Mesa Epox

Hoge kwaliteit epoxycoating geschikt voor elke branche

Mesa Epox vloercoating

Het Mesa Epox Coating systeem bestaat uit 2-componenten epoxy harsen. Dit type vloersysteem is ongeveer 1 mm dik en geschikt voor lichte belasting. De huidige ondergrond, bestaande uit een betonvloer of andere cementgebonden ondergrond, wordt opgeruwd door middel van schuren of stralen om de poriën in de vloer te openen. Aansluitend wordt de Mesa Epox Extreme Primer aangebracht, deze zorgt voor de hechting tussen de ondergrond en de opeenvolgende laag. Daarna wordt de Mesa Epox Floorcoat aangebracht, door middel van het uitrollen van de toplaag, zodat de vloer vloeistofdicht wordt.

In de meeste gevallen worden de vloeren in de kleur RAL 7001 afgewerkt (lichtgrijs) omdat deze kleur zorgt voor een hoge lichtopbrengst en men er het minst vuil op ziet. Andere RAL kleuren zijn natuurlijk ook mogelijk op aanvraag.

Indien er een (licht) antislip afwerking wordt gewenst, zal Mesa Coatings de primerlaag instrooien met fijn of grof granulaat. Naast het type afwerking en de structuur, zorgt granulaat ervoor dat de vloer meer spanningen kan opvangen. De zandkorrels liggen namelijk precies naast elkaar zodat de spanning over de vloer wordt verdeeld en niet op één punt wordt belast.

Mesa Epox vloercoating snel geplaatst

De Mesa experts plaatsen de vloer in 2 dagen. Op dag 1 schuren of stralen we de vloer en brengen we de primerlaag aan. Op dag 2 coaten we de vloer af met de Mesa Epox Floorcoat in de gewenste RAL kleur. De Primerlaag heeft namelijk 24 uur nodig om uit te harden alvorens de Floorcoat aangebracht kan worden. Na 24 uur uitharding is het oppervlak beloopbaar, na 48 uur mechanisch belastbaar en na 7 dagen is de vloer volledig chemisch uitgehard.

Het epoxy coatingsysteem is niet alleen geschikt voor op de vloer, maar brengen wij ook op wanden aan als Mesa Epox wandcoating.

Wij bellen u op

Heeft u vragen of direct advies nodig? Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk op

 • Hidden

Mesa Epox Basic Gietvloer

Naast de Mesa Epox vloercoating, bieden wij ook een Mesa Epox Basic Gietvloer aan. Dit is, net als een Mesa Epox vloercoating, een 2-componenten systeem. Dit type vloersysteem is ca. 2 – 3 mm dik en is geschikt voor middelzware belasting. De huidige ondergrond, bestaande uit een betonvloer of andere cementgebonden ondergrond, wordt opgeruwd door middel van schuren of stralen. Vervolgens wordt de egalisatielaag aangebracht. Deze zorgt ervoor dat de vloer helemaal vlak wordt en er geen oneffenheden zichtbaar zijn in de vloer. Eventueel kan de egalisatie coating nog ingestrooid worden met granulaat, zodat het systeem sterker wordt en meer spanningen kan opvangen.

Mesa Epox toplaag

Daarna wordt de toplaag aangebracht. De toplaag zorgt voor de afwerking en de uitstraling van het systeem, deze is helemaal glad. De toplaag brengen wij voornamelijk aan in de RAL kleur 7001, licht grijs (onze standaard kleur), natuurlijk zijn er nog diverse andere RAL kleuren mogelijk. Een team van experts binnen Mesa Coatings draagt zorg voor het het plaatsen van de vloer in twee dagen. Op dag 1 schuren of stralen we de vloer en brengen we de egalisatielaag aan. Op dag twee wordt de Mesa Epox Basic Gietvloer gegoten in de gewenste RAL kleur. Na 24 uur uitharding is het oppervlak beloopbaar, na 2 dagen is het oppervlak mechanisch belastbaar en na 7 dagen is het oppervlak volledig chemisch uitgehard.

De Mesa Epox Giethars heeft niet slechts een toplaag van hars, maar bestaat uit verschillende epoxy lagen.

