Mensen die een auto komen wassen staan niet altijd stil bij de eigen veiligheid in de wasstraat. Maar niet iedere vloer in een wasstraat biedt de veiligheid die het zou moeten bieden. Veel wasstraten hebben een vloer van beton terwijl dit veel nadelige eigenschappen heeft. Een coatingvloer is een alternatief, die een oplossing biedt voor de meeste problemen van een betonvloer.

Waarom is een betonvloer nadeliger dan een coatingvloer?

Een betonvloer is niet waterdicht en antislip, wat de kans op uitglijden vergroot. Een gecoate wasstraat vloer is juist wel antislip en waterdicht, wat belangrijk is om ongelukken te voorkomen. Daarnaast zijn vloercoatings chemisch bestendig. Hierdoor zal water en de vloeistoffen die gebruikt worden bij het wassen van een auto niet in de vloer getrokken worden en blijft de vloer veel langer mooi en bruikbaar. Bovendien kunnen coatingvloeren naadloos gelegd worden, waardoor kans op schimmel verkleind wordt. Over het algemeen biedt een coatingvloer veel voordelen ten opzichte van een betonvloer en is tijdbesparend door de onderhoudsvriendelijkheid van de vloer.

wasstraatvloer

De vloer in een truckwash

Voor vrachtwagen wasstraten is het belangrijk dat de vloer een hoge mechanische belastbaarheid heeft. De kans op scheuren bij een betonvloer is vele malen groter dan bij een coatingvloer. Ook bij een truckwash is het belangrijk dat de vloer bestand is tegen chemische vloeistoffen en water dat gebruikt wordt bij het wassen van de trucks.

Oplossing voor iedere faciliteit

Ook hebben wij een vloer die geschikt is voor iedere automotive faciliteit. De gecertificeerde MesaCon 6000 Troffelvloer wordt op 1 dag gelegd en is 2 uur na gereedkomen weer volledig belastbaar. Of deze nu over een nieuwe dekvloer of een vergaande tegelvloer aangebracht moet worden de MesaCon 6000 Troffelvloer is de oplossing voor uw vloerproblemen!

Bezoek ons op de Autoprof vakbeurs

Mesa Coatings heeft een vloer die een oplossing biedt voor al deze problemen en daarmee de veiligheid van wasstraat bezoekers verhoogd. Wij staan van 16 tot en met 18 oktober op de Autoprof vakbeurs in de Evenementenhal in Hardenberg. Hier kunt u kennismaken met de vloercoatings voor wasstraten. Wilt u persoonlijk advies over de coatings voor uw wasstraat? Kom dan 16, 17 of 18 oktober een kijkje bij ons nemen! Onze specialisten staan u hier graag te woord.