Er is een brede keuze aan vloeren voor in een magazijn. Maar hoe beslist u welke vloer geschikt is voor uw bedrijf? Aan welke eisen moet de vloer voldoen? Bijna ieder bedrijf heeft wel een magazijn, maar ieder magazijn heeft een verschillende functie met verschillende producten. Als u werkt met producten die gekoeld moeten blijven, moet de vloer niet kapot gaan door de kou. Voor hete ruimtes geldt precies hetzelfde. Verder wordt er in een magazijn vaak gewerkt met grote, en vooral zware pallets vol producten. De veiligheid van een magazijn is daarom uitermate belangrijk. Een goede vloer draagt bij aan deze veiligheid, door bijvoorbeeld scheuren, randen en slipgevaar te voorkomen. In deze blog zal er uitgelegd worden welke vloer specificaties kunnen bijdragen aan een betere veiligheid in een magazijn. Hierdoor wordt het kiezen van de juiste vloer misschien een stuk gemakkelijker.

De zware stellingen zorgen voor scheuren

Zoals al eerder genoemd wordt er in een magazijn veel gewerkt met zware pallets. Maar daarnaast zijn ook de apparatuur, en de stellingen waar alle pallets of losse verpakkingen op staan zwaar. Door dit grote gewicht, heeft de vloer het zwaar te verduren. Daarom is het van groot belang dat de vloer tegen deze grote druk kan. De vloer mag niet gaan kapot gaan door scheuren, putten of andere breuken. In de meeste magazijns ligt tegenwoordig nog steeds een betonnen vloer, die deze mechanische belastbaarheid moeilijk kan verdragen. Er moet daarom een alternatief zijn om de veiligheid van het personeel te waarborgen.

Er is een hoge kans op slipgevaar

In sommige magazijnen wordt er gewerkt met producten en diensten die water op de vloeren kunnen veroorzaken. Een voorbeeld hiervan is een magazijn waar planten staan. Uit de pot van de plant komen dan vaak waterdruppels. De hoeveelheid planten die vervoerd worden binnen een magazijn kunnen ervoor zorgen dat er plassen water ontstaan, en er daardoor een hogere kans op slipgevaar bestaat. Ook hier is het belangrijk om te zorgen voor een veilige werkomgeving voor uw personeel, door het risico op uitglijden te verlagen. Want waarom zou u een risico nemen als u deze ook gemakkelijk kunt vermijden?

De vloeistoffen veroorzaken vlekken

Net als dat er in sommige magazijn wordt gewerkt met water, wordt er in veel magazijnen ook gewerkt met vloeistoffen of chemische stoffen. Zodra bijvoorbeeld een pak met een vloeistofinhoud breekt en op de vloer belandt, dan moet de vloer hier wel bestand tegen zijn. Er mogen geen schimmels onder de vloer ontstaan en de vloer mag ook niet bol gaan staan. Als dit wel het geval is dan moet de vloer gereinigd worden. Het reinigen van een betonnen vloer gaat moeizamer dan van andere vloeren, dus dit zal veel tijd en energie kosten. Wanneer u kiest voor een goede vloer, zal dit uiteindelijk minder tijd en energie kosten, waardoor het de juiste aankoop wordt op financieel gebied, maar ook voor de veiligheid van het personeel.

Een kou en hitte bestendige vloer

Voor opslagruimtes waar voedsel wordt bewaard is het vaak noodzakelijk dat het er vriest of tenminste koel is. Veel vloeren kunnen deze kou niet aan, en gaan hierdoor scheuren. Ditzelfde geldt voor ruimtes waar er bijvoorbeeld sprake is van UV-straling en/of hoge temperaturen. De vloer gaat verkleuren, scheuren en houdt niet de huidige staat aan. Dit is zonde van de kosten van de vloer, de tijd en geld die het kost om te laten maken, en het is slecht voor de veiligheid van het magazijn. Een tip wanneer u zoekt naar een nieuwe magazijnvloer is dus om te kijken of de vloer hitte en/of kou bestendig is, zolang dit geldt voor de branche waarin uw bedrijf zich bevindt.

industrievloeren

De karren blijven in de scheuren hangen

Er zijn verschillende redenen waardoor een vloer kan scheuren, zoals hierboven beschreven; een lage mechanische belastbaarheid en een slechte hitte of kou bestendige vloer. Deze scheuren maken het onveiliger voor personeel werkzaam in het magazijn. Daarnaast loopt u ook het risico dat de producten kapot gaan en daardoor niet meer verkoopbaar zijn. U zult zich misschien afvragen waarom scheuren zo gevaarlijk kunnen zijn, maar daar is een hele logische reden voor. Het is namelijk zo dat de karren waarop de producten worden vervoerd kunnen blijven hangen achter de naad van de scheur. Het zal zelden voorkomen dat dit uitloopt op een ongeluk, maar u kunt het ongeluk beter voor zijn.

Wat biedt Mesa Coatings?

Mesa Coatings heeft uitermate geschikte vloeren voor een magazijn in iedere toepassing. Zo zijn onze vloeren bestand tegen hitte en kou, mechanisch belastbaar, en gemakkelijk schoon te houden. Er is ook een optie om de vloer naadloos te leggen, met een antislip laag eroverheen, om zo bij te dragen aan een veiligere ruimte. Mesa Coatings legt vloeren binnen 1 dag, zodat u weer snel gebruik kan maken van de magazijnruimte. Al onze voordelen van een coatingvloer ten opzichte van ander soorten vloeren op een rijtje zijn:

– Gemakkelijk schoon te houden
– Snel gelegd en na 1 uur al belastbaar
– Een hoge mechanische belastbaarheid
– Antislip
– Naadloos gelegd
– Hitte- en koudebestendig
– Vloeistofdicht