Moderne uitstraling

Innovatie en uitstraling in de metaalsector zijn cruciaal voor jonge mensen

De metaalsector is net als veel andere sectoren sterk aan het vergrijzen. Dit is geen algemeen probleem, maar een sectorspecifiek probleem. Er zijn namelijk zeer veel sectoren waar wel verjonging optreedt. Bij jonge mensen zit de metaalsector echter in het verdomhoekje. Dit zal snel moeten veranderen. De metaalsector is hard nodig en de vraag naar producten uit deze sector blijft onveranderd hoog. Wil men in de toekomst ook aan de vraag kunnen voldoen, dan is verjonging van cruciaal belang. Maar hoe zorgt men hiervoor?

Het beeld vanuit de jonge generatie

Jonge generaties, van generation z tot millennials stellen andere eisen aan hun baan. Zij zijn niet alleen maar meer bezig met zekerheid, een inkomen en een pensioen, maar bekijken hun carrière met een bredere blik. Ze zijn op zoek naar zingeving, willen ergens een verschil kunnen maken en willen geprikkeld worden. Dynamische, innovatieve of avontuurlijke sectoren genieten doorgaans hun voorkeur. In de ogen van late tieners en vroege twintigers, is de metaalsector een ouderwetse, stoffige sector. Het beeld dat zij hiervan hebben, is waarschijnlijk niet realistisch. Of misschien is het probleem juist wel dat het beeld wél realistisch is en dat er onvoldoende pogingen worden gedaan om dit beeld in positieve zin te veranderen.

Om jonge mensen aan te trekken, zult u moeten voorzien in hun behoefte. Dat betekent niet dat u voor een nieuwe generatie het complete bedrijf om moet gooien. Het gaat vooral om presentatie. Weten scholieren en studenten van nu wel wat er precies gebeurt in bedrijven binnen de metaalsector? Zijn zij op de hoogte van uitdagingen, ontwikkelingen en innovatie? Door hier nadruk op te leggen, gaat het weer leven onder de doelgroep. Ook uitstraling is belangrijk: jongeren willen een verzorgd bedrijf.

coatingsvloer veehouderij
vloer voorbereiding

Waarom uitstraling zo belangrijk is

De generatie van nu is opgegroeid met ouders die hard hebben gewerkt in sobere panden zonder enkele uitstraling. Zij zijn bereid om hard te werken, maar staan niet te springen om dit te doen in een donkere fabriekshal of smerige, slecht verlichte werkplaats. Als potentiële werkgever kunt u hier iets aan doen. Hoe u uw bedrijf presenteert, maakt een verschil. Netheid gaat niet alleen om opruimen en schoonmaken, maar ook om een stukje trots, om laten zien dat u om uw bedrijf geeft en uw best doet om voor uw werknemers een gezonde, fijne werkomgeving te creëren. Natuurlijk verwachten jongeren geen hippe bedrijfskantine met pingpongtafels en zitzakken bij een bedrijf in de metaalsector, maar wel een goede, moderne uitstraling en bijvoorbeeld nette vloeren.

De impact van de omgeving

In een fijne omgeving werken mensen prettiger. Dat begint bij veiligheid. Bij veel te veel bedrijven in de metaalsector, komen wij nog vieze, defecte vloeren tegen. Hobbels en scheuren ogen niet alleen lelijk, maar zijn ook onhygiënisch en gevaarlijk. Hierdoor kunnen ongelukken gebeuren. Net zo belangrijk, is het gevoel dat mensen hierdoor krijgen. Vaak ziet u binnen een bedrijf dat wanneer de klad er eenmaal inkomt, mensen vanzelf meegaan in dit negatieve sentiment. Het gevolg is dat het niemand meer iets kan schelen hoe de werkomgeving eruit ziet.

Dit is precies wat u wilt voorkomen als u verjonging wilt bewerkstelligen. Voor de jongere generatie is hun werkomgeving van cruciaal belang. U kunt getalenteerde, gemotiveerde en dynamische mensen binnenhalen, maar zult daarvoor wel uw best moeten doen. Het zit hem niet alleen meer in de arbeidsvoorwaarden: veel jongeren van nu geven helemaal niet meer om een auto van de zaak, een dertiende maand of een luxe kerstpakket. Zij willen primair elke dag aan het werk gaan in een omgeving waar zij zich prettig voelen.

Vloer stralen ter voorbereiding

Hoe Mesa Coatings bijdraagt aan een fijne werkomgeving

Een vloer lijkt in eerste instantie iets triviaals. Totdat u erover na gaat denken en totdat er ergens een gebrek optreedt. De vloer zet de toon voor de uitstraling van uw bedrijf. Bewust of onbewust: een mooie, nette en schone vloer zal mensen aansporen om deze zo te houden. Het zal er automatisch voor zorgen dat zij zelf ook hun werkomgeving schoon en netjes willen houden en dat zij trots zijn op de uitstraling van het bedrijf waar zij werken.
Mesa Coatings heeft diverse vloeren voor elk bedrijf, dus ook voor bedrijven in de metaalsector. Wij kunnen een snelle renovatie aanbieden door middel van onze Mesa Fast systemen, waardoor uw bedrijf weer snel als nieuw is. Door onze nauwe contacten met Straalbedrijf Arts, zijn wij enorm flexibel en kunnen wij zorgen voor een professionele voorbehandeling en afwerking van de vloer. Onze Epoxy of Troffelvloer (MesaCon 6000) is ideaal voor gebruik in uw sector. Deze vloeren zijn ontzettend sterk, duurzaam, milieuvriendelijk, bijzonder hygiënisch (waterdicht en eenvoudig te reinigen), zien er fraai uit en zijn leverbaar in diverse kleuren. Investeren in een Epoxy of Troffelvloer van Mesa Coatings betekent investeren in een betere hygiëne, meer veiligheid, meer comfort en een fraaiere uitstraling van uw bedrijf.