Kantoor inrichting

Het inrichten van kantoorpanden: het belang van een goede vloer

Bij het inrichten van kantoorpanden wordt er aan diverse aspecten een hoop aandacht besteed. Waar komen de flexwerkplekken? Welke afdeling komt waar te zitten, hoe wordt de koffiehoek ingericht en wat zijn de beste plekken voor vergaderruimtes? Bij het installeren van de vloer in het kantoorpand, wordt er vaak gekeken naar duurzaamheid en weinig onderhoud, uiteraard in combinatie met de juiste uitstraling en kosten. Dat is logisch, maar toch loont het om nog net even een stap verder te kijken en goed na te denken over het gebruik van de vloer en wat de uitdagingen zijn op het gebied van duurzaamheid, onderhoud en hygiëne.

Veelvoorkomende problemen bij kantoorvloeren

Er ligt een fraaie vloer, maar vervolgens blijkt dat deze toch niet in alle opzichten voldoet. Het is een veelvoorkomend probleem bij vloeren in kantoorpanden. De vloer wordt intensief gebruikt en vaak komen medewerkers er pas na een tijdje achter dat er bepaalde nadelen kleven aan de vloer (al dan niet letterlijk). De meest gehoorde problemen zijn:

  • Statische elektriciteit (en bijbehorende schokken)
  • Schoenen die strepen achterlaten op de vloer
  • Vlekken die er niet uit gaan
  • Te veel loopgeluid en een slechte geluidsdemping
  • Te stroef of te glad
  • Stof is zeer zichtbaar of hecht zich gemakkelijk
  • De vloer slijt snel of wordt snel lelijk
  • De vloer verkleurt

Dit kan zorgen voor een hoop ergernis of zelfs problemen. De oplossing is niet altijd eenvoudig, dus vaak wordt ervoor gekozen om er maar niets aan de te doen. De vloer zit er wellicht pas net in en het is te tijdrovend en/of te kostbaar om deze te vervangen. Toch is er een oplossing. Voor wij hierop ingaan, is het eerst goed om de voordelen en nadelen per vloer te weten.

kantoorvloer
gietvloer kantoor

De voor- en nadelen van de meest voorkomende vloeren

Tapijt is een vloer die in veel kantoren ligt. Het voordeel van tapijt is dat het in alle mogelijke kleuren leverbaar is. Ook is het snel te installeren, goedkoop en loopt het comfortabel. Logisch dus dat dit de nummer een keuze is voor veel bedrijven. Het is echter beslist niet slijtvast, moeilijk schoon te houden en wordt snel lelijk. Laminaat is eenvoudig schoon te houden en ziet er fraai uit, maar kan snel beschadigen. Denk aan valschade. PVC kent eigenlijk geen van deze nadelen, maar heeft dan wel weer als nadeel dat het behoorlijk duur is.

Een coatingvloer biedt unieke voordelen

Er is een vloertype dat van geen van deze nadelen last heeft: een gietvloer. Een gietvloer laat u zeer snel en eenvoudig installeren door een expert zoals wij. De vloer is zeer duurzaam, zowel qua levensduur als materiaalgebruik, bijzonder sterk, zeer hygiënisch en eenvoudig schoon te maken, stil en aangenaam stroef. Investeren in een gietvloer betekent jarenlang voort kunnen, want de vloer is zo goed als onderhoudsvrij. In drukke kantoren waar veel wordt gelopen, geknoeid en heen en weer wordt geschoven met stoelen, is dit het ideale vloertype. U of uw beheerder, collega’s en medewerkers en de schoonmakers zullen u dankbaar zijn voor deze keuze.

vakbeurs facilitair

Bezoek ons op de Facilitair & Gebouwbeheer beurs

Wilt u meer weten over coatingvloeren en is het tijd voor een nieuwe vloer in uw kantoor? Bezoek ons op stand G3 van de Facilitair & Gebouwbeheer beurs. Onze specialisten zijn hier aanwezig en ontvangen u graag om uw vragen te beantwoorden en alles te vertellen over de unieke voordelen van een coatingvloer. Wij nemen graag de tijd voor u en u kunt direct kennismaken met onze innovatieve coatings die ook de vloer in uw kantoor een langer leven zullen bezorgen.

Bekijk onze app

Zo goed als alle opdrachten die Mesa Coatings uitgevoerd heeft staan in onze app. Hierdoor geven wij een indruk met wat voor werkzaamheden we uitvoeren. Bent u nieuwsgierig naar ons werk, de kwaliteit die we leveren en de mogelijkheden? Bekijk dan de projecten in de app.