Frauduleuze schadeclaim

Nauwkeurig uitgewerkte poging tot fraude

Man betrapt op poging tot frauduleuze schadeclaim

Het is de schrik van iedere ondernemer: een rancuneuze klant die met een valse schadeclaim je bedrijf onderuit probeert te halen. Afgelopen donderdag was dit bijna exact wat een lokale carwash overkwam. Medewerkers werden opgeschrikt door een man die wilde bewegingen maakte, in zichzelf mopperde en zijn auto roekeloos door de carwash reed. Na tussenkomst van de politie bleek het te gaan om een poging tot een frauduleuze schadeclaim: de dader probeerde uit te glijden in deze carwash. De man (42) uit Eindhoven werd betrapt toen hij zijn plan trachtte uit te voeren en dit mislukte. Het lijkt erop dat de poging tot fraude zeer nauwkeurig was uitgewerkt.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat de dader al lange tijd gepland had om een schadeclaim op te eisen van deze carwash. De man is zelf eigenaar van een carwash, en het slachtoffer van deze wandaad blijkt zijn grootste concurrent te zijn. In de woning van de dader is een brief gevonden die bedoeld was voor de verzekering, waarin de schade die hij zogenaamd heeft opgelopen met zijn val tot in detail wordt beschreven.

Met behulp van ooggetuigen heeft de politie een reconstructie kunnen maken van de gebeurtenissen. Toen de man binnenkwam viel het op dat hij vreemd liep: hij leek te willen glijden tijdens het lopen. Na verloop van tijd werden deze bewegingen steeds roekelozer, en raakte de man zichtbaar geïrriteerd. Eén ooggetuige verklaart dat ze de man hoorde mompelen over de vloer. Daarna werd hij gezien met een emmer water en sop, en zette hij zijn bizarre gedrag voort op de natte vloer vol sop. Op een gegeven moment stapte hij weer in zijn auto en reed deze door de carwash, terwijl hij slingerende bewegingen bleef maken.
Er is nog geen verklaring van de dader naar buiten gebracht. Maar de brief, in combinatie met de ooggetuigenissen, wijst erop dat de man van plan was deze goed draaiende wasstraat onderuit te halen, om zo zijn eigen bedrijf succesvoller te maken. De manier waarop hij dit trachtte was door te vallen, of zijn auto te beschadigen, en zo zijn concurrent te ruïneren.
Met alle voorbereiding die de dader in zijn plan heeft gestoken blijft het verbazingwekkend dat het niet heeft gewerkt zoals hij hoopte en verwachtte. Hoe kan het dat zijn plan is mislukt? Waarom lukte het hem niet om te vallen of om zijn auto te slippen?
Een anonieme bron die nauw betrokken is bij het onderzoek, vertelt ons dat dit ligt aan de vloer die in deze carwash ligt. Dit betreft namelijk een vloer van Mesa Coatings, die bekend staan om de volledige antislip kwaliteit. De vloeren voor autowasstraten van Mesa Coatings zijn antislip, waterdicht, chemisch bestendig, en hebben een hoge mechanische belastbaarheid. Daarmee zorgt een vloer van Mesa Coatings voor een veilige werkplaats, en word je beschermd tegen onterechte schadeclaims.
politie
Uit onderzoek van de politie blijkt dat de dader al lange tijd gepland had om een schadeclaim op te eisen van deze carwash.

Met alle voorbereiding die de dader in zijn plan heeft gestoken blijft het verbazingwekkend dat het niet heeft gewerkt zoals hij hoopte en verwachtte.