Wereld Toilet Dag

Een schoon toilet voorkomt veel ellende

Een toilet tot onze beschikking hebben is zo vanzelfsprekend. Helaas geldt dat niet voor iedereen. Circa 2,4 miljard mensen (dat is bijna 140 keer het aantal inwoners van Nederland) hebben niet zoals ons de beschikking over normale sanitaire voorzieningen. Uiteraard heeft dit vervelende consequenties. Door de slechte hygiëne sterven jaarlijks ongeveer 800.000 kinderen aan diarree. Dit komt neer op bijna 2.200 kinderen per dag. Vooral in de Sahara en Zuid-Azië is diarree één van de grootste doodsoorzaken voor kinderen onder de zes jaar. Om extra aandacht te besteden aan deze trieste cijfers is 19 november uitgeroepen tot Wereld Toilet Dag.
antislipvloer toiletruimte

Diarree door vervuild drinkwater

Diarree is ontzettend besmettelijk en ontstaat door een bacteriële infectie. Kinderen zitten en spelen vaak dicht bij elkaar. Vooral op scholen komen grote groepen kinderen samen. Op deze manier kan de besmetting helaas heel gemakkelijk overgedragen worden. In veel gevallen is vervuild water de oorzaak van de bacterie. Kinderen drinken van dit water, maar ook het voedsel wat zij eten wordt met dit water bereid.

Weinig kennis over hygiëne

Doordat er in Azië en Afrika nagenoeg geen toiletten zijn, wijken mensen uit naar aparte plekken om hun behoeftes te doen. Dit gebeurt vaak in struiken of in de buurt van beekjes. Logischerwijs raakt het water hierdoor vervuild waardoor de infectie weer sneller verspreid. Handen wassen is bijna niet mogelijk en de kennis hierover is ook veel te beperkt. De mensen zijn niet op de hoogte van het feit dat goede hygiëne een infectie kan voorkomen. Het aantal sterfgevallen kan gehalveerd worden als mensen hun handen wassen na het doen van hun behoeftes en vóór het eten.

Aandacht voor groot probleem tijdens Wereld Toilet Dag

Wereld Toilet Dag is inmiddels wereldwijd een zeer belangrijke dag geworden. Het is de bedoeling dat het bedrijfsleven, media, hulporganisaties en consumenten bij elkaar komen om aandacht te vragen voor dit grote probleem. De boodschap van hygiëne moet duidelijk kenbaar gemaakt worden.

antislipvloer hygienische coating
sanitaire voorzieningen coatings
antislipvloer sanitaire ruimtes

Coatingsystemen voor sanitaire ruimtes

Bij ons in West Europa kennen wij nagenoeg geen problemen rondom de sanitaire voorzieningen. Dat betekent niet dat er geen aandacht voor hoeft te zijn. Ook bij ons is het heel belangrijk dat de sanitaire ruimtes schoon zijn. In onze drukke en jachtige maatschappij menen we vaak maar weinig tijd te hebben om geregeld de sanitaire ruimte grondig schoon te maken. Kies daarom voor vloeren en wanden die heel makkelijk schoon te maken zijn. Wij kunnen coating systemen leveren die zeer geschikt zijn voor sanitaire ruimtes. Deze zijn gemakkelijk schoon te houden en dus heel onderhoudsvriendelijk. Bovendien zijn ze voorzien van een antislip laag waardoor mensen niet snel uitglijden in een natte ruimte.

antislipvloer toiletruimte