Vanaf het moment dat het varken, de koe of de kip ter aarde komt tot aan het moment dat u afrekent voor uw vlees is hygiëne van cruciaal belang. Dierlijke voedselproducten zijn ontzettend vatbaar voor bacteriën, schimmels en andere vormen van bederf die een gevaar voor de gezondheid vormen. Vaak denken consumenten alleen na over de veiligheid en hygiëne van het eindproduct, maar in de gehele cyclus liggen gevaren op de loer. Mesa Coatings is de specialist in het beheersen van deze risico’s en zorgt van begin tot eind voor een hygiënische werkomgeving.

De hygiënische risico’s in de agrarische sector

Waar dieren leven, bestaat de kans op het uitbreken van ziektes, infecties en besmettingen. Vaak worden deze problemen veroorzaakt door een gebrekkige hygiëne, ondanks verwoede pogingen om dit tegen te gaan. Dit heeft te maken met het feit dat vuil zich kan ophopen in beton, in de vloeren, maar ook in wanden en aan plafonds. Dit zijn perfecte broeinesten voor bacteriën en andere bronnen die voor ziektes bij dieren kunnen zorgen. Wanneer er een ziekte uitbreekt, is de kans groot dat zeer veel dieren besmet raken. Dit is natuurlijk een ramp voor de dieren, maar ook voor de veehouder: zijn vee zal veel minder vlees opleveren omdat een groot deel van de dieren niet meer geschikt is voor consumptie.

Het gevolg is leed voor de dieren, financiële schade voor de veehouder en minder vlees voor de consument. Mesa Coatings helpt om dergelijke scenario’s te voorkomen door een uitstekende hygiënische basis te leggen in veehouderijen. Dit doen wij door afstotende coatings aan te brengen op vloeren, wanden en plafonds.

slagerij
vleesverwerkingsbedrijf

Risico’s in de slagerij of in de winkel

Wanneer vee verwerkt wordt tot vlees en dit vlees richting de slager of winkel gaat, komen er nieuwe risico’s om de hoek kijken. In dit stadium werken mensen niet meer met dieren, maar zijn zij bezig met het bereiden of verwerken van voedselproducten. Wanneer de hygiëne hier niet optimaal is, zal dit direct de consument treffen. Het mag absoluut niet voorkomen dat klanten vlees kopen dat is geïnfecteerd met bacteriën, ziektes of op andere wijze is besmet of aangetast.
Om de benodigde hygiëne te kunnen waarborgen en gezondheidsrisico’s te voorkomen, moet er allereerst gekeken worden naar de werkruimtes waarin vlees wordt verwerkt. Wanneer zich hier bacteriën kunnen ophopen, zijn gezondheid en veiligheid in het geding. De coating oplossingen van Mesa worden dan ook niet alleen in veehouderijen toegepast, maar ook in slagerijen en supermarkten. In de winkel, slagerij, koelcel, vriescel of alle andere plekken waar met vlees gewerkt wordt en goede hygiëne van cruciaal belang is, brengen wij coatings aan op wanden en vloeren. Bacteriën krijgen daardoor geen kans om zich te hechten en de ruimte kan elke dag eenvoudig en volledig gereinigd worden.

Wij helpen restaurants en horeca

Koopt u uw vlees bij de supermarkt of slager, dan zijn de voorgaande twee stadia doorlopen en hebt u een veilig voedselproduct in handen. Maar hoe zit dat in restaurants en andere horecagelegenheden? Hier wordt het vlees opnieuw verwerkt in gerechten. Ook voor restaurantkeukens en alle opslagruimtes, koelcellen en vriescellen in de horeca leveren wij oplossingen op maat die ervoor zorgen dat goede hygiëne wordt gewaarborgd. Wanneer u uw vork in een vers stukje vlees zet, is dit stuk vlees in de gehele verwerkingsketen beschermd geweest, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken.
Wanneer uw gerecht op uw bord ligt, stopt de zorg voor hygiëne voor het personeel nog niet. In de keuken zal goed moeten worden schoongemaakt. Onze coatings beschermen niet alleen tegen bacteriën, schimmels en andere bronnen, maar maken ook mogelijk dat elke ruimte na gebruik snel, effectief en zonder het gebruik van chemische middelen volledig gereinigd kan worden. Dankzij de unieke vuilafstotende eigenschappen, volstaat reiniging met water en een regulier schoonmaakmiddel.

Wilt u voorbeelden zien?

Bent u benieuwd naar voorbeelden van de toepassing van onze coatings? In onze app vindt u vrijwel al onze projecten. Zo kunt u zelf zien hoe onze coatings het verschil maken op het gebied van hygiëne en veiligheid.