Hittebestendige vloeren
voor ieder professioneel bedrijf

Een goede vloer is onmisbaar voor ieder bedrijf. Dit zorgt namelijk voor extra veiligheid en creëert een professionele werkomgeving. Bij bepaalde bedrijven betekent dit dat de vloer bestand moet zijn tegen hitte. Dit is onder andere belangrijk bij verschillende horecabedrijven, maar ook binnen de industriële sector. Zo moet de werkplaats van een lasbedrijf tegen de hoge temperaturen van het lasapparaat kunnen, terwijl een grote fabriekshal snel opwarmt dankzij de vele machines op de vloer. De juiste vloer kan binnen dit soort bedrijven een aantal vervelende problemen voorkomen.

Het belang van een hittebestendige vloer

Wanneer een normale vloer aan hoge temperaturen wordt blootgesteld, ontstaan er al snel problemen. Zo is het mogelijk dat de vloer smelt of scheurt. Dit komt doordat de materialen van de vloer vloeibaar worden, of doordat ze gaan uitzetten door de hitte. Dat zorgt er niet alleen voor dat de vloer er niet meer mooi uitziet, maar creëert ook een onveilige werksituatie. Zo is de vloer lastiger te reinigen en is er de kans dat werknemers sneller struikelen door oneffenheden op de vloer. Voor een veilige, hygiënische en professionele werkruimte is het dus belangrijk om een vloer te kopen die zonder problemen tegen hoge temperaturen kan.

haccp vloer
professionele keuken
industrie

Altijd een veilige en professionele vloer

Voor bedrijven die met veel hitte werken, is het dus de moeite waard om te investeren in een goede hittebestendige vloer. Dit voorkomt niet alleen een aantal vervelende ongelukken, maar zorgt er ook voor dat de vloer langer meegaat. Het is namelijk een stuk voordeliger om slechts één keer te investeren in een goede vloer, dan om een minder kwalitatieve vloer vier keer te moeten vervangen wegens brandplekken of scheuren. Daarnaast zijn er nog andere manieren waarop bedrijven hun vloer nog veiliger kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan een antisliplaag die voorkomt dat werknemers uitglijden. In grote fabriekspanden of opslagplaatsen is een extra stevige vloer ook prettig, zodat de vloer zeker in staat is om grote hoeveelheden gewicht te dragen. Voor een hygiënische werkruimte is het bovendien nuttig om een vloer te hebben die makkelijk te reinigen is, eventueel met behulp van speciale schoonmaakmiddelen en oliën.

De hittebestendige vloeren van Mesa Coatings

Voor ieder bedrijf dat op zoek is naar een kwalitatieve hittebestendige vloer, heeft Mesa Coatings de juiste oplossing. Wij leveren namelijk hoogwaardige vloeren die de hoogste hitte aankunnen zonder te scheuren, smelten of te verkleuren. Daarnaast is het ook mogelijk om de vloeren te voorzien van extra features. Hierbij kan gedacht worden aan een antisliplaag, maar ook aan een vloer die speciaal is gemaakt voor mechanische belasting. Om welke vloer het ook gaat: wij zorgen ervoor dat ieder exemplaar onderhoudsvriendelijk is. Een bijkomend voordeel is dat wij in staat zijn om vrijwel iedere vloer binnen slechts één dag aan te leggen. Hierdoor kunt u in een mum van tijd weer aan de slag met uw bedrijf, maar dan wel op een hoogwaardige vloer die van alle gemakken is voorzien.