Hoe wordt een Mesa Fast vloersysteem aangebracht?

Mesa Coatings is gespecialiseerd in het aanleggen van duurzame coating vloeren en -wanden. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u passende coating oplossingen bieden voor elk type bedrijf. In de verschillende bedrijfssectoren worden steeds andere eisen gesteld aan een vloer. Ons vloersysteem kan in verschillende lagen samengesteld worden, waardoor er vele varianten van gemaakt kunnen worden. Hierdoor bent u ervan verzekerd, dat voor elke bedrijfssector de perfecte oplossing geleverd wordt. Wij kunnen vloeren aanleggen die specifiek geschikt zijn voor bedrijven in de agrarische, de automotive en de industriële sector. In deze blog leggen wij u uit hoe het Mesa Fast systeem wordt aangebracht en welke voorbereidingen er getroffen dienen te worden om de kwaliteit van de vloer te kunnen waarborgen.

Voorbereiding

Een goed begin is het halve werk en dat geldt ook voor het voorbereidende werk bij de aanleg van een nieuwe vloer. De conditie van de vloer bij aanvang is van grote invloed op het uiteindelijke resultaat. Het spreekt voor zich, dat de vloer leeg en bezemschoon dient te zijn, maar ook de luchtvochtigheid van de ruimte waarin de vloer zich bevindt, dient aan bepaalde eisen te voldoen. In een té vochtige omgeving zal de coating minder goed hechten aan de ondergrond. Hierdoor kan de coating in een later stadium gaan scheuren of zelfs loslaten. Uiteraard adviseren wij u graag bij het voorbereidende werk.

Voor de verschillende coatinglagen worden aangebracht, worden eventueel aanwezige scheuren in de ondergrond opgevuld met een speciale mortel. Wanneer dit droog is, wordt de vloer, afhankelijk van het soort ondergrond, grondig geschuurd of gestraald. Hierdoor zullen de poriën van de vloer open gaan, waardoor de coating optimaal zal kunnen hechten.

Primer

Na deze voorbereidingen kan de eerste laag worden aangebracht. Deze Mesa Extreme Primecoat-trans zorgt voor een optimale hechting tussen de ondergrond en de volgende laag. De primer wordt aangebracht op het gehele vloeroppervlak en soms ook op het onderste deel van de wanden. Dit is nodig wanneer er naast vloercoating ook plint coating wordt aangebracht. Plint coating maakt een naadloze overgang van vloer naar wand mogelijk en zorgt er tevens voor, dat er geen vocht bij de wand kan komen.

Tussenlaag en granulaat

Na de primer wordt een tussenlaag geplaatst. Bij een tegelvloer is het zelfs een dubbele laag, zodat de structuur van het tegelpatroon niet meer zichtbaar is. De tussenlaag wordt na plaatsing direct ingestrooid met Mesa granulaat. Granulaat bestaat uit korrels en de aangebrachte hoeveelheid en de grootte van de korrels bepaalt het antislip gehalte van de vloer. Voor een stroeve vloer zal granulaat met een grotere diameter gebruikt worden dan voor een gladde vloer. Het gekozen granulaat bepaalt tevens de kleur van de vloer: hierbij heeft u de keuze uit vele verschillende RAL kleuren. Na het aanbrengen van het granulaat is het belangrijk de vloer goed te laten drogen.

Mesa Fast vloer

Laatste afwerklaag

Wanneer de tussenlaag met granulaat helemaal droog is, worden het losliggende granulaat opgeveegd, waarna de vloer grondig stofvrij wordt gemaakt. Blijft er namelijk wel stof achter, dan bestaat het risico dat de toplaag slecht of niet zal hechten aan de tussenlaag. De laatste laag die wordt aangebracht, is de Mesa Fast Sealer. Deze zorgt ervoor, dat de vloer vloeistofdicht is. Wanneer ook deze laag helemaal droog is, is de vloer gereed en kan deze direct al worden belast. Coatingvloeren zijn bestand tegen zware belasting en tevens chemisch resistent. Doordat wij gebruik maken van snelwerkende harsen, is dit systeem op één dag uit te voeren.

Geïnteresseerd in een duurzame coating voor uw bedrijf?

Wenst u meer informatie, heeft u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor duurzame coating in uw bedrijf? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, telefonisch, per mail of via het contactformulier! Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u vakkundig advies geven en de perfecte vloer leveren.

truckwash vloer