Modernisering van de carwash branche

Is uw wasstraat klaar voor de toekomst?

Mede door alle nieuwe innovaties en technische mogelijkheden, is de carwash branche de afgelopen jaren flink gemoderniseerd. Dit is in het voordeel van de consument die ook meer van een carwash eist. De klant rijdt niet meer naar de dichtstbijzijnde carwash om de auto te laten wassen, maar zoekt een carwash uit die net wat meer kan bieden. Dit kan extra service zijn dat een carwash biedt, door extra faciliteiten of juist doordat de carwash is voorzien van allerlei nieuwe innovaties die het wassen van een auto tot een nieuwe belevenis maken.

Moderne apparatuur

Innovaties in de carwash branche hebben het mogelijk gemaakt dat een carwash tegenwoordig veel meer aan de vraag van de consument kan voldoen. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van de meest moderne apparatuur. De verlichting in de carwash is hypermodern, waarbij de klant aan de verlichting kan zien hoe ver het wasproces is, of wordt er gebruik gemaakt van verlichting om de verschillende soorten sop te verlichten. Apparaten zijn voorzien van betere sensoren, waardoor de kans op schade aan de auto tot een minimum beperkt wordt. Ook de kwaliteit van de borstels is veel beter geworden, waardoor de lak van de auto en ook de velgen onbeschadigd blijven. De klantervaring staat centraal, want als een carwash niet goed genoeg is, rijdt een klant toch gewoon naar een andere carwash? Ook het milieu is tegenwoordig een belangrijk onderwerp en voor een carwash noodzakelijk om rekening mee te houden. Er mag niet teveel water worden verspild en zeepsop moet biologisch afbreekbaar zijn. Ook carwash apparatuur wordt vandaag de dag dusdanig ontworpen dat er geen verspilling van energie plaatsvindt. Er zijn apparaten die zelf kunnen herkennen of er wel of juist geen auto staat te wachten. Is er net een auto gewassen en het apparaat ziet dat er een andere auto wacht, dan zal hij zichzelf niet geheel uitschakelen, maar pauzeren. Met pauzeren verbruikt een apparaat namelijk minder energie, dan weer helemaal opnieuw op te starten. Zo kan ook een carwash optimaal duurzaam zijn, want ook dat is een punt waar de huidige consument op let.

Een moderne vloer

Een carwash is gebonden aan enkele wettelijke vereisten, waaronder eisen voor de vloer. Een carwash is verplicht om een vloeistofdichte vloer te hebben. Er wordt immers gewerkt met vervuild water, auto’s kunnen olie en brandstoffen verliezen en ook zuren mogen niet in het milieu terechtkomen. Daarnaast is een goede vloer ook heel belangrijk voor de consument. De vloer is één van de meest belangrijkste visitekaartjes van een carwash. De vloer moet vrij zijn van vlekken en er fris uitzien. Op een klassieke betonnen vloer zijn vlekken nagenoeg niet weg te krijgen en in menig carwash zijn er in de loop der jaren scheuren in de betonvloer ontstaan. Een moderne carwash is daarom voorzien van een kwaliteitsvol coatingvloer. Een coatingvloer is veel gemakkelijker te reinigen, waardoor vlekken gemakkelijk weg te halen zijn. Een eigenschap van een goed aangelegde coatingvloer, is dat er niet zo snel scheuren in ontstaan. Daarnaast kan er op een coatingvloer ook gemakkelijk antislip worden aangebracht. Dit is wel zo veilig voor zowel de klanten als het personeel.

Het Mesa Fast systeem

Als specialist op het gebied van coatingvloeren heeft Mesa Coatings het Mesa Fast systeem uitgebracht. Hiermee heeft Mesa Coatings de meest geschikte coating vloer voor de carwash branche op de markt gebracht. Met het Mesa Fast systeem heeft u in uw carwash een zeer sterke vloer dat vele voordelen met zich meebrengt. De vloer is mechanisch belastbaar, volledig vloeistofdicht en ook bestand tegen chemische middelen. Verder is de vloer uitermate gemakkelijk schoon te maken, zodat uw klanten nooit tegen een vuile vloer hoeven aan te kijken. Met het Mesa Fast systeem kunt u zich duidelijk onderscheiden van uw concurrenten en voldoet u aan de vraag van de consument, betreffende uitstraling, veiligheid en duurzaamheid. Het Mesa Fast systeem ligt inmiddels al in vele carwashes, wasboxen en stofzuigerpleinen in de gehele Benelux en ook al in Frankrijk. Wilt u weten waar wij bij u in de buurt ons Mesa Fast systeem hebben gelegd? Bekijkt u dan eens onze app. Hier krijgt u een overzicht van alle plekken waar ons systeem inmiddels is toegepast.