Hygiënische coatingvloer

Waarom dierenpensions en dierenartsen goede vloeren nodig hebben

Mensen brengen honden en andere dieren naar pensions en dierenartsen omdat zij goed voor hun dier willen zorgen. Alle ruimtes bij deze instellingen moeten in het teken staan van het welzijn van dieren. Daarom is een goede vloer van essentieel belang. De juiste vloer zorgt namelijk voor hygiëne en voor veiligheid. Het laatste wat men wil, is dat hier een dier ten val komt of een infectie oploopt omdat de vloeren niet goed of veilig genoeg zijn. Hygiëne is op deze plekken van het grootste belang; onze vloeren helpen hierbij. Een Mesa Coatings vloer komt in elk pension of bij elke dierenarts tot zijn recht.

De juiste vloer voor watertherapie bij de revalidatie van honden

Net zoals de geneeskunde voor mensen, heeft de geneeskunde voor dieren de afgelopen decennia enorme sprongen gemaakt. De tijden waarin na een serieus ongeval huisdieren uit hun lijden moesten worden verlost, liggen nog niet eens zo heel ver achter ons. Gelukkig kunnen tegenwoordig ook dieren in veel gevallen goed herstellen na een ongeluk dat voor zwaar letsel heeft gezorgd, zoals een aanrijding. Watertherapie bij de revalidatie van honden is hiervan een uitstekend voorbeeld. Mensen gebruiken voor hun revalidatie al langere tijd speciale zwembaden om in te revalideren. Onder water kunnen hersteloefeningen worden uitgevoerd die normaal gesproken te belastend zouden zijn. Stapje voor stapje wordt de intensiteit opgevoerd op weg naar een zo volledig mogelijk herstel. Voor honden is deze therapie nu ook op grote schaal beschikbaar.

Wanneer honden gebruikmaken van watertherapie, zijn zij uiteraard nog steeds bijzonder kwetsbaar. Er hoeft maar weinig te gebeuren en de vooruitgang wordt teniet gedaan. In de therapieruimte is veiligheid van het allergrootste belang. Zodra de hond het water verlaat, moet er geen kans zijn op vallen of uitglijden. Het is daarom belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van de juiste vloer: een vloer die waterdicht is en daarbij perfecte grip biedt zodat de hond, die zijn mobiliteit nog niet volledig terug heeft, niet weg kan glijden en ten val kan komen. Een Mesa Coatings vloer zorgt hiervoor.

coatingvloer
parkeergarage

Mesa Coatings vloeren voor toepassing in dierenverblijven

Mesa Coatings ontwikkelt vloeren voor diverse toepassingen. Wij leveren onder andere aan bedrijven in de agrarische sector, automotive, industrie, voedingsmiddelenindustrie, retail en kantoren. Soms ligt de nadruk op hygiëne, dan weer op grip: voor elke sector en elk bedrijf hebben wij een passende coating.

Voor hondenpensions en alle andere dierenpensions is de MesaFast de ideale oplossing. Deze vloer voldoet aan de HACCP-eisen. HACCP staat voor “Hazard Analysis and Critical Control Points” en stelt strenge eisen op het gebied van hygiëne en het tegengaan van infecties en besmettingen. In een ruimte waar dieren komen, is dit van groot belang. De MesaFast troffelvloer zal ervoor zorgen dat vuil en andere gevaarlijke infectiebronnen geen kans krijgen. De vloer is UV- en chloorbestendig en voorzien van een anti-sliplaag. Deze laag gaat net zolang mee als de slijtvaste vloer. Naast een hygiënische omgeving zorgt deze vloer dus ook voor een veilige omgeving omdat de dieren niet zullen uitglijden. Ongelukken en letsel aan zowel dieren als medewerkers worden hierdoor voorkomen.

Onze vloeren en coatings zijn geschikt voor alle ruimtes

De vloeren en coatings van Mesa Coatings zijn geschikt voor alle ruimtes waarin eisen worden gesteld op het gebied van hygiëne en veiligheid. In dierenpensions kunnen daarom niet alleen de verblijven en speelruimtes van de dieren worden voorzien van een coatingvloer, maar ook de overige ruimtes zoals de wasruimte, sanitaire ruimtes, medische ruimtes, werkkamers, slaapvertrekken en zelfs de plekken waar personeel werkt, zoals kantoren en de pantry. Wij zorgen overal voor veiligheid en hygiëne. De MesaCon 6000 vloer is bovendien in talloze kleuren leverbaar. Neem contact met ons op voor meer informatie. Wij vertellen u graag meer over de unieke voordelen en verzorgen graag een vrijblijvende offerte voor u.