Wat is de beste vloer voor uw bedrijf?

Een vloer die voldoet aan alle eisen

De dagelijkse gang van zaken op de werkvloer is het hart van elk bedrijf en speelt een onschatbare rol in het uiteindelijke succes of falen van uw onderneming. De bedrijfsvloer is daarom vrij letterlijk de ondergrond waarop de pijlers van uw bedrijf rusten; het blanke canvas waarop uw zaak zich kan uitdrukken. Een goede bedrijfsvloer behoort een soepele bedrijfsvoering zó te faciliteren dat alles onverklaarbaar op rolletjes lijkt te lopen en past bovendien zó goed in het bestaande interieur dat er nauwelijks aandacht aan besteed hoeft te worden.

Ideale bedrijfsvloer

De ideale bedrijfsvloer voor uw bedrijf voldoet dan ook aan vele eisen, die voor elk bedrijf verschillend zijn. Bij het kiezen van de vloerbedekking voor uw onderneming doet u er goed aan naast de uitstraling ook een aantal andere factoren te overwegen. Hygiëne, geleiding, vloeistofdichtheid en grip kunnen allemaal een direct praktisch effect op het werk hebben, terwijl bestendigheid tegen onder andere slijtage, hitte, mechanische belasting en uv-licht belangrijk zijn voor de duurzaamheid en levensduur van uw gekozen vloer. Om u te helpen de juiste keuze te maken vindt u hier de voordelen en nadelen van verschillende types vloeren, maar u kunt uiteraard ook contact met ons opnemen voor persoonlijk advies van onze ervaren deskundigen.

Houten vloeren

Een vloer van houten planken heeft een klassiek uiterlijk en wordt daarom vaak gekozen voor haar karaktervolle uitstraling, wat erg waardevol kan zijn voor onder andere horecabedrijven. Houten vloeren kunnen daarnaast goede grip en lage elektrische geleiding bieden. Houten vloeren vereisen echter regelmatige behandelingen om water, hitte en uv-straling goed te kunnen weerstaan en zijn niet erg slijtvast en hebben een lage mechanische bestendigheid. Het hout vereist daarom veel onderhoud en werk om de vloer schoon en in een goede staat te houden.

Tegelvloeren

Tegelvloeren zijn vooral populair in keukens en badkamers vanwege hun goede hygiëne en vochtbestendigheid. Verder zijn tegels vrij goed bestand tegen slijtage, hitte en mechanische stress. Keramieken tegels kunnen bovendien een erg aantrekkelijke uitstraling hebben, maar daar staat tegenover dat ze weinig grip bieden, erg hard aanvoelen en bij grote druk of temperatuurverschillen kunnen breken. Rubberen tegels hebben juist wel veel grip en zijn bovendien antistatisch, comfortabel en erg slijtvast, maar hebben een minder stijlvol uiterlijk en zijn vaak relatief duur.

Betonnen vloeren

Betonnen vloeren zijn een gebruikelijke keuze voor bedrijven die niet veel geven om uiterlijk en comfort. Beton is namelijk extreem sterk, relatief goedkoop, makkelijk te installeren en vereist weinig onderhoud en dus een goede keuze voor praktische redenen. Betonvloeren zijn uitermate slijtvast en weerstaan chemische en mechanische belasting goed, maar zijn minder goed bestand tegen vochtigheid en warmte. Daarnaast worden betonvloeren, ondanks de beschikbaarheid van verschillende design opties, meestal niet als erg smaakvol beschouwd en de harde ondergrond kan erg glad zijn en als oncomfortabel worden ervaren.

Kunststof vloeren

Vloeren van kunststof zijn ongelooflijk divers in zowel uitstraling als functie en kunnen in principe voldoen aan al uw eisen. Na een aanzienlijke initiële investering biedt een kunststofvloer geweldige levensduur doordat het materiaal uitermate hitte- en vochtbestendig is. Ook weerstaan kunststofvloeren slijtage en chemische en mechanische belasting goed en bieden ze antistatische functies, veel grip en uitmuntende hygiëne. Qua uiterlijk zijn er oneindig veel opties, aangezien kunststof in verschillende kleuren, inclusief transparant, geproduceerd kan worden en zelfs met andere materialen gemixt kan worden. Alleen uv-straling kan problemen opleveren bij sommige kunststofvloeren, maar ook dat kan verholpen worden met een extra beschermende afwerking.

magazijn vloer
app van mesa coatings
magazijn vloer
epoxy vloer

Mesa Coatings

Bij Mesa Coatings specialiseren wij in de productie en installatie van diverse kunststoffen bedrijfsvloeren. We hebben jarenlange ervaring in vloeren voor vrijwel elke branche en kunnen ook uw bedrijf voorzien van de ideale werkvloer. Ons professionele team legt kwaliteitsvloeren naadloos aan en zorgt ervoor dat het overgrote deel van onze projecten binnen één dag voltooid is, zodat u minimale vertraging oploopt.

Bekijk ons aanbod nu op onze website, of neem direct contact met ons op voor vragen of persoonlijk advies!