In werkplaatsen worden zware gereedschappen, apparatuur, auto’s, machines en allerlei substanties als oliën en vloeistoffen gebruikt. Dit brengt risico’s met zich mee. In elke werkplaats wordt wel eens gelekt, verspild of gebeurt een ongeluk. Hoe kunt u er dan voor zorgen dat hierdoor geen (langdurige) onhygiënische of gevaarlijke situaties ontstaan? U bent ongetwijfeld bekend met het belang van preventie en goede schoonmaak, maar wist u ook dat er een zeer solide basis gelegd kan worden om hygiëne en schade te voorkomen? Het geheim schuilt in de vloer. De juiste vloeren kunnen elke werkplaats verbeteren in hygiënisch opzicht. Wij vertellen u graag hoe.

Wat zijn veelvoorkomende problemen in werkplaatsen?

In bijna alle werkplaatsen komen dezelfde problemen voor. De werkdruk is hoog: er wordt veel en snel gewerkt met behulp van talloze machines, gereedschappen en middelen. Dit betekent dat de kans op een ongeluk, beschadiging of vervuiling groot is. Het is geen vraag of dit gebeurt, maar wanneer.

De veelvoorkomende problemen in werkplaatsen die u ongetwijfeld zult herkennen zijn scheuren die ontstaan door het gebruik van zware voertuigen, auto’s en machines, vlekken door het lekken of vallen van olie en andere vloeistoffen, gladheid die ontstaat door intensief gebruik of het achterblijven van olie of andere vloeistoffen en vuil dat zich hecht in poreuze gedeelten. Al deze problemen kunnen ongewenste, onhygiënische en zelfs gevaarlijke situaties veroorzaken. U wilt zorg dragen voor maximale veiligheid en hygiëne voor uw personeel. Het aanbrengen van de juiste vloer kan u hierbij perfect helpen.

De voordelen van een coatingvloer

Een coatingvloer is de ideale vloer voor in de werkplaats. Hij biedt dezelfde voordelen als een betonvloer op het gebied van stevigheid. Daar bovenop komen echter nog enkele belangrijke unieke eigenschappen en voordelen: zo is een coatingvloer volledig dicht. Dit betekent dat vuil en vocht geen plek hebben om zich te hechten. Ook is de vloer extra stroef, duurzaam, milieuvriendelijk en zeer hygiënisch omdat deze eenvoudig gereinigd kan worden. Vuil, olie, vloeistof en andere stoffen krijgen geen kans om te hechten, terwijl u met een gerust hart zware apparatuur kunt gebruiken: de vloer is hiertegen bestand.

Een coatingvloer is door specialisten binnen een dag gelegd. In de gemiddelde werkplaats neemt het aanbrengen van zo’n vloer niet meer dan een paar uur in beslag. Deze is bovendien binnen een paar uur volledig te gebruiken. Laat u een coatingvloer aanbrengen, dan zorgt dit dus voor minimale hinder in uw planning.

De ideale coatingvloer voor in de werkplaats is een epoxyvloer. Dit mengsel van hars en grind is speciaal ontwikkeld om zelfs bij het zwaarste gebruik comfort, veiligheid en hygiëne te bieden. In verband met het hanteren van het juiste mengsel moet deze vloer door specialisten worden aangebracht.

automotive

Bezoek Mesa Coatings op de Autoprof beurs Gorinchem

Bent u van plan om de Autoprof beurs te bezoeken? Kom dan ook zeker langs bij de specialisten van Mesa Coatings op stand B111. Wij zijn de gehele beurs aanwezig om u te verwelkomen en u alle voordelen van onze coatingvloeren uit te leggen. Wij kijken uit naar onze kennismaking.