Veiligheid van galerijen

Optimaliseer de veiligheid van galerijen in flatgebouwen en appartementen

Voorkom onnodige ongelukken of het bezwijken van een galerijvloer!

De galerij van een flatgebouw of appartementencomplex kan worden beschouwd als het visitekaartje van een gebouw. Niet alleen de uitstraling van de galerij, maar ook de veiligheid is bepalend voor een prettige leefomgeving van bewoners en een warm welkom voor bezoekers. Door middel van het opvolgen van de veiligheidseisen voor galerijen wordt een directe bijdrage geleverd aan het gevoel van thuiskomen. Het is raadzaam voor aannemers om hier bij de bouw direct rekening mee te houden ter voorkoming van onnodige ongelukken of het bezwijken van een galerijvloer.

Veiligheidseisen

Galerijvloeren en balkonvloeren van flatgebouwen en appartementen dienen aan een aantal eisen te voldoen. Vloeren dienen op een goede manier gewapend te zijn tegen het ontstaan van scheuren in de vloer, welke corrosie kunnen veroorzaken (‘betonrot’: het roesten van het met ijzer gewapend beton). Voor verschillende soorten gebouwen gelden vaak weer andere optimale oplossingen om een gebouw minder gevoelig te maken voor corrosie. Risicogroepen zijn vooral de balkons en galerijvloeren die veelal voor 1975 zijn vast gestort aan de vloeren van de binnenkant van de betreffende gebouwen. Daarnaast vormen gebouwen dicht bij de kust een extra risicogroep en gebouwen waarbij de balkonvloer een grotere afmeting heeft dan de galerijvloer van het betreffende gebouw. Eigenaren zijn verantwoordelijk voor de bevordering van de veiligheid met betrekking tot balkonvloeren en galerijvloeren om gevaar te voorkomen. Daarnaast gelden er veiligheidseisen aan vluchtroutes ter bevordering van de brandveiligheid in de gebouwen. Een algemene vuistregel betreft de eis dat bewoners in een woongebouw binnen 30 meter ten minste één uitgang moeten kunnen bereiken. De vluchtroute start dan binnen een woning. De geldende eis voor een beschermde vluchtroute is dat het bescherming biedt tegen branddoorslag of brandoverslag voor ten minste 20 tot 30 minuten.

veiligheid van galerijen
veiligheid van galerijen antislip
anislip coatings voor gallerijen

Coatingvloeren

Coatingvloeren zijn uitermate geschikt voor galerijen in flatgebouwen en appartementen. De vloeren voldoen aan de veiligheidseisen. Wanneer wordt gekozen voor het aanbrengen van een antislip laag, wordt de veiligheid nog verder geoptimaliseerd. Een gemiddeld flatgebouw of appartementencomplex biedt een thuisbasis aan enkele tientallen gezinnen. Een antislip laag kan gevaarlijke situaties voorkomen wanneer bijvoorbeeld de vloer nat is. Valpartijen en glijpartijen kunnen een probleem van alledag vormen wanneer de galerijen ook het terrein van spelende kinderen vormen. Ongelukjes zitten dan in een klein hoekje. Coatingvloeren bevorderen echter niet alleen de veiligheid van gebouwen, maar zorgen ook voor een nettere uitstraling in het gebouw. Dit komt indirect ten goede aan de kwaliteit van leven van de bewoners doordat het bepalend is voor de sfeer in de gezamenlijke galerijen. Coatingvloeren zijn daarom ook een goede keuze voor het creëren van een prettige omgeving voor bewoners en bezoekers. Coatingvloeren bieden dus tal van voordelen en voldoen tegelijkertijd aan de belangrijke veiligheidseisen voor galerijen.

Geïnteresseerd in een antislipvloer?

Neem dan contact op met ons!

Anislip vloer aanleggen?

Mesa Coatings

Mesa Coatings B.V. is een bedrijf met expertise en jarenlange ervaring in het aanbrengen van coatings op wanden en vloeren. Het bedrijf is gespecialiseerd in diverse coatingsystemen voor iedere branche. Aannemers van de bouw van appartementen of flatgebouwen kunnen Mesa Coatings inschakelen om het optimaliseren van de uitstraling en veiligheid van galerijen uit te besteden. Alles kan geheel worden aangepast op de wensen voor ieder gebouw.

Mesa Coatings kan ingezet worden in onder andere Nederland, België, Luxemburg en Duitsland en in overleg mogelijk ook in andere EU-landen. Raadpleeg onze app voor voorbeelden van reeds aangebrachte coatings in verscheidene gebouwen. Laat je inspireren en vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan. Er zal spoedig contact opgenomen worden met u door een van onze professionals om gespecialiseerd advies en een voorstel voor een passende oplossing met u te bespreken. Uw persoonsgegevens zullen te allen tijde worden beschermd.