PMMA-vloer voor uw bedrijf?

Hoe maakt het gebruik van een PMMA-vloer het verschil voor uw bedrijf?

PMMA-vloeren zijn populaire vloeren voor bedrijven. Dit type vloersysteem wordt ook wel troffelvloer, acrylaatvloer of mortelvloer genoemd en zoals het bij Mesa Coatings genoemd wordt: Mesa Fast. De PMMA-vloer heeft vele voordelen en is binnen iedere sector en branche toepasbaar.

Welke voordelen heeft een PMMA-vloer voor uw bedrijf? Dat leest u in deze blog.

Wat is een PMMA-vloer?

PMMA is een kunstharsgebonden vloersysteem en staat voor polymethylmethancrylaat. In feite is de PMMA-vloer een ingestrooide mortelvloer, soms ook troffelvloer genoemd. Het vloersysteem is ca. 4 – 5 mm dik en bestaat uit vier lagen: een primecoat-trans, een flexibele tussenlaag, granulaat en een seallaag. Allereerst wordt de primecoat-trans aangebracht op de geschuurde of gestraalde ondergrond. De primecoat-trans zorgt ervoor dat de coating zal hechten aan de huidige ondergrond. Daarna wordt de tussenlaag geplaatst, deze laag zorgt voor het opvangen van spanningen en is hierdoor mechanisch belastbaar. Het granulaat, waarmee de tussenlaag wordt ingestrooid, vangt bovenwaartse kracht op, creëert een structuur in het oppervlak en krassen worden op deze manier minder zichtbaar. Als laatst wordt de toplaag aangebracht. De toplaag is UV-bestendig en dekt de vloer af in de gewenste afwerking, van glad tot antislip. De chemische bestendigheid en UV-wering zorgen ervoor dat er geen vlekken en kleurvervaging zal ontstaan.

Snelle droogtijd

Wellicht het grootste voordeel van de PMMA-vloer is dat de vloer een erg korte droogtijd heeft. Het systeem wordt doorgaans op één dag geplaatst en na twee uur uitharding is de vloer zowel mechanisch als chemisch belastbaar. Dit is ideaal voor bedrijven waarbij omzetderving tot een minimum beperkt moet blijven, bijvoorbeeld productiehallen, tankstations en horecabedrijven.

Voordelen in verschillende toepassingsgebieden

Daarnaast is de PMMA-vloer 100% vloeistofdicht, naadloos gelegd en bestand tegen chemicaliën als zuren, alkaliën, logen, oliën en organische substanties. Hierdoor is de vloer uiterst geschikt in sanitaire ruimtes, carwashes, werkplaatsen en garages. Verder is de vloer mechanische belastbaar en heeft het uitstekende kras- en slijtvaste eigenschappen. Ook is het systeem UV-bestendig, waardoor het zeer geschikt is in winkelruimtes, kantoren, restaurants en showrooms.

Daarnaast is de vloer eenvoudig te reinigen, stofvrij en slijtvast. Deze eigenschappen maken de vloer daarom ook erg geschikt voor de automotive, horeca of industriële sector. De PMMA-vloer kan in verschillende omstandigheden aangebracht worden: zowel binnen als buiten op verschillende typen ondergronden én bij erg lage temperaturen van -20°C in bijvoorbeeld koel- en vriescellen. Het systeem kan in verschillende antislip waardes worden afgewerkt, van glad tot erg antislip. Hierdoor is de vloer altijd veilig voor personeel en voor bezoekers. In de voedingsmiddelenindustrie komt u de PMMA-vloer veelal tegen bij bijvoorbeeld slagerijen, bakkerijen, professionele keukens en visverwerkingsbedrijven. De PMMA-vloer is een hygiënische vloer die voldoet aan de strenge HACCP-eisen. Met het PMMA-systeem heeft u een vloer die jarenlang meegaat bij elke toepassing.

PMMA-vloer: voordelige keuze

De PMMA-vloer is een voordelige keuze voor ieder bedrijf. Door de vele goede eigenschappen kan deze vloer in vele branches worden toegepast en komt hij in vele sectoren goed tot zijn recht. Het vloersysteem is erg duurzaam aangezien het een
gemiddelde levensduur van 20 jaar heeft bij normaal gebruik. Daarnaast wordt de omzetderving beperkt door de korte droogtijd en hoeven uw werk- en productieprocessen nooit lang te stoppen. Kortom, de PMMA-vloer is een goede investering voor uw bedrijf, die u er zeker uit zult halen.

Alle voordelen van een PMMA-vloer op een rijtje

Zoals eerder benoemd heeft de PMMA-vloer vele voordelen voor uw bedrijf. Hieronder
sommen we de belangrijkste voordelen van de PMMA-vloer nog eens op:

 • Naadloos
 • Hygiënisch
 • 100% vloeistofdicht
 • Chemische bestendig
 • Mechanisch belastbaar
 • Krasbestendig
 • UV-bestendig
 • Slijtvast
 • Gladde tot antislip afwerking
 • Applicatie op 1 dag
 • Uitharding in 2 uur
PMMA-vloer
hygiëne PMMA-vloer
PMMA-vloer
Voordelen van een coatingvloer hygiëne

Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op!

Bij Mesa Coatings zijn wij gespecialiseerd in een professionele applicatie van het PMMA-systeem. Heeft u interesse in onze PMMA-vloer of heeft u vragen over de vloer? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder met een passend advies én een geheel op maat gemaakte offerte.