Stilstaan bij racisme en discriminatie

In 1966 is 21 maart door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de dag tegen racisme en discriminatie. Op die dag wordt stilgestaan bij het onrecht dat door discriminatie en racisme wordt veroorzaakt. Dat is niet iets van het verleden: ook in onze maatschappij is racisme en discriminatie nog steeds een probleem. Nog steeds krijgen niet alle groepen dezelfde kansen en dezelfde behandeling. Voor hedendaags racisme en discriminatie zou in ons land geen plek moeten zijn. Op 21 maart staan we daar met zijn allen bij stil. Ook Mesa Coatings zet zich in voor een samenleving waarin iedereen telt.

Waarom is het belangrijk dat een bedrijf werkt met mensen van diverse afkomst?

Ieder mens moet gelijk behandeld worden. Dat simpele uitgangspunt is de sleutel om een einde maken aan racisme en discriminatie. Helaas is het niet altijd en overal zo, dat iedereen evenveel telt en evenveel kansen krijgt. Xenofobie en racistische overtuigingen zijn diep geworteld en niet zomaar uit te roeien. Maar we kunnen wel proberen daar verandering in te brengen. Een wereld waarin iedereen gelijkwaardig is, ongeacht geslacht, afkomst of levensovertuiging, zou ieders streven moeten zijn.

Discriminatie is verboden in Nederland. Maar discriminatie en racisme is soms moeilijk te herkennen, en nog moeilijker om te bestrijden. Kennis maken met mensen uit andere culturen en ons (als bedrijf, maar ook als individu) openstellen voor de ander is een goede eerste stap richting een samenleving zonder racisme en discriminatie. Alleen door de ander te leren kennen, door hem of haar gelijke kansen te geven en als gelijke te behandelen, kunnen we discriminatie bestrijden.

magazijnvloer
coatingvloer racisme en discriminatie
winkelvloer

Mesa Coatings is tegen discriminatie en racisme

Mesa Coatings is uitgesproken tegen discriminatie en racisme, en vóór gelijkheid in de wereld. Op de dag tegen racisme en discriminatie zijn we ons er weer extra van bewust wat onze verantwoordelijkheid als bedrijf is om ervoor te zorgen dat iedereen zich welkom voelt, en dat iedereen dezelfde kansen krijgt. Door een sfeer te creëren waarin iedereen zich op zijn of haar gemak voelt, hopen we discriminatie en racisme tegen te gaan. Dat dragen we ook uit naar onze werknemers en naar de buitenwereld.

Wij hebben werknemers met verschillende achtergronden, culturen en religieuze en politieke overtuigingen. We vinden het belangrijk om een internationaal en inclusief beleid te voeren en uit te stralen. Man of vrouw, heteroseksueel of homoseksueel, Nederlands, Belgisch, Antilliaans, Marokkaans of Indonesisch – iedereen krijgt bij ons dezelfde ruimte en dezelfde kansen. Als bedrijf staan wij nadrukkelijk open voor iedereen, ongeacht afkomst, geaardheid of Godsdienst.

Bekijk onze app

Bent u nieuwsgierig naar projecten die ons team realiseert? Dan kunt u altijd een kijkje nemen in onze app . Hier geven wij u een indruk van de werkzaamheden die we uitvoeren.