Inrichten van een zorginstelling

Wat is belangrijk voor de juiste inrichting van een zorginstelling?

Voor zorginstellingen is het belangrijk dat er tijdens een grote renovatie, of direct aan het begin van de opening wordt gekozen voor het juiste interieur. Verf op de muren of misschien toch behang? Tapijt op de vloer, laminaat of een coatingvloer? En voor welke kleuren ga je kiezen? Dit zijn allemaal punten om over na te denken wanneer het gaat om het inrichten van een zorginstelling. Het is niet gemakkelijk om na de opening van de instelling weer te gaan verbouwen in verband met de inwonende of patiënten die aanwezig zijn in het gebouw. Denk daarom van tevoren goed na over alle keuzes en maak de juiste beslissing! Na het lezen van deze blog wordt het kiezen misschien iets gemakkelijker, doordat de eisen voor verschillende zorginstellingen zullen worden behandeld.

Het interieur spreekt

Interieur is heel belangrijk in zorginstellingen. Het mag namelijk niet te druk zijn, en moet passen bij veel verschillende leeftijdscategorieën. Met name in ziekenhuizen is dit het geval. Voor speciale kinderziekenhuizen mag het interieur wel wat kinderlijker zijn. Maar in een verzorgingstehuis moet het juist aansluiten bij mensen met een wat hogere leeftijd. Het is lastig om hier keuzes in te maken doordat iedere persoon een eigen smaak heeft. Vaak is er in zorginstellingen gebruik gemaakt van diverse stijlen. De ene ruimte is heel kleurrijk, terwijl de andere ruimte wat neutralere kleuren heeft. Zo kun je voor ieder wat wils maken, en geeft iedere ruimte een andere sfeer, uitstraling en gevoel bij het bezoek. Ook de vloer geeft direct een andere indruk in ruimtes. Wanneer je felle kleuren met een rustige vloer combineert, hoeft het niet per se druk te worden. Het is dus belangrijk om de vloer te combineren met de kleuren die gekozen zijn, of de kleuren op de vloer aan te passen. Naast de kleuren en vloer is ook de keuze uit materiaal belangrijk. Het moet namelijk makkelijk schoon te houden zijn, en niet snel kapot gaan. Je wilt namelijk als zorginstelling wel een duurzame keuze maken, en alvast denken aan de toekomst. Hier past jaarlijks renoveren niet geheel in het plaatje. Er is een ruime keuze uit architecten die u helpen om hier een keuze in te maken, en gespecialiseerd zijn in de inrichting van zorginstellingen. Wanneer u het zelf lastig vindt om beslissingen te nemen, kunnen zij u misschien verder helpen.

sanitaire ruimte

Hygiëne speelt een belangrijke rol

Wat belangrijk is in een verzorgingstehuis, ziekenhuis of andere zorginstellingen is dat het schoon is. Er moet dus gedacht worden aan vloeren die gemakkelijk te reinigen zijn, of bankhoezen en dergelijke die ook makkelijk de was in kunnen. Op deze manier houdt je het hygiëne niveau een stuk hoger en voorkom je dat bacteriën zich gaan ophopen en uiteindelijk ziektes veroorzaken. Als er voor een makkelijk te onderhouden vloer wordt gekozen, dan bespaart dit uiteindelijk tijd, en daardoor ook geld. Hoewel de gezondheid toch de belangrijkste factor is, is het ook altijd fijn om als instelling geld te kunnen besparen op bepaalde zaken.

Kans op slipgevaar

Voornamelijk in sanitaire ruimtes is de kans op uitglijden zeer hoog. Wanneer er gewerkt wordt met oudere mensen, dan kan zo een val wel eens fataal worden. Daarom wil je als verzorgingstehuis, maar ook als ziekenhuis of andere zorginstellingen deze ongelukken liever voorkomen. Maar ook in andere ruimtes kan het voorkomen dat het glad is, doordat inwoners of patiënten bijvoorbeeld op gladde schoenen/pantoffels lopen of omdat er ergens een plas water ligt. Voordat u een definitieve keuze voor een vloer maakt is het dus belangrijk om te weten of de vloer bestand is tegen uitglijden. Of in ieder geval de kans op uitglijden verlaagd.

De juiste vloerkeuze

Mesa Coatings levert geen behang, verf, of meubels en dergelijke. Waar Mesa Coatings wel bij kan helpen is het leggen van vloeren. Een coatingvloer zorgt er namelijk voor dat de ruimtes hygiënischer worden, doordat deze gemakkelijk schoon te maken zijn. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om over onze coatings een antislip laag aan te brengen, om de veiligheid van uw inwoners en patiënten te verhogen. Onze coatings kunnen toegepast worden in diverse ruimtes binnen de zorginstellingen. Denk bijvoorbeeld aan sanitaire ruimtes, washokken, kantines en keukens. Als u meer projecten wilt zien die wij bij diverse bedrijven in verschillende sectoren gedaan hebben, bekijk dan onze app!