kip
De stagiaire van Mesa Coatings heeft afgelopen donderdag 1 november het verlossende woord gekregen dat zij geslaagd is voor haar opleiding. Nu ze haar diploma op zak heeft, zal ze het Mesa Coatings team blijven ondersteunen. Wij hebben een klein interview gedaan over haar stageperiode.

Hoe is jouw binnenkomst bij Mesa Coatings verlopen?

Op een vrijdag avond eind november 2018 ben ik voor het eerst telefonisch in contact gekomen met de eigenaar van Mesa Coatings, en heb ik hem uitgelegd waarvoor ik belde. Hij klonk gelijk enthousiast over de telefoon. De vrijdag daarna kon ik langskomen voor een gesprek. Mesa Coatings stond meteen open om mij aan te nemen als stagiaire. Er was ook al een idee bedacht voor een onderzoek, namelijk de carwash markt in Vlaanderen. Eind januari begon dan mijn stage bij Mesa, waar ik meteen een plekje bij 2 geweldige collega’s kreeg: Dominique en Elske.

Hoe heb je jouw tijd bij Mesa Coatings ervaren?

Na een paar weken vond ik het niet zo leuk om alleen maar bezig te zijn met mijn stageverslag, ik gaf dat aan en kreeg meteen de opdracht om van alles voor de AutoTechnica beurs te regelen waar wij eind maart aan deel zouden nemen. Ondertussen werd ik ook meer en meer bijgespijkerd over de coating wereld en deed ik hier steeds meer kennis over op. Toen het moment van de beurs aanbrak heb ik daar 4 dagen gestaan, als enige vrouw tussen onze vertegenwoordigers op een beetje een ‘mannenbeurs’. Maar als enige Franstalige konden die mannen toch niet zonder mij daar op die beurs in Brussel. Na de beurs ging ik eigenlijk steeds meer werken en steeds minder tijd aan mijn onderzoek en stageverslag besteden. Ik draaide meer mee met Elske en Dominique in de binnendienst. Soms kreeg ik van te horen dat ik wel genoeg tijd moest besteden aan mijn onderzoek en het afstuderen en dat ik dat niet moest laten hangen, de verstandige woorden van de baas en bedrijfsbegeleider.

Hoe is het gekomen dat je bij Mesa Coatings kon blijven werken?

Ik begon het werken een stuk leuker te vinden dan alsmaar aan school te denken. De baas en bedrijfsleider vonden dat ik goed binnen het bedrijf paste en boden mij een baan aan, terwijl mijn stage eigenlijk nog niet eens officieel was afgerond. De keus was niet moeilijk, ik was helemaal klaar met school, dus per 1 juni ben ik dan ook begonnen met werken bij Mesa Coatings. Uiteindelijk kreeg ik in juli te horen dat mijn eerste kans voor het afstuderen niet een verdediging zou zijn, maar zou bestaan uit een feedback sessie. De nieuwe kans voor mijn verdediging zou plaatsvinden in oktober of november, dus op dat moment dacht ik dat ik nog genoeg tijd zou hebben om het onderzoek naar een hoger niveau te tillen. Hierdoor heb ik heel de zomer gewerkt en liet ik mijn scriptie maar weer een beetje hangen. Twee weken voor de inleverdatum van mijn scriptie moest ik hier toch nog even flink aan de bak. Gelukkig pushte mijn collega Dominique mij hier in, en nam zij een deel van mijn taken over om alsnog het onderzoek op tijd af te ronden. Iedereen binnen Mesa Coating heeft ervoor gezorgd dat ik in het team kon blijven werken en dus mijn tweede en laatste kans wel zou halen.

En toen mocht je uiteindelijk alsnog jouw onderzoek verdedigen?

29 oktober kreeg ik te horen dat ik 1 november op verdediging mocht komen en er was op dat moment al een klein beetje een feestje. Nadat iedereen mij heel veel succes wenste, kon ik ze donderdagmiddag op 1 november het verlossende woord geven: ik ben GESLAAGD! Nu mocht ik dan officieel bij Mesa blijven werken, jeeej. Ik werd meteen door verschillende collega’s gebeld, zij waren super trots op mij. Vrijdagochtend kwam ik op kantoor aan en was mijn bureau helemaal versierd met slingers en ballonnen. Ik heb veel zin in mijn carrière bij Mesa Coatings, mede door de super leuke en gezellige collega’s. Thanks iedereen bij Mesa! Nu dus eindelijk werken zonder aan school te hoeven denken.

Ook stage lopen bij Mesa Coatings?

Mesa Coatings staat altijd open voor nieuwe uitdagingen met stagiaires. Je zult bij ons, net als Kim, ook écht bij het team betrokken worden. Wij willen iedereen een kans geven om te groeien. Wil jij na de leuke, gezellige en leerzame periode van Kim ook deze kans krijgen en denk je dat jij binnen ons team past? Neem dan contact met ons op voor een sollicitatiegesprek.