Je bedrijf gesloten met kerst?

Tips om de kerstsluiting optimaal te benutten

Veel bedrijven zijn dicht of slechts beperkt open tussen kerst en nieuwjaarsdag. Klanten zijn niet of slecht bereikbaar en personeel wil graag vakantie vieren met familie. Het bedrijf een weekje sluiten is vaak de meest praktische oplossing. Deze week waarin het bedrijf dicht is en er geen omzet wordt gedraaid hoeft geen verloren week te zijn. Omdat er geen personeel aanwezig is ontstaat er een unieke mogelijkheid om te doen waar je normaal niet aan toe komt. Lees onze tips om deze vakantieperiode optimaal te benutten zodat je fris en opgeruimd kunt starten in het nieuwe jaar.

Schoonmaken, renoveren of zelf op vakantie?

De kerstvakantie is een optimaal moment voor een grote schoonmaak omdat de werkplekken deze week niet worden gebruikt. Alleen in deze week kun je alle bureaus verplaatsen en de vloer eronder grondig laten reinigen voor een fris en stofvrij kantoor. Volgens de richtlijnen is zo’n grote grondige schoonmaak van een bedrijfspand eens per jaar nodig, vooral omdat er meubels staan die je normaal nooit verplaatst. Ruim tegelijk de kerstversiering op. Bedenk meteen of de huidige inrichting van de werkruimte nog wel voldoet, want mensen werken prettiger en meer nauwkeurig in een optimaal ingericht kantoor. Past de opstelling nog bij het aantal medewerkers en zijn de teams logisch verdeeld over de ruimte? Na de schoonmaak kun je de bureaus in een nieuwe, betere opstelling terugzetten. De kerstsluiting is het moment voor renovaties die lastig te plannen zijn als je bedrijf op volle toeren draait. Moet de vloer gerenoveerd worden? Zijn er werkzaamheden aan de buitenkant van je pand nodig die geluidsoverlast gaan geven? Wil je nieuwe apparatuur in gebruik nemen? Plan deze werkzaamheden in de kerstsluiting. Je personeel zal je dankbaar zijn. Vind je al deze opties wat intensief en heb je zelf ook behoefte aan rust? Neem dan lekker vakantie in de kerstperiode. Maak je hoofd leeg en ontspan om vol energie het nieuwe jaar in te gaan.

Mesa Coatings heeft voor elk bedrijf een passende vloer

Overweeg je een nieuwe vloer voor je bedrijfsruimte maar heb je de tijd niet om dit te realiseren? Wellicht heb je tijdens de kerstsluiting hier wel rust en ruimte voor. De vloeren van Mesa Coatings passen in iedere bedrijfsruimte. Ze zijn praktisch, toekomstbestendig en hebben vele voordelen. Zo kunnen ze binnen een dag worden gelegd (rekening houdend met een maximaal aantal vierkante meters) zodat het werk na een dag alweer hervat kan worden. Onze vloeren zijn daarnaast goed bestand tegen zware belasting, slijtvast en bestendig tegen hitte. Ben je benieuwd naar de voordelen die onze vloeren nog meer te bieden hebben? Neem nu contact met ons op voor deskundig advies en een passende offerte.