De Week van de Slager

Deze week start ‘De Week van de Slager’. Tijdens deze week wordt het slagersvak extra onder het voetlicht gebracht bij het grote publiek. En dat is hard nodig ook. Het slagersvak staat onder druk. Vacatures worden maar moeilijk ingevuld en de interesse van de jongere generaties voor het slagersvak neemt drastisch af. Niet alleen in Nederland is dit een probleem, in België is De Week van de Slager in de laatste week van april gehouden. Tijdens deze week organiseren slagers klantenacties en allerlei leuke activiteiten, waarbij ook schoolklassen kunnen deelnemen om kinderen kennis te laten maken met het slagersvak.

Hoe is de Week van de Slager ontstaan?

Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb) is een subsidiefonds dat opleidingen en trainingen financiert voor aankomende slagers en slagers die al in het vak bezig zijn. Een anders deel van hun werkzaamheden bestaat uit het enthousiasmeren van jongeren om voor het slagersvak te kiezen. Deze activiteiten worden uitgevoerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). In 2013 is als onderdeel hiervan gestart met het organiseren van ‘De dag van de Slager’. Consumenten en vooral ook jongeren werden door middel van activiteiten en acties in aanraking gebracht met het slagersvak. De Dag van de Slager bestond uit een drietal dagen. Slagers die zich hadden aangemeld ontvingen een promotiepakket van het KNS en konden naar eigen invulling demonstraties, workshops of klassenbezoeken organiseren op één van deze dagen. Voor dit jaar is gekozen om ‘De week van de Slager’ te organiseren. Slagers hebben hebben nu nog meer dagen om hun geliefde vak in de schijnwerpers te zetten.

professionele keuken
vleesverwerkingsbedrijf
coatingvloer vleesverwerkingsbedrijf

Ook bij Mesa Coatings werken wij mee aan de toekomst van de slagers

Voor gebrek aan interesse voor het slagersambacht hoeven slagers bij ons niet bang te zijn. Integendeel zelfs. Wij weten exact wat voor een slager belangrijk is. Hygiëne is één van de belangrijkste onderdelen van het slagersvak. Bij vele slagerijen hebben wij de vloeren reeds voorzien van onze speciale coating dat voldoet aan alle eisen die de Voedsel en Waren Autoriteit en HACCP stelt aan een hygiënische vloer. Met onze coatings wordt voorkomen dat bacteriën en schimmels zich in de vloer gaan nestelen. Doordat de vloeren snel en gemakkelijk gereinigd worden bespaar je ook water, zodat je ecologisch verantwoord aan het ondernemen bent. Zowel onze vloercoatings als wandcoatings zijn geschikt voor vrijwel alle ruimtes in jouw slagerij. In de keuken, de opslag, de koelcel, maar ook in je winkel of sanitaire ruimtes zullen onze speciale coatings zorgdragen voor een perfect hygiënische vloer die voldoet aan de wettelijk gestelde eisen. Met onze coating is urenlang schoonmaken verleden tijd en heb je meer tijd om hygiënisch en onbezorgd je slagersambacht uit te voeren.

Meld je ook aan voor De Week van de Slager volgend jaar!

Heb jij je dit jaar niet als slager al aangemeld voor De Week van de Slager? Het kan volgend jaar weer. Dit jaar ontvingen alle deelnemende slagers een gratis promotiepakket met daarin allerlei materiaal om jouw slagerij tijdens deze week te promoten. Meld je daarom volgend jaar ook aan en promoot samen met jouw collega-slagers het slagersvak, zodat het ambacht van slager ook voor de toekomst verzekerd is! Dit jaar kun je uiteraard nog wel een kijkje gaan nemen! .