Mikey’s Carwash

De milieuvriendelijkste wasstraat in Zwijndrecht

In Zwijndrecht is de 27 jarige ondernemer Mike Vermeij een eigen wasstraat begonnen, Mikey’s Carwash. Deze Carwash zal zaterdag 30 maart feestelijk geopend worden met onder andere een racesimulator, springkussen, Rob Kamphues en de wethouder Tycho Jansen. Toen Mike 16 jaar was is hij al vol passie begonnen met werken in een wasstraat, bij de Walvis in Zwijndrecht. Toen hem gevraagd werd om franchisenemer te worden bij de Walvis, leek hem dit een mooi begin van zijn carrière. Na circa 2 jaar franchisenemer te zijn geweest, was hij toe aan een nieuwe uitdaging. Daardoor is hij begonnen met het oprichten van Mikey’s carwash, een moderne, 30.4 meter lange wasstraat. In deze carwash staan klanttevredenheid, service, veiligheid en duurzaamheid centraal.

Het gebruik van nieuwe, innovatieve apparatuur

De apparatuur van het Spaanse merk Istobal die bij Mikey’s Carwash geplaatst is, is geïnstalleerd door Eenzet Carwash. Deze moderne apparatuur denkt vooruit in bepaalde stappen. Als er een auto net door een gedeelte van de carwash is geweest, maar de sensoren voelen aan dat er een andere auto bijna bij de machines is, dan schakelen de borstels niet uit, maar gaan in lagere toeren. Het opnieuw opstarten van de machine kost meer elektriciteit dan het draaien in lage toeren. Verder helpen de sensoren ook bij het automatisch herstellen van fouten. Wanneer een gedeelte van de borstel vast zit, dan herstelt de machine zichzelf, waardoor de medewerkers hier geen omkijken meer naar hebben. Dit voldoet ook beter aan de veiligheid van de auto, bezoeker en medewerker.

Een uitgebreid stofzuigerplein

Voor de 800m² stofzuigerplaats, met 19 plekken, is er een centraal stofzuigersysteem van het merk Ergox geïnstalleerd. Dit systeem heeft 3 turbines, die de zuigkracht afstemt op het aantal stofzuigers dat in gebruik is. Ook is er een plek met meer ruimte, om ook voor invalide meer mogelijkheden te bieden dan andere wasstraten. Voor het water is er een waterbron met een filtersysteem geïnstalleerd, om zo alle onzuiverheden uit het water te filteren. Dit zorgt ervoor dat er minder kalk en ijzer gebruikt wordt, wat vervuiling aan de grond verminderd. Later zullen er op deze plekken nog machines met vezeldoekjes en andere producten geïnstalleerd worden.

stofzuigerplein

De milieueisen staan centraal

Een belangrijk punt waar Mikey’s Carwash naar streeft, is om milieuvriendelijker te worden. De apparatuur in de wasstraat denkt vooruit, waardoor het economisch beter is. Het systeem bespaart op deze manier namelijk een hoop elektriciteit. De stofzuigerplekken hebben 3 turbines, maar die staan alleen alle drie aan, zodra dit nodig is. Als er geen stofzuigers in gebruik zijn, gaan de motoren uit om ook op deze manier stroom te besparen. Als er wel zuigkracht gevraagd wordt, telt hij het aantal in gebruik genomen slangen en stemt hier de afzuiging op af. Ook staan er op het stofzuigerplein 13 containers, om zo afval op de grond te voorkomen. Verder zijn de waterzuiveringssystemen ook milieuvriendelijk. Doordat kalk en ijzer uit het water verwijderd wordt, is er minder vervuiling aan de grond. Al met al, denkt Mikey’s Carwash zeker na om alle processen zo milieuvriendelijk te laten verlopen, om ook zo bij te dragen aan een groenere wereld.

Het kiezen van de juiste vloer

Toen Mike Vermeij bezig was met het opzetten van Mikey’s Carwash besefte hij dat er een goede vloeistofdichte vloer moest liggen in verband met alle wettelijke eisen. Het liefst moest de vloer ook beschikken over een antislip laag, zodat er bij calamiteiten snel gehandeld kan worden. “Ik vind het belangrijk dat wanneer er snel gehandeld moet worden, er geen ongelukken met personeel of klanten gebeuren door middel van uitglijden. Ook is het belangrijk dat een auto veel grip heeft bij het uitrijden van de wasstraat, en hierbij niet wegslipt.” Aldus Mike Vermeij.

De reden om te kiezen voor Mesa Coatings

Na lang online zoeken kwam hij niet tot een beslissing, waardoor er besloten werd om de Carwash Beurs in Houten te bezoeken, met de hoop hier de juiste partij te vinden. Op de beurs liep hij tegen de stand van Mesa Coatings aan, waar hij naar meer informatie ging vragen. De jonge ondernemer legde hier uit dat een epoxy vloer, of gietvloer de meest voorkomende vloeren waren die online te vinden zijn. Mikey’s Carwash was echter op zoek naar iets unieks, wat lang meegaat en ook nog eens voldoet aan alle wettelijke eisen. Verder duurt het proces van een giet- of epoxyvloer erg lang, en moesten alle andere werkzaamheden dagen stilgelegd worden. “Op de beurs vertelde de Mesa Coatings specialist meer over het Mesa Fast systeem, een vloeistofdicht, antislip systeem dat binnen 1 dag gelegd wordt.“ De ondernemer van de carwash was zeer te spreken over dit vloersysteem, zeker toen er vermeld werd dat de vloer vloeistofdicht, antislip, binnen 1 dag gelegd en gemakkelijk schoon te maken is.

wasstraat
mickey's carwash
troffelvloer

Het procesverloop bij Mikey’s Carwash

Mike Vermeij over de service van Mesa Coatings: “De service is uitstekend, echt super. Ze kwamen hier met een man of twintig binnen, iedereen wist wat hij moest doen en was vriendelijk.” Daarnaast was hij ook zeer te spreken over de duur van het proces. Op zaterdag werd de vloer gestraald door Straalbedrijf Arts, zodat op maandag de vloer direct gelegd kon worden. Dinsdag was Mikey’s Carwash weer klaar voor de verdere verbouwing. Verder was de eigenaar van de wasstraat zeer te spreken over hoe Mesa Coatings te werk ging op de dag zelf “De werkwijze was ook super. Iedereen was continu bezig, de een met mengen, de ander smeren, de ander spullen uitzoeken. Iedereen had zo een taak om wat te doen, niemand stond stil. Hierdoor kon het proces zo snel mogelijk verlopen.” Ook vertelde hij dat hij graag alleen met de beste van de beste bedrijven werkt, en zo dus ook met Mesa Coatings.