeergarage als een minder goede belevenis wordt ervaren.

De optimale parkeergarage vloer

Mesa Coatings biedt coatings voor parkeergarages die eerder genoemde problemen weten te voorkomen. De coatingvloer is geluiddempend, antislip, vloeistofdicht, duurzaam en heeft een hoge mechanische belastbaarheid. Daarnaast komt de verlichting op een coatingvloer veel beter tot z’n recht. Op die manier verhogen we de veiligheid, die we verder kunnen vergroten door middel van een anti-slip coating. Daarnaast beleven bezoekers een goede ervaring waarin veiligheid een belangrijke rol speelt. Hierdoor maakt u een wijze investering in de toekomst.

parkeergarage coatings
coatingsvloer
garagevloer

Neem contact met ons op

Als u meer te weten wilt komen over welke vloer het beste bij uw bedrijf past laat dan uw gegevens achter op onze website. Onze specialisten zullen telefonisch of per email contact met u opnemen om de mogelijkheden te bespreken. We laten u ook graag voorbeelden zien van coatings voor de parkeergarage die we elders aangebracht hebben, zodat u het verschil ervaart ten opzichte van andere vloeren die er soms worden gebruikt.