Enkele van onze vele leverbare kleuren

RAL 5005
RAL 9016
RAL 9006
RAL 1013
RAL 9007
RAL 5015
RAL 9010
RAL 3020

Toepassingen voor Mesa Epox

garageiconen
Garages
garageiconen
Werkplaatsen
garageiconen
Productieruimtes
garageiconen
Distributiecentrum
garageiconen
Industriële ruimtes
garageiconen
Winkelruimte
garageiconen
Opslaghallen
garageiconen
Magazijnen

Voordelen van de Mesa Epox vloercoating

Het Mesa Epox vloercoatingsysteem heeft vele voordelen. Zo is het systeem volledig vloeistofdicht, licht mechanisch belastbaar, makkelijk schoon te maken en uiterst hygiënisch. Het vloersysteem is uiterst geschikt in de industriële sector als magazijnvloer, werkplaatsvloer of vloer in een opslag of distributiecentrum. De Mesa Epox vloercoating heeft een strak en naadloos design, zodat de vloer er professioneel en modern uitziet. Het is een vloer waar u jarenlang profijt van zult hebben.

Voordelen Mesa Epox Basic Gietvloer

De Mesa Epox Basic gietvloer heeft vele voordelen. Zo is het systeem volledig vloeistofdicht, zwaar mechanisch belastbaar, makkelijk schoon te maken en uiterst hygiënisch. Het vloersysteem is uiterst geschikt in de automotive sector in de werkplaatsen of garages. Daarnaast is het systeem ook geschikt in de industriële sector als magazijnvloer, werkplaatsvloer of vloer in een opslag of distributiecentrum. De Mesa Epox Basic Gietvloer heeft een strak en naadloos design, zodat de vloer er professioneel en modern uitziet. Het is een duurzame vloer waar u jarenlang profijt van zult hebben.

Enkele voordelen

Heavy duty

Heavy duty

Geschikt voor zware belasting
Chemisch bestendig

Chemisch bestendig

Bestand tegen chemische substansties

Vloeistofdicht

Vloeistofdicht

Bestand tegen vloeistoffen
Hygiënisch

Hygiënisch

Minder ophoping van bacteriën

Mesa Epox vloercoating is geschikt voor verschillende branches

Gietvloer voor industrie

Industrie

Uitermate sterke en duurzame vloercoatings voor de industrie sector. Zeer geschikt voor industriële ruimten zoals de distributiecentra, machinebouw en magazijnen.

Gietvloer voor de foodsector

Food sector

Hygiënische HACCP gecertificeerde en veilige vloercoating voor de voedingsindustrie, geschikt voor (professionele) keukens, slagerijen en bakkerijen.

Gietvloeren voor automotive sector

Automotive

Mechanisch belastbare en chemisch bestendige vloercoating speciaal voor de automotive industrie. Ideaal toepasbaar voor garages, wasstraten en showrooms.
Gietvloeren voor kantoorruimte

Retail en kantoor

Professionele en onderhoudsvriendelijke vloercoating voor de retail sector. Ideaal voor kantoren en winkelruimtes door het strakke en naadloze design.

Vraag direct een offerte aan

Indufast is de expert op het gebied van coatingvloeren en wanden. Door jarenlange ervaring kunnen wij u de juiste coatingsoplossing aanbieden. Deze oplossingen variëren van een complete coatingvloer in een magazijn of bedrijfshal tot een voergoot coating in de agrarische sector. Laat uw gegevens en wensen achter en wij zullen u zo spoedig mogelijk een passende aanbieding toesturen.

Offerte aanvragen

Fabienne Hagenbeek

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Ik zal u contacteren na het invullen van de vrijblijvende offerte.

 • Geheel vrijblijvend
  Ontvang een prijsindicatie
 • Vakkundig advies
  Bezoek op locatie door een vertegenwoordiger
 • Jarenlange ervaring
  Professionele applicateurs
 • Levering in de BeNeLux, Duitsland en Spanje
  Vertegenwoordigers in elke regio
 • Uitgebreid assortiment
  Coatings voor iedere branche