Problemen op de campings

Wat zijn de meest voorkomende problemen met vloeren op campings?

De vloerproblemen in sanitaire ruimtes

Door het gebruik van water in sanitaire ruimtes is er een grote kans op slipgevaar. Wat je als camping ondernemer graag wilt is dat gasten veilig gebruik kunnen maken van alle faciliteiten die aangeboden worden. Daarnaast maken alle bezoekers gebruik van de douches, toiletten en kleedkamers op een camping waardoor de vloer in aanraking kan komen met verschillende bacteriën. Het is van belang voor de gezondheid van de gasten dat deze ruimtes daardoor goed schoongehouden worden. Dit kost vaak veel tijd, water en energie als de ondergrond lastig te reinigen is. Verder zijn sommige ondergronden niet bestand tegen de schoonmaakmiddelen die hierbij gebruikt worden, en zullen daardoor verkleuren, scheuren of beschadigen.

Onhygiënische en gladde zwembadvloeren

De vloer van een zwembad komt vaak in aanraking met water, door bijvoorbeeld spetters of gasten die uit het water de kant oplopen. Door deze hoeveelheid water is er ook hier een grote kans op uitglijden. Met name kinderen glijden regelmatig uit doordat zij vaak enthousiast zijn wanneer ze gaan zwemmen en daardoor gaan rennen. In buitenbaden kan ook de zwembadrand glad zijn. Verder speelt hygiëne een grote rol in een zwembad. Gasten lopen hier op blote voeten en dat kan net als in sanitaire ruimtes bepaalde bacteriën veroorzaken. Het is daarom van groot belang dat de vloer goed schoon gehouden wordt.

Ophoping van bacteriën in keukens

In keukens, snackbar, of kantines wordt er veel gewerkt met producten die gladheid kunnen veroorzaken. Hierbij kunt u denken aan water en olie, maar ook de damp die van de hete pannen afkomt zorgt ervoor dat de vloer gladder wordt. Door het gebruik van vloeistoffen ontstaan er vaak vlekken in vloeren, of de vloeistoffen doordringen de bodem van de huidige vloer. Als de vloeistoffen onder de vloer komen, ontstaat er ook hier schimmel. Doordat er in deze ruimtes met etenswaren wordt gewerkt, zullen bacteriën zich hier sneller ophopen dan in andere ruimtes. Daarom is het belangrijk dat de vloer makkelijk te onderhouden is. Hygiëne is van belang in keukens, aangezien een horeca en recreatie onderneming ook moet beschikken over een HACCP certificaat. De naden tussen de vloer- en wandtegels zorgen er vaak voor dat het vuil in de kit trekt, wat uiteindelijk schimmel kan veroorzaken.

professionele keuken haccp
zwembadvloer
HACCP vloercoatings

Terrasvloeren

Door weersomstandigheden kan een vloer ernstig beschadigd raken. Bij slecht weer zullen tegels aangetast raken en mos veroorzaken. De tegels zijn dan zomers lastig schoon te maken doordat de groene kleur in de tegel is getrokken. Niet alleen bij slecht, maar ook bij mooi weer kan de vloer beschadigt raken. UV stralen kunnen namelijk verkleuring van de huidige vloer veroorzaken.

Problemen in overige ruimtes

Gezamenlijke afwas ruimte
Daarnaast gebruiken gasten vaak een grote hoeveelheid afwasmiddel bij de afwasmachine, waar het ook gevaarlijk glad kan worden. Daarnaast kan er door het watergebruik schimmel tussen de naden van de vloer ontstaan als dit niet goed drooggemaakt wordt.

Campingwinkel
In winkels wordt er vaak met karren gewerkt om de schappen bij te vullen. Als er tegels op de vloer liggen, kunnen de karren beschadigingen aan de vloer veroorzaken. Ook kunnen de karren blijven hangen achter de tegelrandjes.

restaurantvloer

Dé oplossing voor al deze problemen

Mesa Coatings biedt voor iedere camping of recreatiebedrijf een passende oplossing voor eerder genoemde problemen. Wij leveren namelijk coating vloeren en wanden. Maar dat is niet het enige, deze zijn namelijk onderhoudsvriendelijk, duurzaam, antislip, UV-bestendig én binnen 1 dag gelegd. Doordat de vloer onderhoudsvriendelijk is zullen de ruimtes ook hygiënischer zijn, bespaart het tijd en water. De antisliplaag zorgt voor minder uitglijders en ongelukken. De vloer die voldoet aan al deze voordelen is ons MesaCon 6000 troffelvloer systeem en is daardoor uitermate geschikt voor vloeren in diverse ruimtes binnen uw sector.

recreatie vakbeurs