Renoveren is innoveren

De winter is de ideale tijd van het jaar om uw bedrijf van binnen te renoveren!

December is een maand vol feestdagen (Kerstmis, jaarwisseling), en daardoor nemen veel mensen aan het eind van de maand 1 of 2 weken vrij. Daarnaast stoppen veel sportclubs met trainingen en wedstrijden vanwege de winterstop. De winterperiode is dan de ideale tijd voor bedrijven en verenigingen om te gaan renoveren waar dat nodig is. Misschien kan uw bedrijf wel een opfrisser gebruiken door middel van nieuwe verf op de muren, nieuw meubilair of een nieuwe vloer?

Veel vrije dagen

Door de kerstdagen en oud- nieuwjaarsdag zijn veel mensen 1 of 2 weken vrij aan het eind van december. Doordat ze hun overige vakantiedagen om deze vrije dagen heen plannen, hebben ze in totaal een langere vakantie zonder daar veel vrije dagen voor op te hoeven nemen. Maar er zijn ook mensen die juist het nieuwe jaar beginnen met een aantal vrije dagen. Hierdoor is het in de maanden december en januari in veel branches rustiger op kantoor dan normaal, buiten de zomermaanden om, want dan is de aller rustigste periode. Sommige bedrijven gaan zelfs aan het eind van het jaar 1 of 2 weken dicht, waardoor er helemaal niemand op kantoor is. De winterperiode is daarom de ideale tijd om iets aan het bedrijf te veranderen. Ook hier kan nieuw meubilair nodig zijn, een nieuwe vloer of nieuwe verf aan de muren.

Renovatie in diverse industrieën

In sommige bedrijven binnen de industriële sector is het in de winterperiodes rustiger in verband met de weersomstandigheden, of doordat bedrijven gesloten zijn. Neem als voorbeeld de bouwbranche. In de koude maanden kiezen sommige bedrijven ervoor om dan te gaan sluiten, omdat er dan hoogstwaarschijnlijk minder vraag is en het werk is minder effectief bij slechte weersomstandigheden. Wat betreft magazijnen die een enorme drukte kennen rond de feestdagen is het niet verstandig om in deze periode te renoveren, en kunnen dit beter op een ander moment plannen. Voor bedrijven waar het wel rustiger is in de winter, is het verstandig om dan te gaan renoveren. De reden hiervoor is dat medewerkers minder gestoord worden, en de processen zo veel mogelijk door kunnen lopen.

In de wintermaanden zijn er geen campinggasten

Voor campings geldt eigenlijk hetzelfde als voor de sportclubs. Het is te koud en nat om in een tent of caravan te slapen. Maar doordat er in deze tijd geen mensen op de camping zijn wordt er vaak gerenoveerd waar dat nodig is. De camping moet namelijk gereed zijn voor de drukke zomerperiode, waarin u een goede indruk wilt achterlaten. Met een goede renovatie kun je ervoor zorgen dat gasten nog tevredener zijn en weer eens terugkomen om te kamperen. Op een camping is het bijvoorbeeld nodig om de sanitaire ruimtes, de kantine, de keuken en het binnenzwembad te voorzien van een nieuwe vloer. In de winterperiode zal er niemand in de weg lopen voor een nieuwe vloer, en u loopt ook geen omzet mis.

magazijnvloer

Winterstop bij verenigingen

Door de winterstop bij verenigingen wordt er in deze periode geen gebruik gemaakt van de kleedkamers, kantine, velden en terrassen. Eigenlijk loopt er in de winterperiode vrijwel niemand rond op de clubs. Hierdoor is het een verstandige keuze om juist in deze tijd een renovatie in te plannen, voor zover dat nodig is. Hetzelfde geldt voor accommodatie die doen aan zomerse activiteiten, zoals watersporten, scouting, de kinderboerderij of eventueel pretparken. Voor een terrasrenovatie is dit met de weersomstandigheden hoogstwaarschijnlijk niet het beste moment en kunt u beter tot de zomer wachten. Maar wat betreft de binnenruimtes is het wel verstandig om te doen in de periode dat het het rustigst is op de club en er effectief aan de renovatie gewerkt kan worden. Zijn uw kleedkamers aan vervanging toe? Of misschien de kantine? Of juist de keuken? Als u alle ruimtes in één keer doet, kost dat geld, maar krijgt uw vereniging wel direct weer een frisse, nieuwe uitstraling! En wanneer u alles in één keer doet, heeft u er de komende jaren geen omkijken meer naar.

Een vloerrenovatie

Een goede vloer is belangrijk in veel opzichten. Zo mag een vloer in de toiletten en doucheruimtes niet te glad zijn, want anders is er te veel kans op ongelukken, die je liever wilt voorkomen. Maar met al het water wat hier bij komt kijken, komt het vaak voor dat vloeren gaan scheuren of bol gaan staan door het water wat onder de vloer komt. Als dit het geval is, dan is het hoog tijd om een vloer uit te zoeken die hier wél tegen bestand is. Het is ook erg belangrijk dat een vloer een goede uitstraling geeft om zo de camping, het kantoor, de sportclub of accommodatie luxer over te laten komen. Verder is het belangrijk om te investeren in de toekomst, en daardoor te kiezen voor een vloer die lang meegaat. Als u op zoek bent naar een nieuwe vloer, kies dan een vloeistofdichte, slijtvaste, hygiënische en antislip vloer. Hiermee bespaart u tijd en daardoor geld, voorkomt u ongelukken en gaat de vloer een langere tijd mee.

Bekijk onze app

Zo goed als alle opdrachten die Mesa Coatings uitgevoerd heeft staan in onze app. Hierdoor geven wij een indruk met wat voor werkzaamheden we uitvoeren. Bent u nieuwsgierig naar ons werk, de kwaliteit die we leveren en de mogelijkheden? Bekijk dan de projecten in de app.