Duurzame vloeren voor uw autoshowroom

Draag uw steentje bij aan het klimaat

Duurzaamheid is in de laatste jaren een steeds grotere rol gaan spelen in het leven van Nederlanders en de zakenwereld. Het wordt steeds belangrijker voor zowel ondernemingen als voor hun klanten om duurzame keuzes te maken en hun negatieve impact op de natuur en het klimaat te verminderen. De reductie van de menselijke impact op de natuurlijke wereld is hard nodig om haar voortbestaan te kunnen garanderen.
Als we als welvarende mens doorgaan met de exploitatie van grondstoffen, het uitstoten van broeikasgassen en overmatig blijven consumeren, dan zal de planeet verder opwarmen en vele plant- en diersoorten zullen uitsterven, wat rampzalige gevolgen zal hebben voor het leven op aarde zoals we het kennen. Om dit te voorkomen is het nodig dat iedereen bijdraagt aan het reduceren van onze negatieve invloeden, zo ook ondernemers. Dit kan op vele verschillende manieren, bijvoorbeeld door het installeren van duurzame vloeren of andere bouwelementen in uw bedrijfspand. Wilt u meer weten over hoe uw bedrijf kan bijdragen aan het behoud van onze planeet en het voortbestaan van de mensheid? In dit artikel geven we u enkele suggesties om de impact van uw bedrijf te verduurzamen.

Duurzaamheid in de Auto-industrie

De auto-industrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld en is onder meer verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de uitstoot van broeikasgassen die leiden tot de opwarming van de aarde, net als de rest van de transportsector. Toch voegen persoonlijke voertuigen zoals auto’s veel waarde toe aan de levenskwaliteit van mensen door ze een niveau van vrijheid en flexibiliteit te bieden die andere voertuigen simpelweg niet kunnen evenaren. Auto’s zullen dus niet snel van het straatbeeld verdwijnen en de automobielindustrie zal blijven bestaan. Het is daarom extra belangrijk dat ondernemers in deze sector actief zijn in het verduurzamen van de industrie.

Duurzaam ondernemen

Er bestaat een gebruikelijk misverstand onder zakenlui en consumenten dat duurzaamheid duur is en winstmarges en prijzen lijden onder de toepassing van duurzame praktijken. Dat hoeft echter helemaal niet zo te zijn: De oer-Hollandse volkswijsheid “goedkoop is duurkoop” gaat namelijk hand in hand met de principes waar duurzaamheid om draait. Uiteindelijk hangt het voortbestaan van onze planeet, net als ondernemen, namelijk grotendeels af van efficiënte productie. Bij duurzaam ondernemen staan de drie P’s (People, Planet en Profit) centraal en alle drie deze factoren hebben baat bij het meest efficiënte gebruik van de investeringen en bezittingen van het bedrijf. Als u bijvoorbeeld een manier vindt om verspilling tegen te gaan door minder aan te schaffen of meer te hergebruiken profiteren zowel uw klanten als de planeet als uzelf daarvan!

Hoe past u duurzaam ondernemen toe in de auto-industrie?

Als verkoper in de autosector heeft u weinig invloed op de productie van auto’s, maar kunt u toch een grote invloed hebben en tegelijkertijd uw winst maximaliseren. Maak bijvoorbeeld duurzame keuzes in de constructie en het gebruik van uw showroom:

  • Gebruik in de bouw enkel materialen die gerecycled of geupcycled zijn en zo min mogelijk vervuiling produceren bij de productie.
  • Kies voor materialen die een lange levensduur hebben en weinig onderhoud behoeven, zoals de duurzame vloeren van Mesa Coatings.
  • Verminder energiegebruik door middel van ledverlichting, goede isolatie en energie-efficiënte apparatuur. Doe ’s nachts ook alle verlichting uit en investeer in zonnepanelen om uw eigen groene energie te produceren.
  • Hergebruik en repareer oude bouwmaterialen en meubels zo veel mogelijk in plaats van nieuwe producten aan te schaffen. Kunt u echt niets meer met de objecten? Dan kunt u vaak de materialen nog aan andere bedrijven verkopen die er wél raad mee weten.

Daarnaast is het ook voordelig om in uw assortiment zoveel mogelijk elektrische voertuigen en brandstof-efficiënte auto’s op te nemen. Daarnaast kunt u ook verspilling en onnodige productie voorkomen door occasions met een laag brandstofverbruik te verkopen.

magazijn vloer
app van mesa coatings
magazijn vloer
epoxy vloer

Mesa Coatings

Bij Mesa Coatings specialiseren wij in de productie en installatie van diverse kunststoffen bedrijfsvloeren. We hebben jarenlange ervaring in vloeren voor vrijwel elke branche en kunnen ook uw bedrijf voorzien van de ideale werkvloer. Ons professionele team legt kwaliteitsvloeren naadloos aan en zorgt ervoor dat het overgrote deel van onze projecten binnen één dag voltooid is, zodat u minimale vertraging oploopt.

Bekijk ons aanbod nu op onze website, of neem direct contact met ons op voor vragen of persoonlijk advies!