Een carwash renovatie in Thionville, Frankrijk

Afgelopen week heeft Mesa Coatings in Thionville, Frankrijk, een project uitgevoerd. Dit project betreft het aanbrengen van een Mesa Fast vloersysteem in de voorwas en wasstraat. Tijdens de werkzaamheden was er veel aandacht voor het project van Mesa Coatings. Het is de laatste tijd zeer opmerkelijk dat er internationaal steeds meer vraag is naar kwalitatieve vloeren. Daarom koos Carwash Sàrl Locarest voor Mesa Coatings.

De werkzaamheden

Het project nam twee werkdagen in beslag, waar wij in totaal vijf man personeel bezig was met het leggen van de vloer. In deze twee dagen is de vloer geschuurd én aangebracht in de wasstraat en voorwas. Daarnaast werden er bijbehorende plinten aangebracht, om de vloer vloeistofdicht te maken. De eerste stap was het schuren van de vloer, wat gevolgd werd door het repareren van scheuren. Nadat de huidige ondergrond in de juiste staat was, kon het Mesa Fast vloersysteem aangebracht worden. Ook het aanbrengen van dit systeem vereist bepaalde stappen:

  1. De primerlaag aanbrengen en deze instrooien met granulaat
  2. Het aanbrengen van afschotverbetering rondom het rooster
  3. De plinten en waterkering worden aangebracht
  4. De tussenlaag aanbrengen en instrooien met granulaat
  5. De Mesa Fast seallaag aanbrengen

Nadat deze stappen voltooid zijn, kan de vloer netjes afgewerkt worden en dan is deze klaar voor oplevering. Na twee uur uitharding kan de vloer al volledig in gebruik genomen worden.

voorbereiding vloercoating
autowasstraat coating
antislipvloer autowasstraat

Het Mesa Fast systeem

Het Mesa Fast systeem is het meest gekozen vloersysteem van Mesa Coatings binnen de carwash branche. Er zijn verschillende redenen waarom dit systeem juist zo geschikt is voor deze sector. Uiteraard zijn er verschillende voordelen waar dit vloersysteem aan voldoet, zoals; de vloeistofdichtheid, antislip laag en mechanische belastbaarheid. Maar daarnaast voldoet de vloer hiermee ook direct aan diverse wettelijke eisen, zoals de eis dat het water niet in de ondergrond mag lekken (vloeistofdichtheid). Daarnaast is dit vloersysteem niet alleen toepasbaar in de wasstraat en voorwas, maar ook in de wasboxen, sanitaire ruimtes, kantoor en eventuele andere ruimtes. Heb je een wasstraat bij een tankstation? Dan zouden we ook de winkel en pompeilanden van het Mesa Fast systeem kunnen voorzien. Het is namelijk een veelzijdig vloersysteem, die in zo goed als elke ruimte toepasbaar is.

Geïnteresseerd in een antislipvloer?

Neem dan contact op met ons!

wasstraat coatings

Carwash coatings

Mesa Coatings heeft al door heel Nederland, België, Luxemburg en Duitsland coatings in de carwash aangebracht. Nu is daar ook een project in Frankrijk bij gekomen. Wilt u meer van onze projecten binnen de carwashbranche zien? Neem dan eens een kijkje in onze app. Wie weet is er een project bij u in de buurt afgerond, en kunt u even een bezoek brengen om te kijken naar ons vloersysteem voor de carwash. Uiteraard kunt u ook altijd een offerte aanvragen. Een van onze specialisten zal dan zo snel mogelijk contact met u opnemen, om zo een oplossing op maat te vinden.